Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[TIPS] Improve Screen Sensitivity Of Your WinMo (.cab) UPDATE 25/4/11

OP olyloh6696

7th April 2011, 11:47 PM   |  #1  
olyloh6696's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Manchester
Thanks Meter: 1,548
 
7,619 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Hi,

I have found tips over the forums on how to improve the screen sensitivity of your WinMo resistive touchscreen

1) When calibrating your screen, tap the cursor hairs as accurately and as lightly as possible. I use a toothpick for this, it has a fine tip. You will notice immediately how much more responsive your screen is!

2) Another method I found was:

a) Install Attached .cab / Reg Tweak
b) Soft Reset
c) Be Amazed at your Screen Sensitivity!

This is a little .cab file / reg tweak created by kevinpwhite (all credits to him)

EDIT: Many people in the thread have said that it has calibrated their screen wrong and they can't navigate it (cab/reg) This has resulted in a hard reset to get the touchscreen back(due to different touchscreen resolutions etc) I will investigate more into this and create a new version, if possible. Please use it at your own risk, and be sure to create a backup of your device.

Quote:

Originally by Reix2x

Quote:

Hi, dudes, my HTC WIZARD gets "untouchable" after this installation, but i found the way to solve it! =D

1- Download: CeRegEdit (u can found it on Google, with this u can explore your mobile reg trough your PC)
2- Open it (with your cell phone connected in ActiveSync)
3- Go to Tools, and select "Unlock registry" (your registry will be "Editable")
4- Navigate to:[HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\TOUCH] and change this values to your defaults:
"CalibrationData" and "MaxCalError" (you have to found the values for your phone, here in XDA i foud the values for my phone)
5- Softreset

I hope to help someone, and i hope than no one had to make an horrible hardreset

This was created specifically for the TG01, but i think that the WinMo stored values are the same across all devices. It simply changes a reg key to increase the screen pressure to the max.

Please give me feedback if it works for you!

Please hit the THANKS BUTTON if you like this!
Attached Files
File Type: zip Screen_Cal.zip - [Click for QR Code] (385 Bytes, 771 views)
File Type: cab ScreenCal.cab - [Click for QR Code] (339 Bytes, 1560 views)
Last edited by olyloh6696; 25th April 2011 at 04:08 PM.
The Following 19 Users Say Thank You to olyloh6696 For This Useful Post: [ View ]
8th April 2011, 01:18 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
well, this just ****ed over my omnia, and i can't access it from my computer as i dont have a connect cable. any tips on how to bring it back to normal without hard reset?
8th April 2011, 01:33 AM   |  #3  
olyloh6696's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Manchester
Thanks Meter: 1,548
 
7,619 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by insomnia+

well, this just ****ed over my omnia, and i can't access it from my computer as i dont have a connect cable. any tips on how to bring it back to normal without hard reset?

please read the xda rules... no bad language.

This cannot possibly cause ANY damage. i have tested it on various winmo devices (touch hd etc) if so, explain?

Also describe your problem better. how is that gooing to help me, by just saying it ________ my Omnia!
8th April 2011, 11:09 PM   |  #4  
olyloh6696's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Manchester
Thanks Meter: 1,548
 
7,619 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by olyloh6696

please read the xda rules... no bad language.

This cannot possibly cause ANY damage. i have tested it on various winmo devices (touch hd etc) if so, explain?

Also describe your problem better. how is that gooing to help me, by just saying it ________ my Omnia!

any feedback from anybody? Quite a few downloads butno response to whether it actually works!
9th April 2011, 09:49 AM   |  #5  
reykaivory's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
1 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
Talking
Quote:
Originally Posted by olyloh6696

any feedback from anybody? Quite a few downloads butno response to whether it actually works!

i've tested in my O2 LIFE WM6, at the first time i got trouble, i couldnt tap my screen well. when i tapped all screen, it connected to bottom right screen.
i used my navigation button to reach the SETTING-SYSTEM-SCREEN-ALIGN SCREEN.
the align screen works. then i used a srynge to calibrate it (dont try this at home), the final result is........
WORKS GREAT LIKE A CHARM!!
my screen becomes more sensitive! I dont need my stylus anymore, with resco keybord typing is so much fun.
THANK YOU..
The Following 2 Users Say Thank You to reykaivory For This Useful Post: [ View ]
9th April 2011, 11:54 AM   |  #6  
olyloh6696's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Manchester
Thanks Meter: 1,548
 
7,619 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by reykaivory

i've tested in my O2 LIFE WM6, at the first time i got trouble, i couldnt tap my screen well. when i tapped all screen, it connected to bottom right screen.
i used my navigation button to reach the SETTING-SYSTEM-SCREEN-ALIGN SCREEN.
the align screen works. then i used a srynge to calibrate it (dont try this at home), the final result is........
WORKS GREAT LIKE A CHARM!!
my screen becomes more sensitive! I dont need my stylus anymore, with resco keybord typing is so much fun.
THANK YOU..

Glad it works mate!
11th April 2011, 02:12 PM   |  #7  
babak_1274's Avatar
Senior Member
Flag Tehran
Thanks Meter: 3
 
121 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
I cannot get what is the deal?
11th April 2011, 02:18 PM   |  #8  
olyloh6696's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Manchester
Thanks Meter: 1,548
 
7,619 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by babak_1274

I cannot get what is the deal?

this sets your screen sensitivity to the maximum allowed pressure point. So your resisitive touch screen will require a light touch to register changes.

This is what loads of people complain about? Poor screen sensitivity? So try this out!!
12th April 2011, 04:45 AM   |  #9  
Daved+'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
433 posts
Join Date:Joined: May 2008
I didn't feel any difference in my Rhodium...
12th April 2011, 02:33 PM   |  #10  
olyloh6696's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Manchester
Thanks Meter: 1,548
 
7,619 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by Daved+

I didn't feel any difference in my Rhodium...

which method did you use?

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
galaxy, htc, screen, tg01, toshiba
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes