FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

Windows Phone 7 build 6176 Unlocked Emulator Image

1,003 posts
Thanks Meter: 75
 
By RustyGrom, Senior Member on 30th April 2010, 07:14 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Thankfully Microsoft didn't change anything in their 'protection' of the WP7 emulator image. Following the same steps as the previous build, I was able to unlock the new 'April Refresh' emulator image. It's largely the same but here's what I've noticed.
  • It seems a bit more buggy. I've noticed some odd screen drawing issues and even jaggy lines. Maybe it's my laptop?
  • Most apps seem slightly updated and more polished. A few quirks here and there.
  • Phone! Yup, you can see the dialer and it even fakes working.
  • Office is actually working. Looks like the apps shown in the videos they released.

v2... in my late night grogginess I missed the settings entries. This one should have all the settings unlocked now (including some new stuff that wasn't in the February build)
Unlocked Emulator bin v2 (multiupload) (fast mirror)

To launch it use the same process as before... "xde.exe WM70C1AprilUnlockedv2.bin"

Gizmodo posted a How to: Try Windows Phone 7 now. Although that was for the previous build, the same general steps apply. You'll just need to use the emulator bin above and the new Dev tools CTP - April Refresh. It will NOT work with the February release.


New long press menu?


The dialer, very basic


the 'call status' screen while in a call


Call log w/ active phone call
Last edited by RustyGrom; 1st May 2010 at 07:10 PM.
 
 
30th April 2010, 10:11 AM |#2  
imfloflo's Avatar
Senior Moderator
Flag Guyancourt/Clermont-Ferrand, France
Thanks Meter: 802
 
Donate to Me
More
Is anyone can reupload to an non premium rapidshare account or mirror this link please.
F.
30th April 2010, 12:29 PM |#3  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Yea we need a mirror, rapidshare sucks.
30th April 2010, 01:39 PM |#4  
OP Senior Member
Flag Orlando
Thanks Meter: 75
 
More
replaced rapidshare with multiupload. If you have a better suggestion let me know.
30th April 2010, 01:45 PM |#5  
Nokser's Avatar
Recognized Developer
Flag Warsaw
Thanks Meter: 601
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by RustyGrom

replaced rapidshare with multiupload. If you have a better suggestion let me know.

Very thanks!
This is a Kernel x64??
30th April 2010, 02:08 PM |#6  
Senior Member
Bruxelles
Thanks Meter: 0
 
More
Thanks mate, that was what I was looking for... I was able to add a gmail account, but no sync occured. Althought, it seems it can sync contacts, mail & calendar alltogether.

Trying to find a way to add a windows live ID to fully exploit the phone
30th April 2010, 02:31 PM |#7  
svetius's Avatar
User Experience Admin
Thanks Meter: 4,807
 
More
Giving this a try just for fun =D.

I'm not getting any luck through the method that you mentioned to load up the BIN. Is there a way I can drop this file in a file, open up Visual Studio, and do an F5 to get the emulator going with the new image?
30th April 2010, 03:22 PM |#8  
OP Senior Member
Flag Orlando
Thanks Meter: 75
 
More
Quote:
Originally Posted by svetius

Giving this a try just for fun =D.

I'm not getting any luck through the method that you mentioned to load up the BIN. Is there a way I can drop this file in a file, open up Visual Studio, and do an F5 to get the emulator going with the new image?

Replace the original one in C:\Program Files\Microsoft SDKs\WindowsPhone\v7.0\Emulation\Images\

I haven't tried with this one but you couldn't debug with the previous version. It will launch it though.
30th April 2010, 04:58 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Cannot run the ROM!
Hey guys,
When I try to run the ROM, it hangs at the "Loading...." stage and doesn't go further at all.
Do you have any idea what I might be doing wrongly?
The first version of ROM works perfectly though.


Thank you in advance
30th April 2010, 05:15 PM |#10  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by tecfield

Hey guys,
When I try to run the ROM, it hangs at the "Loading...." stage and doesn't go further at all.
Do you have any idea what I might be doing wrongly?
The first version of ROM works perfectly though.


Thank you in advance

It's not a ROM, if you're trying to flash it then don't.
30th April 2010, 05:20 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Fantastica

It's not a ROM, if you're trying to flash it then don't.

Sorry, maybe I stated it in a wrong way. I meant opening it in my laptop using the emulator (xde).

Thanks

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes