Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,543 Members 37,493 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How the heck do I change my windows live ID country?!

Tip us?
 
jubbing
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 17
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
Unhappy How the heck do I change my windows live ID country?!

Ive had this hotmal account for over 9 years now, and I did not realise it has been set to USA (it was on that by default I think). Everything is linked to this account - my xbox account, my msn, my windows phone account, my zune hd account, my emails, my contacts etc... and its never been a problem.

My problem is when I was trying to buy an item in the Zune marketplace, it wouldn't let me put my credit card in because it can only be from USA, not Australia, which is where I live. Making a new account would absolutely be the worst thing I can think of and is an unacceptable solution from my point of view, this account has too much.

So how do I go about changing the account country from USA to Australia? Any help on this matter will be highly appreciated! Or am I screwed, or is there some workaround I can go with for the time being apart from hard resetting my phone. Would buying xbox live credit points from someone in the usa allow me to do the work around? I presume since I'm with an American account if I can fix that up, I can actually purchase music as well in Australia as well as games?

Thanks!
 
mendel129
Old
#2  
mendel129's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 89
Join Date: Jun 2008
Location: Antwerpen
try http://account.live.com, changing your country
 
jubbing
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 17
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
Yes, that's already set to Australia, but the billing account is set to usa. And stuck on.
 
sHAYM4N
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 8
Join Date: Apr 2011
Location: Halifax
Have you had your Nodo update? I thought I saw something in the changelist that applied to this?

Sent from my OMNIA7 using XDA Windows Phone 7 App
 
Phyx
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Apr 2010
You can't change it. This has always been a point of contention with passport services. Once your billing region is set on account creation it can never be changed again. Ever.

I have the exact same problem, Have had for years now with my xbox. You're only option is to create a new account.

I've contacted Microsoft before about this and you get spun some nonsense about it being "impossible" to change.
 
jubbing
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 17
Join Date: Oct 2008
Location: Melbourne, Australia
No no-do update for my omnia 7 yet.

And if I do have to create a new account, how the heck do I even sign out. If only there was a way to *fake* an American card via paypal or something. You know.. anything.
 
Phyx
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Apr 2010
Unfortunately to remove the "Primary" account you have to factory reset the phone. As far as I know. It's because everything (xbox, zune, market place) is tied to it.

I don't think the country information is encoded in the card number http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_card_numbers as credit cards like Visa and MasterCard are not a national card. My guess is they query a central database which has the country of issue. As such I think it's hard if not impossible to fake.
 
WMGreenhorn
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 4
Join Date: Dec 2009
Location: Prague
Hello,

Let me suggest you a little trick...

1. Go to support.xbox.com
2. Log in
3. Click on My Account (top right)
4. Right down, the very last option - Manage Account Region
5. There you can change your country to your desired one

I did work for me and I hope it will help you...

Best regards,

Arnie
The Following 3 Users Say Thank You to WMGreenhorn For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
DJBlaster-303
Old
#9  
DJBlaster-303's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 194
Join Date: Aug 2011
Did you sort out the problem in some way??? I am interested because I didn't put CC information yet for the marketplace and my main hotmail account is a .com registered in 1998 and i'm in Italy I have another one (.it) but I did it just for paypal
 
jpijper
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 103
Join Date: Dec 2005
I'm lucky - my Dutch credit card (Master) just worked

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Secrecy Goes Open Source, Assures File Encryption

As some of you may remember, a while back we spoke about Secrecy, an effective file … more

[APK] Google News and Weather Gets Material Design Makeover, Minor Maps Updates

Although Google has somewhat gotten out of the habit of their … more

Software Build Automation with Jenkins – XDA Developer TV

Many members of the XDA community come to learn and begin in the exciting … more

Add Bits and Pieces of Honami to Your Current ROM

In the last few months, we’ve talked about quite a few Sony Honami-related projects. … more