How to Fix the Nexus Available Storage Bug – XDA TV

Is your Nexus device only showing half of the available storage as it should? Many … more

Don’t Forget About Birthdays with Birthday Reminder

A person’s birthday is, without a doubt,one of the most important days in his … more

Don’t Fear Flashing with I Don’t Want You!

The XDA message boards are full of various modifications, with many of these helping … more

Quo Vadis, Open {Source, Standards, World}? w/ Jan Wildeboer – XDA:DevCon 2014

Open Source was a big topic at this years XDA:DevCon … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Applied update, phone rebooted, now uhh?

OP creativenate88

15th April 2011, 06:21 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Ok, so I updated from stock, using official update phone rebooted and stayed at samsung screen forever it kept blinking and vibrating. Pulled battery, tried restarting it goes samsung loading bar -> VM welcome -> flashing/vibrating samsung screen.....I can get into recovery AND download mode. Tried clearing cache, factory reset, and updating again, but still gets stuck at samsung screen. I am desperate guys I really need help, I am going on a LONG road trip this weekend and need my phone so ANY help would really be appreciated. THANKS!
15th April 2011, 06:26 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 0
 
30 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
When u say update do u mean u went from ex. 2.1 to 2.2.... android that is? U should elaborate a hit more, if what I mentioned is the case then revert back to the ROM prior to the update. If u give more info I may be able to help from my personal experiences

Sent from my HTC HD2 using XDA App
15th April 2011, 06:35 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Yes used official update went from 2.1 (stock) to 2.2 as the update finished, it got stuck in a sort of boot cycle, stuck at a samsung screen keeps flashing samsung logo, and vibrating. wont fully boot
15th April 2011, 04:36 PM   |  #4  
ajones23's Avatar
Senior Member
Flag New Braunfels,Tx
Thanks Meter: 90
 
463 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
OK, I saw on my facebook page samsung intercept page. Mediafire link to download update.zip file,has anyone tried this. Will this work,if it bricks my phone i will be pissed...
15th April 2011, 07:57 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 6
 
52 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
There's always the chance that a phone can get bricked, no mater what ...even from an 'official' update from your service provider. With that said, however, I've downloaded the Virgin Mobile 2.2 Froyo update file that's floating around and it installed no problem on my phone.

For the first poster ....I believe that the stock recovery is necessary for the VM 2.2 update to work. I won't swear on that though.

Here's what I did. Downloaded the 2.2 VM Froyo update to my laptop. Renamed it 'update.zip'. Copied it to the root of my sdcard on my Intercept via bluetooth. Booted into recovery mode and applied the update. Twiddled my thumbs while it updated itself from recovery and then rebooted....and the reboot takes a while, maybe 5 minutes. Presto ...2.2 Froyo.
Last edited by old_dude; 15th April 2011 at 08:22 PM.
15th April 2011, 08:25 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 6
 
52 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by creativenate88

Ok, so I updated from stock, using official update phone rebooted and stayed at samsung screen forever it kept blinking and vibrating. Pulled battery, tried restarting it goes samsung loading bar -> VM welcome -> flashing/vibrating samsung screen.....I can get into recovery AND download mode. Tried clearing cache, factory reset, and updating again, but still gets stuck at samsung screen. I am desperate guys I really need help, I am going on a LONG road trip this weekend and need my phone so ANY help would really be appreciated. THANKS!

I think that you didn't wait long enough...as the reboot takes a looooong time, maybe 5 minutes or more at least. Patience is a virtue.
16th April 2011, 08:55 AM   |  #7  
ajones23's Avatar
Senior Member
Flag New Braunfels,Tx
Thanks Meter: 90
 
463 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Okay guys,im new here. I installed VM Froyo 2.2 update.zip,it seems to work fine. A bit slow but its still booting up. I installed stock rom,stock kernal, and update.zip,in that order. And backup works too,wiped dalvik cashe to. I like this forum its more informative,will let yall know more later. Thanks.
16th April 2011, 08:39 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 6
 
52 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by ajones23

Okay guys,im new here. I installed VM Froyo 2.2 update.zip,it seems to work fine. A bit slow but its still booting up. I installed stock rom,stock kernal, and update.zip,in that order. And backup works too,wiped dalvik cashe to. I like this forum its more informative,will let yall know more later. Thanks.

You're making this way to convoluted. All that one needs to do when updating from stock 2.1 on the VM Intercept is to download the (official unofficial) update file, rename it to 'update.zip' on the root of the sdcard, boot into recovery, and apply the update. That's it. It installs Froyo and the new radio, etc, itself...all from the update.zip. No need to mess with kernels and recovery or wipe anything ....except one's own azz if they go take a chit while waiting for it to reboot. In fact, when I updated it even kept all of my 2.1 widgets and icons and imported them into Froyo ...I didn't need to do a thing.


Oh, I see ....you had to convert your Intercept back to 'stock' first. Nevermind...
Last edited by old_dude; 16th April 2011 at 08:41 PM.
16th April 2011, 11:54 PM   |  #9  
ajones23's Avatar
Senior Member
Flag New Braunfels,Tx
Thanks Meter: 90
 
463 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Yes, i did i downloaded stock rom,stock kernal and stock recovery all .zip. Put stock.zips in sdx/zip folder and update.zip 2.2 in root on sdcard. Installed all three wiped dalvik cashe rebooted each time in custom recvery. When i got to stk rec. rebooted to stock rec. Ran update.zip 2.2 may take a while but it booted no problems.
18th April 2011, 12:58 AM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 0
 
30 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Can u get the phone into download more with any button sequences, YouTube it if u don't know what i mean(mobiletechvideos) then y will need to use odin to use tp download an official Samsung Rom.... PM if u need help

Sent from my SGH-T959 using XDA App

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
bricked, intercept, update, virgin
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes