Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,771,111 Members 47,831 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

my phone is bricked i think

Tip us?
 
icebear8
Old
#1  
icebear8's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 473
Join Date: Aug 2010
Location: Des moines ia
Default my phone is bricked i think

so i tried to update my phone to EC05 thru odin with the sydicaterom 1.1 (i was on 1.0.2) so i downloaded the modem and the odin package on this website for it and when i tried to flash it (was in download mode on my phone) it went stright to fail in odin and then my phone reset and now when i turn on my phone or plug it into the computer or wall charger it comes up with a little picture of a phone and then 2 dots and then a ! and then a little computer . and when i try to hold the power,cam,volume down buttons it does the same the only thing i can do on my phone is enter download mode thru power and holding 1 what can i do i am stuck. when i plug my phone into the computer so odin can read it nothing happens even when i put it in download mode my 2 computers wont read my phone
 
Milkman00
Old
#2  
Milkman00's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 130
Posts: 914
Join Date: Jun 2010
Location: Tampa Bay, Florida
Quote:
Originally Posted by icebear8 View Post
so i tried to update my phone to EC05 thru odin with the sydicaterom 1.1 (i was on 1.0.2) so i downloaded the modem and the odin package on this website for it and when i tried to flash it (was in download mode on my phone) it went stright to fail in odin and then my phone reset and now when i turn on my phone or plug it into the computer or wall charger it comes up with a little picture of a phone and then 2 dots and then a ! and then a little computer . and when i try to hold the power,cam,volume down buttons it does the same the only thing i can do on my phone is enter download mode thru power and holding 1 what can i do i am stuck. when i plug my phone into the computer so odin can read it nothing happens even when i put it in download mode my 2 computers wont read my phone
Your phone is probably not bricked if you can enter download mode.

Have you tried a different cable??? Also, for now - just to see if your phone is in bad shape, I would try to download a stock DI18 or something. Maybe the ROM image you have is corrupted.
 
icebear8
Old
#3  
icebear8's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 473
Join Date: Aug 2010
Location: Des moines ia
tryin to find a different cable right now my kids went and hid my usb cable for my phone and using my gfs phone usb (which is a LG) but until then this is all i got lol but yea i did try different roms and the DI18 and EB which i was on and odin wont even get my phone to pop up
 
ptfdmedic
Old
#4  
ptfdmedic's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 2115
Posts: 2,072
Join Date: Aug 2006

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by icebear8 View Post
tryin to find a different cable right now my kids went and hid my usb cable for my phone and using my gfs phone usb (which is a LG) but until then this is all i got lol but yea i did try different roms and the DI18 and EB which i was on and odin wont even get my phone to pop up
Why would you odin in the first place when we have the flashable.zips... Much easier. Just go back into download mode and reodin and you should be just fine.
A father to 3 Autistic boys and husband to a chronically ill wife. I use my ROM's as a means of making people Autism Aware. If you like my work you can sayThanks by stopping by my blog "Lost and Tired" and reading my family's story. You'd be helping to spread Autism Awareness. EDIT: Added a Donate Button Per Request





 
icebear8
Old
#5  
icebear8's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 473
Join Date: Aug 2010
Location: Des moines ia
i found the right cable but odin still wont find my phone =/. thats the problem is that odin wont do anything because it wont see my phone in download mode i DID get into CWM and tried reinstalling my roms and stuff but when it gets done installing whatever i want to install it restarts and goes to the whole phone and computer icon
 
qbking77
Old
#6  
qbking77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5117
Posts: 2,674
Join Date: Dec 2010
Location: Elgin, IL

 
DONATE TO ME
Look through the general section in this forum and go to the how to video thread. It will show you how to properly use odin. There is also a video showing you how to update to ec05. Id post the link but I'm on my phone.

Sent from my SPH-D700 using XDA App
Youtube Channel:
www.youtube.com/qbking77

http://www.qbking77.com
 
mayford5
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Mar 2011
Location: Near StL
Quote:
Originally Posted by icebear8 View Post
i found the right cable but odin still wont find my phone =/. thats the problem is that odin wont do anything because it wont see my phone in download mode i DID get into CWM and tried reinstalling my roms and stuff but when it gets done installing whatever i want to install it restarts and goes to the whole phone and computer icon
This happened to me and I had to pull my battery and start up in download mode again. Try that.
 
icebear8
Old
#8  
icebear8's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 473
Join Date: Aug 2010
Location: Des moines ia
did what that guide said to do i put in download mode and plug my cable in and still no go it will not connect to computer nothing comes up in odin. i tried takin battery out and sd card and putting them back in and no go (also did with out battery in the phone)
 
mephime
Old
#9  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 40
Join Date: Dec 2010
I thought my phone was bricked it was stuck, I had pulled the battery out several times and nothing, so I left the battery out for a couple of hours and when I put the battery back in it started working, not sure why just happy it did, word to the wise sprint wont work on the phone unless you have everything back to stock, I tried before leaving the battery out, before I got to sprint the phone wouldnt do anything let it off over night to take to sprint to try and get a new one I figured since it wont boot at all they will never know, but as luck would have it when I got to sprint after giving up on the phone and leaving it off over night, the sprint rep turns it on and it goes straight to clock work :0, its worth a try
 
qbking77
Old
#10  
qbking77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5117
Posts: 2,674
Join Date: Dec 2010
Location: Elgin, IL

 
DONATE TO ME
Did you install the samsung drivers?? Did you try different micro usb cables?

Sent from my SPH-D700 using XDA App
Youtube Channel:
www.youtube.com/qbking77

http://www.qbking77.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes