Google Allows Search Queries To Interact With Apps

Android 5.0 Lollipop brings lots of new features that are quite useful for end users and … more

Lenovo Officially Owns Motorola, Following ~$3 Billion Deal

Google is now officially no longer the owner of American phone manufacturer … more

Microsoft Band Fitness Tracker Announced, Available

The wearable market has been around for a few years, with Pebble and Samsung smartwatches … more

Forums Added for the Oppo R5, Oppo N3, and Xiaomi Redmi Note

Just yesterday, Oppo unveiled a pair of rather unique smartphones, the Oppo … more
Post Reply

App2Sd LG Optimus GT 540

OP stbozhanov

19th July 2010, 12:00 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
Can someone provide me a tutorial about how to install app2sd on rooted Lg Optimus GT540.

Thanks a lot & Regards
19th July 2010, 09:06 PM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
Anyone...?
25th July 2010, 10:01 AM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
i wanna know too...
26th July 2010, 09:09 AM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
You wanna too, but anyone don't want to explain us how to make it work.
25th August 2010, 06:08 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Not possible on Android 1.6
30th September 2010, 04:32 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Unhappy how to install app2SD on LG GT540 (android 1.6)
yes me too
plz help me
how to install app2SD on LG GT540 (android 1.6)
7th October 2010, 05:31 PM   |  #7  
TheLostSwede's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Jun 2006
If you update to 2.1 then it's meant to work. There's a guide on Modaco on how to do it.
7th October 2010, 11:36 PM   |  #8  
skribbler86's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
294 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
I am only passing on information that I have searched (mainly through Modaco) for and tried and tested. This is by no means my creation or discovery! And also...dont sue me if you mess your phone up!

First of all, you must be rooted!

Best thing to do before installing apps2sd is to do a factory data reset.
There has been discussions on whether apps2sd overwrites the phones factory defaults. I think the problem lays in an old script of apps2sd, perhaps there is a new on out... I couldnt tell ya! Anyhow, this is not really a problem if you want apps2sd permanently on your phone though. So remember, start from scratch, reset your data.

1. Partition your sdcard and make 3 partition on it.
Example: sdcard is 1 GB
1st partition in FAT32 600mb
2nd partition in ext2 300mb
3th partition as swap 100mb

Im not sure if the swap partition is needed but I made it anyway.

2. Copy the apps2sd folder to the root of the sdcard.
Example: /sdcard/app2sd/

3. Connect your phone from ADB and type this command :
adb shell
su (approve with superuser aplication in your phone)
sh /sdcard/app2sd/app2sd.sh
After a while your phone will reboot.

4. Now check how much internal memory you have (I had 135mb after my clean install of apps2sd. I have never had that much after a factory reset, a hard reset or a flash).

And there you have it folks!
Last edited by skribbler86; 7th October 2010 at 11:54 PM.
8th October 2010, 09:56 AM   |  #9  
mohicanrat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 99
 
143 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
tutorial : how to insert app2sd in optimus
first, im sorry for my english

for app2sd on optimus, you must have root level.
before install app2sd, please check you internal memory (setting-sd card & phone storage)
and remember your free space. biggrin.gif

step:

1.Partition your sdcard (i use paragon manager)
make 3 partition on your sd card.
example : your sdcard is 4 GB
1st partition in FAT32 3 GB
2nd partition in ext2 700mb
3th partition swap 300 mb

2.download this file mediafire[dot]com/?2os3np35b0fmc60

3.extract the download file

Added automatic installation app2sd. Just run APP2SD.bat
Unnecessary SDK TOOLS

what happen in your memory?

good luck
8th October 2010, 10:06 AM   |  #10  
Junior Member
Flag Kalisz
Thanks Meter: 5
 
26 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
@skribbler86 swap is not needed I think, i don't make swap and app2sd works for me

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes