DJI Phantom 2 Vision+ Review – XDA TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about gifts now? Youll be ahead … more

Mozilla Ditches Google, Makes Yahoo Default Search Engine

Mozilla and Google have had a long-standing relationship of about 10 years. Google … more

Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[EXTENSION][10Aug] Start Menu Back Gesture | CAB/EXT

OP OndraSter

10th August 2010, 10:44 AM   |  #1  
OndraSter's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Prague
Thanks Meter: 277
 
2,082 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Donate to Me
More
Hello,
I had yesterday simple idea, use swype gesture to go up one level in Start Menu. After about 2 hours, work was done.

Animation is better than 100 words:


Like... you go from left to right (well, it works even in opposite direction) and if you move it with right, it puts you one level up.

Download:
.zip for EXT form -- on bottom of this post
.cab for CAB

Have fun!

Note: this is for WM6.5 and higher!
Attached Files
File Type: zip StartMenuBackGesture_1_0.zip - [Click for QR Code] (3.0 KB, 1412 views)
Last edited by OndraSter; 23rd August 2010 at 10:15 PM.
The Following User Says Thank You to OndraSter For This Useful Post: [ View ]
10th August 2010, 03:01 PM   |  #2  
Rataplan's Avatar
Recognized Developer
Flag New dyke
Thanks Meter: 609
 
1,665 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
You continue to amaze me

Looks great,
10th August 2010, 03:31 PM   |  #3  
thesecondsfade's Avatar
Retired Recognized Developer
Flag Corona, CA
Thanks Meter: 109
 
1,014 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
This option is already there for 6.5.x start menu, right? Would this only be fore 6.5 or 6.1?
10th August 2010, 04:00 PM   |  #4  
OndraSter's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Prague
Thanks Meter: 277
 
2,082 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Donate to Me
More
This is built on 6.5.3 DTK, but it uses only default stuff for WM6.5 (test it somebody please, thanks). WM6.1 doesn't contain StartMenu of this type, so no. Only WM6.5 and later .
13th August 2010, 10:41 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 1
 
45 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by OndraSter

This is built on 6.5.3 DTK, but it uses only default stuff for WM6.5 (test it somebody please, thanks). WM6.1 doesn't contain StartMenu of this type, so no. Only WM6.5 and later .

It can't work on WM 6.5...
I'm using Xperia X1 WM 6.5.
13th August 2010, 04:29 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 15
 
65 posts
Join Date:Joined: May 2010
Wow. I must admit something so simple why the heck did MSFT *NOT* have something like this when they came up with their "newer" start menu in WM 6.5+? It does kinetic scrolling on up/down gestures, what's one more thing for them to add? Oh well.

Great work OndraSter! I can confirm this (via the cab install) works on a slightly older Energy ROM:
Energy.RHODCDMA.23121.Sense2.5.Cookie.Jul.21 (6.5.3 based)
17th August 2010, 10:59 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 3
 
95 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
I tested (via cab install) on my clean ROM WM 6.5 build 21914 and it works . Thank you for your great work!
17th August 2010, 11:03 PM   |  #8  
orb3000's Avatar
XDA Portal Team / Senior Moderator
Flag T r a v e l i n g Likes: HTC & XDA Dislikes: apples...
Thanks Meter: 3,043
 
22,288 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Donate to Me
Thanks for sharing!
18th August 2010, 03:40 AM   |  #9  
claus1953's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 89
 
2,846 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
It is not working on my Omnia i900L with spanish ROM WM 6.5.5. If i just swype nothing happens if i tap hold and swype the folder icon moves
18th August 2010, 10:46 AM   |  #10  
OndraSter's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Prague
Thanks Meter: 277
 
2,082 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Donate to Me
More
Thats weird, are you sure you are moving to the right side? (works left-right and right-left too) The total distance on Y axis must be lower than 70px, and on X axis it must be more than 110px PLUS what you moved on Y axis.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes