Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Index] PRL

OP ch_ee_ko

10th April 2011, 07:03 PM   |  #1  
ch_ee_ko's Avatar
OP Senior Member
Flag Miami
Thanks Meter: 16
 
260 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Hey, just thought it would be a good idea to keep an updated list of the PRLs for sprint for our HTC Evo if you choose to opt out of OTA or otherwise just need to revert to an older PRL or something.

Here is some general PRL info:

PRL Definition - (Preferred Roaming List)

The PRL is a list of information that resides in the memory of some kinds of digital phones. It lists the radio frequencies the phone can use in various geographic areas.

The part of the list for each area is ordered by the bands the phone should try to use first. Therefore it's a kind of priority list for which towers the phone should use.

The PRL helps determine which home-network towers to use, and also which towers belonging to other networks to use in roaming situations (areas where the home network has no coverage.) When roaming, the PRL may instruct the phone to use the network with the best roaming rate for the carrier, rather than the one with the strongest signal at the moment.

Since a PRL tells the phone "where" to search for a signal, as carrier networks change over time, an updated PRL may be required for a phone to "see" all of the coverage that it should, both with the home network and for roaming.
Originally Posted by navalynt
PRL Backup
(the following instructions are adapted from THIS link)

1. Download and install the latest version of QPST from HERE
2. Dial ##3424# on your Hero to put it into diagnosic mode and connect to your computer via USB
3. Open QPST Configuration and go to the PORTS tab
4. Click on "Add New Port".
5. Select the port listed as USB/QC Diagnostics (may vary, just don't use the data modem one)
6. Go to Start Clients Dropdown and select Service Programming
7. From Service Programming your phone should be selected - Click OK
8. Click "Read from Phone" and Enter MSL. Various fields should populate, don't worry about what tab you are one
9. Click "Save to File" and save to wherever you want (just remember where)

The prl will be located in the directory you saved the file in and labeled as <yourphoneesn>_sp.rl0

PRL Restore [With the phone]
  1. Copy the PRL file to the root of your microSD card
  2. Dial ##775# on the handset and enter the MSL code when prompted for password
  3. Tap on Update PRL
  4. If it read your microSD card correctly your PRL file should be listed in the bottom half of the screen to select
  5. Select your PRL and click OK
  6. Press the MENU button and tap on Commit Modifications (which will reboot the phone)
PRL RESTORE [With QPST] Originally Posted by Ebag333
  • From the QPST tools, launch QPST Service Programming. (Warning: This is an incredibly powerful tool, and it has the capabilities to completely brick your phone, rendering it useless. If you do not know what something does, don't touch it!)
  • Make sure that your phone is selected, and click OK.
  • Click the Read from Phone button. This is where you will enter your MSL/SPC code.
  • Browse to the Roam tab.
  • In the Preferred Roaming box, click browse. Choose your PRL file. (Note: While this shows the 60650 version, this version may or may not work for you, and this may not be the latest version.)
  • Double check that you didn't change anything you weren't supposed to!
  • Click the Write to Phone button. (Note: You may be promoted for your MSL/SPC code again.)
  • Soft reset your phone.
  • Enjoy!
  • from http://discussion.treocentral.com/tr...-manually.html
Old Corolada PRL Index for other Carriers

Also for those of you who get choppy 3G in your area you can follow techknowfile's guide to roam on Verizon


Do you have a PRL that you see missing? If you would like to contribute to the PRL INDEX just post here and I will add to this Main Post.

sources:
http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=95986
http://cid-eabe29f3770d8d15.skydrive...x/.Public/PRLs

Updated PRL of March 23, 2011
Attached Files
File Type: zip 60677.zip - [Click for QR Code] (4.2 KB, 88 views)
Last edited by ch_ee_ko; 11th April 2011 at 03:08 PM.
The Following User Says Thank You to ch_ee_ko For This Useful Post: [ View ]
10th April 2011, 07:05 PM   |  #2  
ch_ee_ko's Avatar
OP Senior Member
Flag Miami
Thanks Meter: 16
 
260 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Previous PRLs
Attached Files
File Type: zip Sprint PRLs 60652 - 60677.zip - [Click for QR Code] (84.6 KB, 81 views)
File Type: zip Verizon PRLs.zip - [Click for QR Code] (10.5 KB, 54 views)
Last edited by ch_ee_ko; 10th April 2011 at 07:12 PM.
10th April 2011, 07:48 PM   |  #3  
Papa Smurf151's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 6,751
 
5,671 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Donate to Me
More
Anyway of making this flashable cause I'm on an aosp rom and don't want to go back to a sense rom
10th April 2011, 08:56 PM   |  #4  
snandlal's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 472
 
1,949 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
Ya. No one has been able to flash prl thru recovery. Im suprised. Is it even possible?
11th April 2011, 03:10 PM   |  #5  
ch_ee_ko's Avatar
OP Senior Member
Flag Miami
Thanks Meter: 16
 
260 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Yea I dont think its possible to flash from recovery or else it would have already been done. for AOSP users use QPST method
22nd April 2011, 08:49 PM   |  #6  
cordell12's Avatar
Recognized Developer
Flag Dayton, TX
Thanks Meter: 3,655
 
3,096 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
##775# doesn't work for me. Running latest stock Sprint sense Rom.

Sent from my PC36100 using XDA Premium App
22nd April 2011, 09:12 PM   |  #7  
NYCguy2020's Avatar
Senior Member
Flag NYC
Thanks Meter: 96
 
777 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by cordell12

##775# doesn't work for me. Running latest stock Sprint sense Rom.

Sent from my PC36100 using XDA Premium App

Same here.Running Misfit's GB sense.
22nd April 2011, 09:26 PM   |  #8  
lelalouf's Avatar
Member
Thanks Meter: 8
 
87 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
Try ##3282#
22nd April 2011, 09:46 PM   |  #9  
rugedraw's Avatar
Senior Member
Flag Miami, FL
Thanks Meter: 90
 
1,100 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by cordell12

##775# doesn't work for me. Running latest stock Sprint sense Rom.

Quote:
Originally Posted by NYCguy2020

Same here.Running Misfit's GB sense.


Really? Works fine for me on Myn's. I figured all Sense roms would be the same when it came to this.
22nd April 2011, 09:52 PM   |  #10  
NYCguy2020's Avatar
Senior Member
Flag NYC
Thanks Meter: 96
 
777 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by rugedraw

Really? Works fine for me on Myn's. I figured all Sense roms would be the same when it came to this.

Nope,the new GB sense Roms don't have EPST working YET.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes