Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,673 Members 41,218 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Cant flash recovery

Tip us?
 
DON_58
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 44
Join Date: Feb 2011
Default Cant flash recovery

Earlier today my phone froze. I left it alone for a few minutes to see if it would sort itself out. That didnt happen so I pulled the battery out and rebooted. After having passed the htc boot screen I got stuck on they cyanogenmod boot screen. It constantly kept rebooting but it couldnt get passed the cyanogenmod boot screen. I tried flashing a recovery image with cwm but that didnt work as I got an error that said

"Error while erasing boot image!" followed by
E:Cant mount /cache/recovery/command
E:cant mount /cache/recovery/ log
E:cant open /cache/ recovery/log
E:cant mount /cache/recovery/ last_log
E:cant open /cache/recovery/ last_log

Tried wiping data and cache and installing the newest version of cm7 through a zip and now I cant get passed the htc boot screen.

I was running the cyanogen 7 RC4 mod and did a perm root using the gfree method.
 
pokemontrainer4life
Old
#2  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 77
Join Date: Oct 2010
Another one? This is happening so much lately. It's frightening. :[
As far as I know, no one has found a solution or the cause. I have to assume it has something to do with CM.
Every story I've heard, people were running CM7. And they've all been G2s.
I'm personally just going to have to get a replacement through my insurance for $130. Or if I can find a good deal on a Nexus One on ebay, I'd love to do that.
 
lainvalenajr
Old
(Last edited by lainvalenajr; 17th April 2011 at 10:48 AM.)
#3  
lainvalenajr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 1,358
Join Date: Dec 2010
Location: Chula Vista
Yea people been having this issue lately. I guess am not even going to flash any other rom right now, untill somebody finds out what's wrong. Really scary stuff. Another thing I saw with the people getting issue is the use gfree method. Well not saying that can be the caused. I hope someone finds a way to fix this.

Sent from my HTC Desire Z/G2 Using XDA Premium App
 
xsteven77x
Old
#4  
xsteven77x's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 728
Posts: 3,181
Join Date: Jul 2010
Location: Pittsburgh
Getting a bit scared that this error is popping up all over out of seemingly nowhere! I'm gonna be extra careful for the moment.

Sent from my HTC Vision using XDA Premium App
 
Spastic909
Old
#5  
Spastic909's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 195
Posts: 1,782
Join Date: Dec 2010
Its because you did something wrong..I have a US G2 and never had this issue nor has it started

Sent from my Vision using XDA Premium App
 
theSpam
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 390
Join Date: May 2010
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by pokemontrainer4life View Post
Another one? This is happening so much lately. It's frightening. :[
As far as I know, no one has found a solution or the cause. I have to assume it has something to do with CM.
Every story I've heard, people were running CM7. And they've all been G2s.
I'm personally just going to have to get a replacement through my insurance for $130. Or if I can find a good deal on a Nexus One on ebay, I'd love to do that.
You haven't seen any DZs affected by this issue?
Device history: HTC Hero -> HTC Desire Z -> Samsung Galaxy Nexus -> Samsung Galaxy S4 (SGH-I337M)
 
DON_58
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 44
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by Spastic909 View Post
Its because you did something wrong..I have a US G2 and never had this issue nor has it started

Sent from my Vision using XDA Premium App
Did what wrong? It could be but I doubt it since it was running smoothly up until it froze on me.
 
pokemontrainer4life
Old
(Last edited by pokemontrainer4life; 17th April 2011 at 10:38 PM.)
#8  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 77
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by theSpam View Post
You haven't seen any DZs affected by this issue?
I haven't read about this happening to any DZs, no.

Quote:
Originally Posted by Spastic909
Its because you did something wrong..I have a US G2 and never had this issue nor has it started
Same as Don said. Phone was perfect until it randomly froze.
 
YuBlue
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 17
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by theSpam View Post
You haven't seen any DZs affected by this issue?
This happened to my DZ though
 
blackknightavalon
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 379
Posts: 2,615
Join Date: Feb 2009
Location: Somewhere in NYC
If you have Fastboot on your computer and ENG HBOOT, try this in your Terminal/command line:
Quote:
fastboot flash recovery /path/to/recovery.img
HTC Dream (G1) 12/2008-04/2010
Motorola MB200 (Cliq) 04/2010-11/2010
HTC Vision (G2) 11/2010-01/2014
HTC Doubleshot (MyTouch 4G Slide) 05/2011-06/2012
B&N Acclaim (Nook Tablet) 03/2012-12/2013
Samsung GT-I8190 (GS3 mini) 01/2013-04/2013
Samsung SGH-M919 (T-Mobile GS4) 04/2013-Backup
Samsung SM-V700 (Galaxy Gear) 12/2013-Current
Samsung N9005 (Int'l Galaxy Note 3) 12/2013-Current
Samsung SM-G900T (T-Mobile GS5) 04/2014-Current

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Hide Numbers on Your SMS and Call Logs with Reflection

How many times have you given your device to someone else in order to show them a … more

Implement Split View in Your LG G2 KitKat Rom with Automated Installer

Some of you may have remembered a story on the Portal a few weeks back … more

Cast Your Device Screen the Way it Was Meant to be with Second Screen

Not too long ago here on the XDA Portal, we covered how Google had made … more

Samsung Gear Live Unboxed the XDA Way – XDA Developer TV

XDA Developer TV Producer AdamOutleris known for his XDA Unboxingseries where … more