5,599,977 Members 45,088 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Swype on MIUI roms?

Tip us?
 
ianian28
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 19
Join Date: Jun 2010
Default Swype on MIUI roms?

Quick question for all the rooting gurus out there. I put an updated MIUI rom on my phone and went to re-load Swype from their website, completely legit.

I get an error message when I go to run it saying that my device isn't supported and will run with limited function.

Has anybody found a way around this error messages? Are people finding it with other roms?

Thanks!
The Following User Says Thank You to ianian28 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
1107963
Old
#2  
1107963's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 584
Join Date: Jun 2009
Location: N/A
That would be happening because you are using ur wrong version...

Sent from my Incredible using XDA Premium App

Phone: HTC Evo 3D
Root: Revolutionary S-OFF
Hboot: 1.30.0000
Recovery: Team Win Recovery Project V2.0.0
Running: : MIUI 2.2.10
Mods: Extended Settings
Special App: Boot Manager
SD Card: 16GB Sandisk SDHC

The Following User Says Thank You to 1107963 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
newtoroot
Old
(Last edited by newtoroot; 26th March 2011 at 02:26 PM.)
#3  
newtoroot's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 18722
Posts: 5,116
Join Date: Jan 2011
Location: New Castle

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ianian28 View Post
Quick question for all the rooting gurus out there. I put an updated MIUI rom on my phone and went to re-load Swype from their website, completely legit.

I get an error message when I go to run it saying that my device isn't supported and will run with limited function.

Has anybody found a way around this error messages? Are people finding it with other roms?

Thanks!
It says that because it thanks your phone is an iPhone because of the Rom your using.... atleast that's my guess.... you might ask on the miui thread they may have a version that works


Sent from my Incredible using XDA App
 
dan0100
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 12
Posts: 4
Join Date: Mar 2011
It's a bit bootleg but the only way I've been able to do it so far:

1. Download and install root explorer. You'll have to pay but it's a useful app and worth it

1. Download swype installer and install swype

2. After installation, there will be a screen with 4 options:
a. watch video
b. start tutorial
c. generate license
d. finish

Click "Generate license"

3. Click "select android keyboard" and change the radio button from "swype" to "android keyboard"

4. Press the home button to exit swype installer and open root installer

5. Go to /data/app

6. Click on "com.swype.android.inputmethod-1.apk" and long hold to bring up the options menu

7. Click move, scroll to /sdcard/download and click "paste"

8. Press the home button to exit root explorer

9. Open swype installer. You should get a force close error. If you do not and instead see the screen with "disable swype", click the back button which will bring you back to the home screen then click swype installer again. Do not continue until swype installer force closes.

10. Go back to root explorer and move "com.swype.android.inputmethod-1.apk" back to /data/app

11. Go back to the home screen and open swype installer

12. Click "select swype" and then select swype

13. Click "finish"

14. Enjoy

Hope that helps. If you have any questions, let me know.
The Following 12 Users Say Thank You to dan0100 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mobileuser123
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by dan0100 View Post
It's a bit bootleg but the only way I've been able to do it so far:

1. Download and install root explorer. You'll have to pay but it's a useful app and worth it

1. Download swype installer and install swype

2. After installation, there will be a screen with 4 options:
a. watch video
b. start tutorial
c. generate license
d. finish

Click "Generate license"

3. Click "select android keyboard" and change the radio button from "swype" to "android keyboard"

4. Press the home button to exit swype installer and open root installer

5. Go to /data/app

6. Click on "com.swype.android.inputmethod-1.apk" and long hold to bring up the options menu

7. Click move, scroll to /sdcard/download and click "paste"

8. Press the home button to exit root explorer

9. Open swype installer. You should get a force close error. If you do not and instead see the screen with "disable swype", click the back button which will bring you back to the home screen then click swype installer again. Do not continue until swype installer force closes.

10. Go back to root explorer and move "com.swype.android.inputmethod-1.apk" back to /data/app

11. Go back to the home screen and open swype installer

12. Click "select swype" and then select swype

13. Click "finish"

14. Enjoy

Hope that helps. If you have any questions, let me know.
You sir, are a gentleman and a scholar... I tried so many different things and wasted hours until I found this post. Follow his instructions step by step and you'll be up on swype in no time
The Following User Says Thank You to mobileuser123 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Aztriltus
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 175
Join Date: May 2010
This worked for me too. Just to add on, the root permissions for the com.swype.android.inputmethod-1.apk should be rw-r--r--. Set this permission in root explorer after long pressing it from data/app after you have completed everything. This is for people who are not able to see swype after rebooting their phone
 
Caligirl2828
Old
#7  
Caligirl2828's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 76
Join Date: Feb 2009
I usually use TB to backup my swype from a sense rom (or any other rom where swype works correctly) then when I use MIUI i go to Tb and restore. Always worked for me!
Current Device: HTC TMobile G2| ♥ |
Previous Devices: HTC Incredible™| ♥ |Moto Droid 4g| ♥ |Lg Optimus L9| ♥ |HTC HD2| ♥ |
 
JLO73
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jul 2010
Has anybody got this to work with the new Swype 3 beta? I have tried this twice to no avail.
 
Flyhalf205
Old
#9  
Flyhalf205's Avatar
Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter 4917
Posts: 3,260
Join Date: Oct 2010
Location: Birmingham, AL

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by JLO73 View Post
Has anybody got this to work with the new Swype 3 beta? I have tried this twice to no avail.
I got swype 3 and it is working perfectly on my MIUI
HTC Thunderbolt > HTC Incredible > HTC Incredible 2 > HTC Rezound > HTC DNA > HTC One > HTC One Max
TO MY PHONE FUND!!!
My GitHub: https://github.com/Flyhalf205?tab=repositories
 
JLO73
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jul 2010
I've got it downloaded and installed but it will not let me license it. Tried the above trick twice and cannot get it to work.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes