Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,761 Members 41,822 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Windows Phone 7 build 6176 Unlocked Emulator Image

Tip us?
 
RustyGrom
Old
(Last edited by RustyGrom; 1st May 2010 at 07:10 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 26
Posts: 997
Join Date: Apr 2006
Location: Orlando
Default Windows Phone 7 build 6176 Unlocked Emulator Image

Thankfully Microsoft didn't change anything in their 'protection' of the WP7 emulator image. Following the same steps as the previous build, I was able to unlock the new 'April Refresh' emulator image. It's largely the same but here's what I've noticed.
  • It seems a bit more buggy. I've noticed some odd screen drawing issues and even jaggy lines. Maybe it's my laptop?
  • Most apps seem slightly updated and more polished. A few quirks here and there.
  • Phone! Yup, you can see the dialer and it even fakes working.
  • Office is actually working. Looks like the apps shown in the videos they released.

v2... in my late night grogginess I missed the settings entries. This one should have all the settings unlocked now (including some new stuff that wasn't in the February build)
Unlocked Emulator bin v2 (multiupload) (fast mirror)

To launch it use the same process as before... "xde.exe WM70C1AprilUnlockedv2.bin"

Gizmodo posted a How to: Try Windows Phone 7 now. Although that was for the previous build, the same general steps apply. You'll just need to use the emulator bin above and the new Dev tools CTP - April Refresh. It will NOT work with the February release.


New long press menu?


The dialer, very basic


the 'call status' screen while in a call


Call log w/ active phone call
 
imfloflo
Old
#2  
imfloflo's Avatar
Senior Moderator
Thanks Meter 798
Posts: 2,982
Join Date: Apr 2007
Location: Clermont-Ferrand, France

 
DONATE TO ME
Is anyone can reupload to an non premium rapidshare account or mirror this link please.
F.
Nexus 5 (CM11 Euroskank)
XDA-developers Senior Moderator - Twitter.com ImFloFlo

 
cohowap
Old
#3  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 50
Join Date: Apr 2006
Yea we need a mirror, rapidshare sucks.
 
RustyGrom
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 26
Posts: 997
Join Date: Apr 2006
Location: Orlando
replaced rapidshare with multiupload. If you have a better suggestion let me know.
 
Nokser
Old
#5  
Nokser's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 574
Posts: 3,234
Join Date: Mar 2008
Location: Warsaw

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by RustyGrom View Post
replaced rapidshare with multiupload. If you have a better suggestion let me know.
Very thanks!
This is a Kernel x64??
 
NoWorthWhile
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 159
Join Date: Sep 2008
Location: Bruxelles
Thanks mate, that was what I was looking for... I was able to add a gmail account, but no sync occured. Althought, it seems it can sync contacts, mail & calendar alltogether.

Trying to find a way to add a windows live ID to fully exploit the phone
 
svetius
Old
#7  
svetius's Avatar
User Experience Admin
Thanks Meter 3047
Posts: 3,261
Join Date: Dec 2009
Giving this a try just for fun =D.

I'm not getting any luck through the method that you mentioned to load up the BIN. Is there a way I can drop this file in a file, open up Visual Studio, and do an F5 to get the emulator going with the new image?
svetius
-----
User Experience Admin
xda-developers
 
RustyGrom
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 26
Posts: 997
Join Date: Apr 2006
Location: Orlando
Quote:
Originally Posted by svetius View Post
Giving this a try just for fun =D.

I'm not getting any luck through the method that you mentioned to load up the BIN. Is there a way I can drop this file in a file, open up Visual Studio, and do an F5 to get the emulator going with the new image?
Replace the original one in C:\Program Files\Microsoft SDKs\WindowsPhone\v7.0\Emulation\Images\

I haven't tried with this one but you couldn't debug with the previous version. It will launch it though.
 
tecfield
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2009
Default Cannot run the ROM!

Hey guys,
When I try to run the ROM, it hangs at the "Loading...." stage and doesn't go further at all.
Do you have any idea what I might be doing wrongly?
The first version of ROM works perfectly though.


Thank you in advance
 
Fantastica
Old
#10  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 33
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by tecfield View Post
Hey guys,
When I try to run the ROM, it hangs at the "Loading...." stage and doesn't go further at all.
Do you have any idea what I might be doing wrongly?
The first version of ROM works perfectly though.


Thank you in advance
It's not a ROM, if you're trying to flash it then don't.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Blast Those Flags with Knock the Flags

Lately, we have seen a rather drastic shift in the world of mobile device gaming. The infamous Angry … more

Hide Numbers on Your SMS and Call Logs with Reflection

How many times have you given your device to someone else in order to show them a … more

Implement Split View in Your LG G2 KitKat Rom with Automated Installer

Some of you may have remembered a story on the Portal a few weeks back … more

Cast Your Device Screen the Way it Was Meant to be with Second Screen

Not too long ago here on the XDA Portal, we covered how Google had made … more