Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[GUIDE] Install CM7 or CM10 + Recovery to EMMC - ALL NOOK COLORS! (Updated:11/19/12)

OP eyeballer

22nd March 2012, 02:50 AM   |  #691  
bp_'s Avatar
Member
Flag NYC
Thanks Meter: 7
 
92 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Quote:
Originally Posted by Theteflondon

I was trying to flash a cm9 rom and when it booted up the setup wizard kept crashing. so i tried flashing a new build. no matter what i do it keeps booting into cwm i even tried flashing the original cm7 rom that i started with and it keeps booting into cwm what should i do?

Did you wipe the cache and the Davlik cache?
22nd March 2012, 02:55 AM   |  #692  
leapinlar's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,701
 
8,428 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Theteflondon

I was trying to flash a cm9 rom and when it booted up the setup wizard kept crashing. so i tried flashing a new build. no matter what i do it keeps booting into cwm i even tried flashing the original cm7 rom that i started with and it keeps booting into cwm what should i do?

Look at this post. I was trying to help him and he came up with this.

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=23864432
22nd March 2012, 10:37 PM   |  #693  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
23 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Thank you for the wonderful and easy to follow guide. I just picked up a nook color because it was cheap and decided to use this method to install on the EMMC vs the SD card install that I did for my GF's nook last fall. The EMMC feels a little snappier to me with CM 7.2.

I had 2 small hiccups. The first, my SD card is not compatible with the nook when running cm7. Its weird, i was able to install everything fine, but the card is just not recognized by the device now that its up and running. I am not surprised though, because I had to use a different card for the last install so I wasn't expecting much.

The other issue I had - when going to the android market, apps would not install. I did a factory reset from the settings and used a different google account. After doing so, its working fine!

Thanks again!
28th March 2012, 02:14 PM   |  #694  
Member
Thanks Meter: 2
 
53 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Has anyone else had this issue? My nook seems to detect tripple the amount of wifi spots than my ipad or laptop. Because of this immense amount of options it seems my connection to my own is unstable. Alot of the time it says my access point is not in range and when i scan for it it wont even show up on the list. I have tried messing with router settings to fix this (like changing the channel of the router) and it seems to work for a day then the same thing happens. However the laptop and ipad never have an issue. What could be my problem? To make matters worse I live in a neighborhood of multifamily homes and apartment buildings so the amount of routers on my list here is well over 20...
19th April 2012, 08:01 PM   |  #695  
Junior Member
Flag Santiago Atitlan
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Status Bar
Have followed the instructions a couple of times, but have a problem where there is no status Bar present.... what to do??
20th April 2012, 08:06 PM   |  #696  
Aldo101t's Avatar
Senior Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 1,410
 
3,335 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
does the nook have to be rooted before this procedure or does this aquire root, thanks
20th April 2012, 09:03 PM   |  #697  
leapinlar's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,701
 
8,428 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Aldo101t

does the nook have to be rooted before this procedure or does this aquire root, thanks

It does not need to be rooted before this procedure and is rooted when all is complete.
27th April 2012, 11:15 PM   |  #698  
Senior Member
Flag Minneapolis
Thanks Meter: 92
 
825 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
I'm running Dualboot Mirage CM7 / ICS CM9 Image for SDcard by racks11479 and I'm ready to fully move roms on NC itself.
My question is:
Can I just use rom manager to flash CWR to NC and then install one of the roms?

Thanks
28th April 2012, 12:09 AM   |  #699  
leapinlar's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,701
 
8,428 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by lepa71

I'm running Dualboot Mirage CM7 / ICS CM9 Image for SDcard by racks11479 and I'm ready to fully move roms on NC itself.
My question is:
Can I just use rom manager to flash CWR to NC and then install one of the roms?

Thanks

Yes, by booting to CWM recovery after it is installed. Don't try to do it from ROM Manager on the SD. See my last tip here:

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=25354258

Edit: But wait, you are running racks SD so he may have CWM recovery on the SD. If he does, just go for it. Use ROM Manager.

Sent from my Nook Color running ICS and Tapatalk
Last edited by leapinlar; 28th April 2012 at 12:26 AM.
28th April 2012, 12:33 AM   |  #700  
Senior Member
Flag Minneapolis
Thanks Meter: 92
 
825 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Can you explain why not to try to install CWM recovery from ROM manager? I looked at your thread and it's exactly what I want to install recovery to emmc.

Also, is there a way to migrate configured ROM from SD card to emmc?

Thanks

Quote:
Originally Posted by leapinlar

Yes, by booting to CWM recovery after it is installed. Don't try to do it from ROM Manager on the SD. See my last tip here:

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=25354258

Sent from my Nook Color running ICS and Tapatalk


Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes