Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Fight the Heat and Conserve Battery with EaseUS Coolphone

Memory hungry Android applications are often responsible for making our device … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[HOWTO] Assign other buttons to show unlock screen

OP pina_

24th May 2010, 11:37 PM   |  #21  
sbdags's Avatar
Recognized Contributor
Flag Kenilworth, Coventry
Thanks Meter: 13,223
 
11,662 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Donate to Me
More
Great hack!
This is an excellent hack - I've now got my Desire opening with the menu button hit twice! Just like how I had my G1
25th May 2010, 12:31 PM   |  #22  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
300 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
here are my modifications as update.zip file

menu-to-wake
-enables wake for menu button

menu-to-wake wo power
-enables wake for menu button
-disables wake for power button
Attached Files
File Type: zip menu-to-wake.zip - [Click for QR Code] (4.2 KB, 1085 views)
File Type: zip menu-to-wake-wo-power.zip - [Click for QR Code] (4.2 KB, 509 views)
File Type: zip back-to-original.zip - [Click for QR Code] (2.9 KB, 338 views)
25th May 2010, 01:45 PM   |  #23  
zaphyr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
379 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Quote:
Originally Posted by kingchris

here are my modifications as update.zip file

menu-to-wake
-enables wake for menu button

menu-to-wake wo power
-enables wake for menu button
-disables wake for power button

Thanks, I tried the "menu-to-wake wo power" file, but it still doesn't work.
I rebooted twice, and then went into recovery to pull the file to see if it was overwritten.

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb pull /system/usr/keylayout/bravo-keypad.kl c:\
remote object '/system/usr/keylayout/bravo-keypad.kl' does not exist
then

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb shell ls /system/
bin  lib
There's no /system/usr/ ??

Then

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb push c:\bravo-keypad.kl /system/usr/keylayout/b
ravo-keypad.kl
1 KB/s (1867 bytes in 1.000s)
Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb shell ls /system/usr/keylayout/
bravo-keypad.kl
So, now it's there; reboot time
Still doesn't work.
Back in recovery it's status quo as well

Code:
C:\DATA\HTC-Desire\sdk\tools>adb shell ls /system/usr/keylayout/
ls: /system/usr/keylayout/: No such file or directory
Seems to me, /system/ is overwritten at reboot....
...guess I'll have to live with it as it is, and try again with Froyo when it comes

EDIT: I noticed, the wake on powerbutton is not working until I enter the SIM PIN code? I have to use the menu key...is this by default??
Last edited by zaphyr; 25th May 2010 at 01:54 PM.
25th May 2010, 06:26 PM   |  #24  
aslocum's Avatar
Member
Flag Lübeck
Thanks Meter: 4
 
45 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
you have to mount system first...

adb shell mount /system
Last edited by aslocum; 25th May 2010 at 06:28 PM.
25th May 2010, 07:45 PM   |  #25  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
113 posts
Join Date:Joined: Nov 2005
More
It works. Thanks kingchris for the modded files.
25th May 2010, 08:14 PM   |  #26  
Member
Flag Bienne
Thanks Meter: 5
 
84 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
More
Thumbs up
great files

can someone post a step by step installation guide for android beginners like me ?

thx
25th May 2010, 10:09 PM   |  #27  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
246 posts
Join Date:Joined: Jan 2007
Quote:
Originally Posted by lionel7

great files

can someone post a step by step installation guide for android beginners like me ?

thx

Try this on page one....

http://forum.xda-developers.com/show...18&postcount=8
25th May 2010, 10:39 PM   |  #28  
zaphyr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
379 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Quote:
Originally Posted by aslocum

you have to mount system first...

adb shell mount /system

Ah, classic! That explains why I couldn't see /system/usr

So I did the whole operation again, still no luck.
I pulled the file off after I checked it did not work, and it's identical to the one I pushed i.e. it's not overwritten by default

Still, it's strange it works for some, and not others

EDIT: I found the source of my troubles! I had Lockbot Pro installed, and it overrides the bravo-keypad.kl file. Once uninstalled, the hack works like a charm
I am a little bummed though, because I really liked my customized lock screen
Last edited by zaphyr; 25th May 2010 at 10:45 PM.
28th May 2010, 06:59 PM   |  #29  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
116 posts
Join Date:Joined: May 2010
How to assign wakeing on the optical trackpad for further unlocking?
31st May 2010, 12:07 AM   |  #30  
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
142 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by ruslanvetra

How to assign wakeing on the optical trackpad for further unlocking?

i don't know if that's possible, if you know the code of the optical button, then it should be possible

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
remap, set
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes