FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[HOWTO] Assign other buttons to show unlock screen

142 posts
Thanks Meter: 0
 
By pina_, Senior Member on 18th May 2010, 06:21 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
24th May 2010, 10:37 PM |#21  
sbdags's Avatar
Recognized Contributor
Flag Kenilworth, Coventry
Thanks Meter: 15,203
 
Donate to Me
More
Great hack!
This is an excellent hack - I've now got my Desire opening with the menu button hit twice! Just like how I had my G1
 
 
25th May 2010, 11:31 AM |#22  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
More
here are my modifications as update.zip file

menu-to-wake
-enables wake for menu button

menu-to-wake wo power
-enables wake for menu button
-disables wake for power button
Attached Files
File Type: zip menu-to-wake.zip - [Click for QR Code] (4.2 KB, 1095 views)
File Type: zip menu-to-wake-wo-power.zip - [Click for QR Code] (4.2 KB, 513 views)
File Type: zip back-to-original.zip - [Click for QR Code] (2.9 KB, 342 views)
25th May 2010, 12:45 PM |#23  
zaphyr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by kingchris

here are my modifications as update.zip file

menu-to-wake
-enables wake for menu button

menu-to-wake wo power
-enables wake for menu button
-disables wake for power button

Thanks, I tried the "menu-to-wake wo power" file, but it still doesn't work.
I rebooted twice, and then went into recovery to pull the file to see if it was overwritten.

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb pull /system/usr/keylayout/bravo-keypad.kl c:\
remote object '/system/usr/keylayout/bravo-keypad.kl' does not exist
then

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb shell ls /system/
bin  lib
There's no /system/usr/ ??

Then

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb push c:\bravo-keypad.kl /system/usr/keylayout/b
ravo-keypad.kl
1 KB/s (1867 bytes in 1.000s)
Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb shell ls /system/usr/keylayout/
bravo-keypad.kl
So, now it's there; reboot time
Still doesn't work.
Back in recovery it's status quo as well

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb shell ls /system/usr/keylayout/
ls: /system/usr/keylayout/: No such file or directory
Seems to me, /system/ is overwritten at reboot....
...guess I'll have to live with it as it is, and try again with Froyo when it comes

EDIT: I noticed, the wake on powerbutton is not working until I enter the SIM PIN code? I have to use the menu key...is this by default??
Last edited by zaphyr; 25th May 2010 at 12:54 PM.
25th May 2010, 05:26 PM |#24  
aslocum's Avatar
Member
Flag Lübeck
Thanks Meter: 4
 
Donate to Me
More
you have to mount system first...

adb shell mount /system
Last edited by aslocum; 25th May 2010 at 05:28 PM.
25th May 2010, 06:45 PM |#25  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
It works. Thanks kingchris for the modded files.
25th May 2010, 07:14 PM |#26  
Member
Flag Bienne
Thanks Meter: 5
 
More
Thumbs up
great files

can someone post a step by step installation guide for android beginners like me ?

thx
25th May 2010, 09:09 PM |#27  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by lionel7

great files

can someone post a step by step installation guide for android beginners like me ?

thx

Try this on page one....

http://forum.xda-developers.com/show...18&postcount=8
25th May 2010, 09:39 PM |#28  
zaphyr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by aslocum

you have to mount system first...

adb shell mount /system

Ah, classic! That explains why I couldn't see /system/usr

So I did the whole operation again, still no luck.
I pulled the file off after I checked it did not work, and it's identical to the one I pushed i.e. it's not overwritten by default

Still, it's strange it works for some, and not others

EDIT: I found the source of my troubles! I had Lockbot Pro installed, and it overrides the bravo-keypad.kl file. Once uninstalled, the hack works like a charm
I am a little bummed though, because I really liked my customized lock screen
Last edited by zaphyr; 25th May 2010 at 09:45 PM.
28th May 2010, 05:59 PM |#29  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
More
How to assign wakeing on the optical trackpad for further unlocking?
30th May 2010, 11:07 PM |#30  
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by ruslanvetra

How to assign wakeing on the optical trackpad for further unlocking?

i don't know if that's possible, if you know the code of the optical button, then it should be possible
31st May 2010, 07:28 AM |#31  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by pina_

i don't know if that's possible, if you know the code of the optical button, then it should be possible

Unfortunatey i don`t know.
Is here somebody who does?

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
remap, set

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes