Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,165 Members 39,312 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[HOWTO] DOWNGRADE to 1.31 which you can then root for Legend 2.1

Tip us?
 
Phono
Old
(Last edited by Phono; 30th September 2010 at 04:02 PM.)
#351  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Sep 2010
hi board,

i got a v1.32 running and wanna downgrade to 1.31 - thats why i found this thread. i run the crackin.sh and everythink seems fine (permissions are equal to the " how ist should look" command line, but when i looked at my phone (settings - ?phone info? - software information) it still shows a v1.32 build - is that normal (i dont thinks so).

thanks for the support
 
randy_khoo
Old
#352  
Senior Member
Thanks Meter 3
Posts: 215
Join Date: Sep 2010
Location: Kuala Lumpur
Default Just wanna say Thank You!

Hi there,

My name is Randy Khoo. I'm from the South East Asia region.
Just wanna say thanks to all of you guys for your help, namely wag3slav3 and Paul.

Just to put down this for the other SEA boys.
1) I started off with my goldcard creation (no problems) and followed Paul's advice at unlockr.com

2) I encountered problems with step 1 -> Remote 43 main check version fail

3) I bumped into this thread and gave your steps a try.

4) I ran crackin and reached
crwxrwxrwx 1 1001 2002 90, 0 Jul 19 16:19 /dev/mtd/mtd0
However, i kept getting permission errors while attempting this.

5) decided at this point to just give the downgrade a try anyway...
RUU_Legend_HTC_WWE_1.31.405.5_R_Radio_47.26.35.04_ 7.05.35.26L_release_126592_signed.exe

6) I succeeded and I continued Paul's instruction for Step 1 and Step 2...

7) Sweet success! Thank you...
Really appreciate this community of dedicated developers making rooting possible on the legend!


However i had a few speed bumps i wanted to run through with anyone else of you here that are experts in this field.

1) I had problems accessing SuperUser after the Step 2 => solved by restarting my phone.

2) ROM Manager / ClockWorkMod -> i've installed this and backed up my ROM. I wish to install Azure 6.0.0, however i am not sure if this requires a goldcard?

3) After the downgrade, i noticed there's an upgrade to 1.31.405.5 (3.89MB) when i do a system update. What will happen when I download this? Will it close up all the root vulnerabilities, letting me start all over to where i began in the first place? Will my phone brick with this update?
 
robjdixon
Old
#353  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Oct 2010
I'm having some problems:
I have restored my phone to factory settings, and the problem remains. Here is the paste of my problems :

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Rob.PC>\cd
'\cd' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Rob.PC>cd/

C:\>androidsdl/tools
'androidsdl' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\>androidsdk/tools
'androidsdk' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\>cd\

C:\>cd androidsdk/tools

C:\ANDROIDSDK\tools>adb devices
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
List of devices attached
HT03SNX03158 device


C:\ANDROIDSDK\tools>crackin.bat
"Copying tools"
1470 KB/s (698452 bytes in 0.463s)
672 KB/s (76044 bytes in 0.110s)
1382 KB/s (655360 bytes in 0.462s)
"Freeing primary PERM linker"
rm failed for /data/DxDrm/fuse/*, Not a directory
rmdir failed for /data/DxDrm/fuse/, No such file or directory* daemon not runnin
g. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
** daemon still not runningerror: cannot connect to daemon
"Freeing secondary PERM linker"
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
** daemon still not runningerror: cannot connect to daemon
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
error: device not found
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
adb server is out of date. killing...
ADB server didn't ACK
* failed to start daemon *
error:
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
error: protocol fault (no status)
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
** daemon still not runningerror: cannot connect to daemon
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
** daemon still not runningerror: cannot connect to daemon
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
link failed File exists
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
link failed File exists
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
error: protocol fault (no status)
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
** daemon still not runningerror: cannot connect to daemon
"Rebooting to normal mode to unlock CHMOD links"
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
** daemon still not runningerror: cannot connect to daemon
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
** daemon still not runningerror: cannot connect to daemon
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
rmdir failed for /data/dontpanic, Permission denied
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
rm failed for /data/DxDrm, Permission denied
link failed File exists
link failed File exists
"Rebooting to normal mode to downgrade ROM"
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
adb server is out of date. killing...
ADB server didn't ACK
* failed to start daemon *
error: protocol fault (no status)
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
error: device offline
error: device offline
error: device offline
"Freeing links"
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
adb server is out of date. killing...
* daemon started successfully *
rm failed for /data/DxDrm, Permission denied
rm failed for /data/dontpanic, Permission denied
C:\ANDROIDSDK\tools>

I'm still stuck at the downgrade stage btw

Thanks
Rob
 
IceFreak2000
Old
#354  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by robjdixon View Post
I'm having some problems:
I have restored my phone to factory settings, and the problem remains. Here is the paste of my problems :

<snip />

I'm still stuck at the downgrade stage btw

Thanks
Rob
I had exactly the same problem with the script as you; I suspected the problem was a timing issue where the script wasn't waiting long enough after the phone had reset during the script execution process.

I fixed this issue by inserting

Code:
ping 1.1.1.1 -n 1 -w 60000 > NUL
after every

Code:
adb reboot
in the crackin.bat script. 60 seconds is probably overkill, but after making the edits, it worked first time.

Hope this helps.
 
dc/dc
Old
#355  
Senior Member
Thanks Meter 7
Posts: 110
Join Date: Dec 2006
Location: In the boot of a stolen police car
If you have any issues downloading the RUU, try this site:

http://www.ilcell.com/nikoan89/ROM/Android/Legend/

I cannot, for the life of me, download from shipped-roms via my Bentley-Walker satellite system here in Afghanistan. They always cut off after 1-10 MB get downloaded even though I have a 1024 Mbps downlink. This is the only site that has worked for me to get the RUU .exes.
 
colors
Old
(Last edited by colors; 16th October 2010 at 09:23 PM.)
#356  
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 180
Join Date: Jul 2010
can someone help me? i canīt get crackin.bat to work.. have my phone in chargemode and when i type crackin.bat it says
"copying tools"
error: device not found
error: device not found
error: device not found
error: device not found
error: device not found
"Freeing primary PERM linker"
error: device not found
error: device not found
error: device not found

and then it stops. Nothing more happens.... :S
yes, i have installed sdk. Itīs the 3legend i root, no problems with the other 2

EDIT:
It seems to be the adb that doesnt work. When i connect my legend i get a serialnumber, when i connect my friends it itīs blank (itīs his legend we are trying to root).

EDIT2: wierd, all went fine when we did the downgrade using htc sync instead of chargemode. So now the 3legend is succesful rooted=)
 
Gaillimh_Abú28
Old
#357  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 69
Join Date: Mar 2010
As we say in Irish: Go raibh míle maith agat! A thousand thanks yous!
 
typhoonscotland
Old
(Last edited by typhoonscotland; 23rd October 2010 at 10:27 PM.) Reason: Fixed the problem
#358  
Member
Thanks Meter 11
Posts: 42
Join Date: Sep 2010
Unhappy Noob Question

To anyone who can help,

I run crackin' and it says I can continue, however the RUU times out at the bootscreen which says "HTC" on the phone?

Does anyone know why this is happening?

FW Ver: 2.1-update1
Baseband Ver: 47.39.35.09U_7.08.35.21
Kernel Ver: 2.6.29-5f084974
htc-kernel@and18-2 #1
Build No: 2.05.161.1 CL191838 release-keys
Software No: 2.05.161.1
Browser Ver: WebKit 3.1

HBOOT Ver: 0.43.0003
MICROP-0816
Touch Panel - SYN07_0105
Radio - 7.08.35.21

The phone is locked to Vodafone UK, and I got it just a few weeks ago.

I have tried on Windows 7 x86 and Windows XP x86. I have a laptop downstairs running Ubuntu 10 Netbook Remix, if that's any help and I could use that?

EDIT: Realised I didn't need to downgrade, rooted the phone and now using Azure. Thank-you Ali Ba... =]

Thanks,
TS
 
cowplod
Old
(Last edited by cowplod; 22nd October 2010 at 12:00 PM.) Reason: problem solved :D
#359  
cowplod's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Dec 2008

 
DONATE TO ME
I get ERROR [171]: USB CONNECTION ERROR

it says that I'm not connected to my PC when I am... tried it a few times... still doesn't work for me...

EDIT: I just clicked exit, didn't reboot my phone or disconnect it then simply ran the programme again, worked fine SUCCESS thank you!!
 
PaulKemp
Old
#360  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 64
Join Date: Jul 2010
I got the 170 error at first, but if you get it, dont disconnect phone or reboot. Just start the exe file again and it will work!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes