5,594,386 Members 34,730 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

HTC Tytn ii not booting

Tip us?
 
Wazza83
Old
(Last edited by Wazza83; 4th May 2010 at 12:27 PM.) Reason: forgot information
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2010
Default HTC Tytn ii not booting

My htc which is still default from factory freezes on start up. i have been advised that it needs a firmware upgrade but as i am unable to boot the phone up i am unable to upgrade the firmware. i am lost here i have been searching for hours to find a solution and can;t seem to find one so i thought i would ask you guys. it freezes on the screen smart mobility and doesn;t move from there.
 
stylez
Old
#2  
stylez's Avatar
Moderator Committee - Assistant Forum Admin
Thanks Meter 504
Posts: 9,827
Join Date: May 2008
Location: XDA Server Likes: The Art of War Hates: Cowards

 
DONATE TO ME
Have you tryed to hard-reset?

To flash the original stock ROM via bootloader? as doesn't need to fully load os to flash.

MAKO / GROUPER / XOOM / G1


 
Wazza83
Old
(Last edited by Wazza83; 4th May 2010 at 10:32 PM.)
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2010
i have tried to hard reset it now and it wont turn on now.
 
Wazza83
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2010
i got it to boot again after the hard reset but it did the same thing just froze on the smart mobility screen again. i had sent it in to be fixed but they wanted to charge me quite a bit to update the software and since i have 4 months till my contract is up i don;t want to pay it is there anyway i can give it the update whilst it is freezing during boot up
 
stylez
Old
#5  
stylez's Avatar
Moderator Committee - Assistant Forum Admin
Thanks Meter 504
Posts: 9,827
Join Date: May 2008
Location: XDA Server Likes: The Art of War Hates: Cowards

 
DONATE TO ME
Try flash stock ROM via bootloader.

Camera button hold in press in stylus, stock rom "from wiki" now flash via usb or sd.

MAKO / GROUPER / XOOM / G1


 
Wazza83
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2010
would you be able to suggest the best rom for me to use i have wm 6.1 the info it givews me is kais130 spl-3.29.0000 cpld-8 i have never done this before i just want to be sure i get the right one
 
stylez
Old
#7  
stylez's Avatar
Moderator Committee - Assistant Forum Admin
Thanks Meter 504
Posts: 9,827
Join Date: May 2008
Location: XDA Server Likes: The Art of War Hates: Cowards

 
DONATE TO ME
You will need your carrier ROM as when flash will vendor check since not hard-spl'd.

MAKO / GROUPER / XOOM / G1


 
Wazza83
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2010
thankyou so much for the help i was able to locate the correct rom and now my phone is working again you have been a great help
 
stylez
Old
#9  
stylez's Avatar
Moderator Committee - Assistant Forum Admin
Thanks Meter 504
Posts: 9,827
Join Date: May 2008
Location: XDA Server Likes: The Art of War Hates: Cowards

 
DONATE TO ME
Glad you sorted, happy to help

MAKO / GROUPER / XOOM / G1



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more

[OTA Captured] Android 4.4.2 Now Rolling Out to the AT&T Galaxy S 4 Active

A little under two months ago, AT&T started rolling out … more

HTC Releases Dual Lens SDK for the HTC One M8 (2014)

One of the highlights of the HTC One M8is its new dual lens camera system. Termed … more