Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,811,702 Members 53,813 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Information about the androbada project !!!!!!1

Tip us?
 
MCLP
Old
(Last edited by MCLP; 24th March 2011 at 10:38 PM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 60
Join Date: Aug 2009
Talking Information about the androbada project !!!!!!1

So, the next craftsmen decided to port Android on Samsung Wave. Information about this published administrator Polish-bada-world.pl with nick watero. In his message, stated that he and his friends from Russia and Belarus (!!!) eyeing the possibility of porting Google Android on Samsung Wave and now the project has a code name AndroBada. In fact, it is very difficult to read translated from Polish into english text, but the total amount of information you can understand that in the course of viewing the inside of firmware (including JE7 from the Polish operator Orange), the guys found some security holes. These holes seem to be as allow you to download Android for Samsung Galaxy S without affecting the security of the system itself in any way.

Also known major problems faced by them boys:

1) the problem with memory - the system does not see all 512 MB ​​of memory and it is unknown whether this is due to the fact that memory is somehow divided into sectors or is it 1) the problem with memory - the system does not see all 512 MB ​​of memory and it is unknown whether this is due to the fact that memory is somehow divided into sectors or is it just-ish two "strips" of 256 MB. Moreover, the "RAM"Samsung Wave II differs from the memory of the "first wave" and is likely to Wave II was able to load Android;; Look at the two "strips" of 256 MB. Moreover, "RAM" Samsung Wave II differs from the memory of "first wave" and is likely to Wave II was able to load Android;;

2) Processor - it's not like the CPU Samsung Galaxy S. One gets the feeling that the CPU Samsung Wave does not accept the driver written for the processor Galaxy S. 2) Processor - it's not like the CPU Samsung Galaxy S. One gets the feeling that the CPU Samsung Wave did not find the driver written for the processor Galaxy S.

So far they have showed a vedio on youtube to demonstrating that they mean business .I dont know about you guys but seriously they where able to prove that it is possible in just 5 days or less off hard work

more news about the project soon

ps. praying that they release a stable version (sorry bada i think your days are coming to an end)
 
sombriks
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Mar 2011
so, who are those guys? are they willing to share knowledge?
 
gdrdasky
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 17
Join Date: Jan 2011
http://www.youtube.com/watch?v=5UueWOF5Icc

This is the video of androbada....

@MCLP look here about the ram:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=899661

If it is easy plz create a english section on the site of androbada...
 
adfree
Old
(Last edited by adfree; 25th March 2011 at 01:06 AM.)
#4  
Senior Member
Thanks Meter 3,138
Posts: 4,623
Join Date: Jun 2008
RAM is the same. Use AT Commands:
AT+HEADERINFOSHOW?

S8500 and S8530 answers with:
KAC007021M...

And this is the "POP" in Samsung CPU...

Major difference is NAND.
S8500 have 2GB moviNand from Samsung (KLM2G1DEDD-A101)
S8530 uses SanDisk... iNand

Best Regards
 
stephenlb4u
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 106
Join Date: Feb 2007
Location: Hartford CT
Guys,

I no where see any kind of message in "http://bada-world.pl/androbada/" about the demo video, even one of the user in that forum claims that it was posted by XDA. am i missing anything?? else google translate not working properly
The Following User Says Thank You to stephenlb4u For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sabianadmin
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 147
Posts: 488
Join Date: Jul 2009
Location: Straffan
I knew the Wave had 512mb of RAM, stupid harvy mundane.
 
AndroBada
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 17
Posts: 17
Join Date: Mar 2011

 
DONATE TO ME
Now discussion and news will be publish here: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1006796

Do not write here.
 
adfree
Old
(Last edited by adfree; 29th March 2011 at 04:29 AM.)
#8  
Senior Member
Thanks Meter 3,138
Posts: 4,623
Join Date: Jun 2008
Hurry up. Soon is 1.April.
But we could make also few nice Videos.


What we need:
1.
We need Video capture from real Android handset... or Win Mobile if you wish.

2.
If we have Screencapture Video... then we need to convert into Flash, to prevent...
For example:
http://www.zdnet.de/windows_flash_an...45-88979-1.htm

3.
Now we need bada SDK or we have compiled this Example to replace swf Video.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=904555


Now everyone could make their own Android or S60 or WinMobile or...


I could do this example with EF81, SXG75 or some other old handset...
But Resolution is 240 x 320...

I have no handset with 480 x 800 for make such Capture Video.

Sorry, my fault.

Oh, nice. Seems much easier. Found this:
http://www.youtube.com/watch?v=Jb0Az...mbedded#at=357

What is the difference between your Videos and this nice fake?

Btw, thanx to this guy who explained how he locked Fake Video...
 
stephenlb4u
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 106
Join Date: Feb 2007
Location: Hartford CT
Quote:
Originally Posted by adfree View Post
Hurry up. Soon is 1.April.
But we could make also few nice Videos.


What we need:
1.
We need Video capture from real Android handset... or Win Mobile if you wish.

2.
If we have Screencapture Video... then we need to convert into Flash, to prevent...
For example:
http://www.zdnet.de/windows_flash_an...45-88979-1.htm

3.
Now we need bada SDK or we have compiled this Example to replace swf Video.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=904555


Now everyone could make their own Android or S60 or WinMobile or...


I could do this example with EF81, SXG75 or some other old handset...
But Resolution is 240 x 320...

I have no handset with 480 x 800 for make such Capture Video.

Sorry, my fault.

Oh, nice. Seems much easier. Found this:
http://www.youtube.com/watch?v=Jb0Az...mbedded#at=357

What is the difference between your Videos and this nice fake?

Btw, thanx to this guy who explained how he locked Fake Video...
 
adfree
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 3,138
Posts: 4,623
Join Date: Jun 2008
Look at this nice Video:
http://www.youtube.com/watch?v=Jb0Az...mbedded#at=357

Then tell me please, how to be sure that other Videos are not fake?

Best Regards

The Following User Says Thank You to adfree For This Useful Post: [ Click to Expand ]
THREAD CLOSED
Subscribe
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes