5,606,409 Members 33,381 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[GUIDE]All Huawei new&old phones-Install Stock Rom-Full Reset

Tip us?
 
veer1238
Old
(Last edited by veer1238; 9th February 2012 at 07:55 AM.)
#1  
veer1238's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 360
Posts: 550
Join Date: Jan 2011
Default [GUIDE]All Huawei new&old phones-Install Stock Rom-Full Reset

Here is how you do a Complete reset on all huawei android phones!
This resets everything and bring your phone to state when you first purchased it!

PLEASE BACKUP EVERY SENSITIVE DATA AS YOU WILL LOOSE EVERYTHING YOU HAVE ON PHONE!


Procedure:
1)Download a stock ROM from

HERE

Try using rom based on/closer to your region/country/operator. Better see for a pdf file inside the archive for your device compatiblity.
FOR PC SoftWares AND DRIVERS Click here and more cool stuff for your huawei phone click here

2) Format your SD card in FAT32(NO NEED TO FORMATE IF ITS ALREADY FAT32)

3)create a folder "dload" off course without the quotes on to the root of your SD card.

3) Extract the UPDATE.APP from the stock ROM and place it in "dload"

4) Power off your phone with sd card inside.

5)Power on by pressing POWER+RED BUTTON+VOLUME UP Button if done properly you will see progress bar saying UPDATING!

after its done it will reboot automatically and YOUR phone good as NEW!!!!!
IF YOU LIKE MY WORK DONT FORGET TO PRESS"THANKS"BUTTON!!!
The Following 95 Users Say Thank You to veer1238 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wachw
Old
(Last edited by wachw; 16th April 2011 at 05:08 PM.)
#2  
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 182
Join Date: Feb 2011
Location: Nairobi
Does this method restore the original recovery?
EDIT: Just tested it and it does.
 
veer1238
Old
#3  
veer1238's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 360
Posts: 550
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by wachw View Post
Does this method restore the original recovery?
It did for me....but original is crapy!
The Following 2 Users Say Thank You to veer1238 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wachw
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 182
Join Date: Feb 2011
Location: Nairobi
Quote:
Originally Posted by veer1238 View Post
It did for me....but original is crapy!
Just wanted to test whether the latest stock rom had multitouch enabled by default. And also whether it returns the recovery to default in case my phone ever needs to be repaired under warranty.
 
veer1238
Old
#5  
veer1238's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 360
Posts: 550
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by wachw View Post
Just wanted to test whether the latest stock rom had multitouch enabled by default. And also whether it returns the recovery to default in case my phone ever needs to be repaired under warranty.
It suppourts mult-touch tested my self! And it does restore original recovery
The Following User Says Thank You to veer1238 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wachw
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 182
Join Date: Feb 2011
Location: Nairobi
Yeah i'd also tried it myself. I like the boot animation though. At least that's one thing I can take from it.
 
veer1238
Old
#7  
veer1238's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 360
Posts: 550
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by wachw View Post
Yeah i'd also tried it myself. I like the boot animation though. At least that's one thing I can take from it.
Lol...also a file browser...!:P
 
PakRatt
Old
#8  
PakRatt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 51
Posts: 388
Join Date: Mar 2011
Location: Redmond, OR

 
DONATE TO ME
I will hang on to this as my Guardian Angle! Tkx for your awesome work!
 
veer1238
Old
#9  
veer1238's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 360
Posts: 550
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by PakRatt View Post
I will hang on to this as my Guardian Angle! Tkx for your awesome work!
Your welcome
 
saadiworld
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 16
Join Date: Apr 2011
Location: okara
helo sir iam new to android iam trying to backup my rom using rom manager bt its ideos u8150 not supprted iam using latest version 4.0.0.5 plzzzz telll me how to backup my orignal rom thanks

Tags
full, huawei, ideos, reset, u8150
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes