Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[FINAL]SPB Mobile Shell 3.55 for Non-Touch Screen Devices / Release 16-04-2011

OP kazablanka

9th November 2010, 07:30 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
40 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
SPB Mobile Shell 3.55 for Non-Touch Screen Devices

SPB Mobile Shell is not free. So if you like it, please buy it.


Quote:

Known Supported Devices:
1) List of devices

Quote:

Notes:
1) SPB_MS3_excalibur_1.00
2) SPB_MS3_excalibur_1.01

  • Added some new widgets from BomByX v3.5 (DClocks, Batteries, Notifications, Alarm)
  • Facebook & Twitter widgets reported not working

3) SPB_MS3_excalibur_1.02
  • SPB MS 3.55 used
  • Clock & Alarm starts from the Clock Widget
  • Sliding between panels using shortcut-arrows located at the top edges of the screen
  • Black background added
  • Switching backgrounds works
  • Removed widgets from BomByX v3.5 (DClocks, Batteries, Notifications, Alarm)
  • Positioning of miscellaneous panels improved



Installation:
(Please check on previous list of devices before you perform this step)

1) Install 96dpi.cab if you already haven't - If you already got your phone on 96dpi, just skip this step
2) Soft reset
3) Install SPB_MS3_excalibur_1.02.cab
4) end

Quote:

Development:

- Moving the widgets:
1) My Mobiler & Fake mouse (Visually - Easier way)
2) Through the registry (if anyone's interested)

- Shutting down SPB Mobile Shell

- Placing the Contacts or any other shortcut on the screen:
1) Contacts, ActiveSync, Programs, etc...

- Tips & Tricks:
Important
: Backup following files before do anything:
\program files\spb mobile shell\qa_layouts.dat
\program files\spb mobile shell\ql_bkg_now.dat
\program files\spb mobile shell\qp_bkg_now.dat

Quote:

Screenshots:
v1.00
v1.01

v1.02

Quote:

Predefined Screens:
<<Reserved for later>>

Last edited by kazablanka; 16th April 2011 at 01:27 AM.
The Following 3 Users Say Thank You to kazablanka For This Useful Post: [ View ]
9th November 2010, 07:51 PM   |  #2  
Thekn's Avatar
Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 75
 
640 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Donate to Me
More
Feedback
Working Devices:

Code:
Device Name			Win. Version (ROM)		Res.		96dpi	WORKS
---------------------------------------------------------------------------------------------

* HTC s620 (Excalibur/Dash)	6.1				320x240		Yes	Yes
* HTC S620 (Excalibur/Dash)	6.5 3VO 3.50			320x240 	No	Yes
* Samsung GT-C6625		6.1 				320x240		Yes	Yes
* Samsung GT-C6625		6.5.X				320x240 	Yes	Yes
* Samsung Omnia Pro B7320	6.5				320x240 	Yes	Yes
* Moto Q8 GSM			6.5				320x240 	Yes	Yes
Last edited by Thekn; 12th November 2010 at 12:51 PM.
The Following User Says Thank You to Thekn For This Useful Post: [ View ]
9th November 2010, 08:04 PM   |  #3  
Thekn's Avatar
Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 75
 
640 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Donate to Me
More
How to move the Widgets:
To move the Widgets:
Quote:

My Mobiler:

  • Connect your Device through Active Sync
  • Auto Connect: When Activesync is connected, MyMobiler try to connect your Device automatically.
  • Control your Mobile by using Desktop Keyboard and Mouse.


OR
Quote:

Fake Cursor:

  • "Control + F" to search for: "Cursor"
  • Download the Fake Cursor
  • Copy the FakeCursor.exe to your Device
  • Click on the .exe file
  • Click on Install
  • You can Change the Movement Speed (necessary to speed the movement up)
  • Click on the .exe file again (you'll see the mouse)
  • Go to Start Menu and open SPB (you can use the Softkeys when using the Mouse)
  • Add Widgets
  • Place the Mouse on a Widget
  • Hold the Middle D-Pad and the left/right/up/down D-pad at the same time to move it around! (Press and hold them as quick as possible)

Last edited by Thekn; 12th November 2010 at 12:56 PM.
The Following User Says Thank You to Thekn For This Useful Post: [ View ]
10th November 2010, 07:23 AM   |  #4  
Member
Flag Singaraja
Thanks Meter: 5
 
51 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
i'll try it on my Q..
10th November 2010, 02:49 PM   |  #5  
Thekn's Avatar
Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 75
 
640 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by zenlord77

i'll try it on my Q..

Great, we will wait for your Feedback!
The Following User Says Thank You to Thekn For This Useful Post: [ View ]
10th November 2010, 09:50 PM   |  #6  
bgtvfr's Avatar
Senior Member
Flag Santa Fe NM
Thanks Meter: 10
 
210 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
whats the reason to use 96dpi.cab works great wit out it
10th November 2010, 10:58 PM   |  #7  
Thekn's Avatar
Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 75
 
640 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by bgtvfr

whats the reason to use 96dpi.cab works great wit out it

You mean you can use it without the 96dpi .cab? Be more specific please!(A)

Which Device do you have, and which ROM, and your screen resolution?

Thanks in advance!
11th November 2010, 02:41 AM   |  #8  
Member
Flag Singaraja
Thanks Meter: 5
 
51 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by Thekn

Great, we will wait for your Feedback!

It was nice..everything work fine.

The only thing i don't understand, why i cannot change the background? And also how to re-arrange the widget position on homescreen?

For example i want to put the weather widget on today screen..but it always appear above the other widgets and i cannot move it..is there any suggestion?

Thanks in advance
11th November 2010, 03:17 AM   |  #9  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
40 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Moving the widgets (REGISTRY)

1) Right soft key \ Add new widget


2) Start Registry Editor and pont to HKLM\Software\SPB Mobile Shell\Widgets


3) Determine the name of the current panel (in my case Weather Panel). Choose folder based on these rules:
Lifestyle Panel - HomeScreen
Application Panel - HomeScreen2
Music Panel - HomeScreen3
Weather Panel - HomeScreen4
Internet Panel - HomeScreen5

So my choice is Homescreen4.

4) Choose the folder with the maximum integer value, since tha newly added widget should be the last one.
(in my case 35)

5) So now in the Name field I got Analog Clock - so that's my widget.


6) Edit the _tl_320_240 field - that's the position field.


7) Value inside is HEX value (make sure you check the HEX check box) in the following format:
yyyxxx - where yyy are y values and xxx are x values
Bare in mind that 10 in HEX is 16 in decimal, so you don't get all confused.
Last edited by kazablanka; 11th November 2010 at 03:09 PM.
11th November 2010, 03:23 AM   |  #10  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
40 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by zenlord77

It was nice..everything work fine.

The only thing i don't understand, why i cannot change the background? And also how to re-arrange the widget position on homescreen?

For example i want to put the weather widget on today screen..but it always appear above the other widgets and i cannot move it..is there any suggestion?

Thanks in advance

you can't change the background 'cause the option's not working right now. i hope that someone will make it work and share. that was original point of this thread. positioning and rearanging is described and illustrated in the first post, you should read that, or try with the fake cursor. you can't do it easier 'cause you don't have touch screen:), but changing the registry keys is not as hard as it seems, trust me... btw which device and rom do you use?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes