Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Lost IMEI after upgrade

OP NoKeR

18th April 2011, 10:11 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Trondheim
Thanks Meter: 5
 
25 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
More
Hi all!

I were in the process to upgrade to 10b on my phone, but during the upgrade the phone stopped responding on upgrading S/W. Please wait. And after some time on that screen, I removed the battery and cable, and tried the different solutions provided by the LG B2C Support Tool.

After that I tried to flash the phone with smartflash and the latest software. And that worked perfectly, but now the phone has no IMEI. Have tried to install the backup I had via CWM but still no IMEI.

I was looking forward to use the 2x this easter, but if noone has a good solution in getting the IMEI back, the phone needs to go on a easter holiday to the service centre.
Last edited by NoKeR; 18th April 2011 at 10:39 AM.
18th April 2011, 05:52 PM   |  #2  
Zanr Zij's Avatar
Senior Member
Flag Halong Bay
Thanks Meter: 581
 
1,157 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
You did the same thing with me. When using smartflash, DO NOT check option "Erase CAL data" but I did. My SU660 now has serial number = 0000000. P990 will lost IMEI.

Sent from my LG-SU660 using XDA Premium App
Last edited by Zanr Zij; 19th April 2011 at 04:18 AM.
18th April 2011, 07:31 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
20 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
I had the same problem, you need to flash the baseband firmware as it is gone.
I think that it was during updating the baseband as part of the V10b mine stopped flashing.
Look here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1008070

It worked with mine o2x.
18th April 2011, 09:53 PM   |  #4  
OP Junior Member
Flag Trondheim
Thanks Meter: 5
 
25 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
More
I managed to solve the situation.

I applied the 10b firmware using nvflash. And then flashed the 10a fw with smartflash, checked that the IMEI were back in business. And then did a new update using smartflash to 10b and now everything is back as normal
8th July 2011, 07:40 PM   |  #5  
mohicanrat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 99
 
143 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
restore IMEI (From Modaco)
1. Connect phone by USB
2. Enter 1809#*990# in dialer
3. Select Port Settings -> Select CP USB
4. Start hyperterminal, in COM settings select same port like in devide manager -> LGE mobile USB Serial Port, 115200
5. Type AT if response is not OK, change port number
6. Type at%imei, it should display your current IMEI
7. Type at%imei=x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x , where x,x,x... is your orginal IMEI number
8. Reset
The Following 12 Users Say Thank You to mohicanrat For This Useful Post: [ View ]
13th July 2011, 02:15 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Hi mohicanrat,
I tried to set 'Port Setting' -> 'CP USB', but in the device manager (i'm using win7), this device then shows up as 'Other Devices' -> 'Unknown device'.
What should I do now? Where can I get the device driver for this?
19th July 2011, 02:10 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
hello,

please where i go to "Start hyperterminal, in COM settings"
19th July 2011, 04:00 PM   |  #8  
Rusty!'s Avatar
Recognized Contributor
Flag Portsmouth
Thanks Meter: 1,772
 
7,979 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
HyperTerminal was binned after Windows XP, if you have Vista onwards you'll need to download an equivalent.
The Following User Says Thank You to Rusty! For This Useful Post: [ View ]
10th November 2011, 02:25 AM   |  #9  
Member
Flag Chongqing
Thanks Meter: 0
 
46 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by mohicanrat

1. Connect phone by usb
2. Enter 1809#*990# in dialer
3. Select port settings -> select cp usb
4. Start hyperterminal, in com settings select same port like in devide manager -> lge mobile usb serial port, 115200
5. Type at if response is not ok, change port number
6. Type at%imei, it should display your current imei
7. Type at%imei=x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x , where x,x,x... Is your orginal imei number
8. Reset

thank you very much. I did as you said and finally got my imei back
thank you a million.
26th November 2011, 10:12 AM   |  #10  
CDMAAA's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by mohicanrat

1. Connect phone by USB
2. Enter 1809#*990# in dialer
3. Select Port Settings -> Select CP USB
4. Start hyperterminal, in COM settings select same port like in devide manager -> LGE mobile USB Serial Port, 115200
5. Type AT if response is not OK, change port number
6. Type at%imei, it should display your current IMEI
7. Type at%imei=x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x , where x,x,x... is your orginal IMEI number
8. Reset

It gives error on running at%imei, might it be because phone driver not installed on windows?
at%imei
ERROR

I instaled driver from LG site LGUnitedMobileDriver_S498MA22_WHQL_ML_Ver_2.2.exe
when i type ATI4 for instance it shows same info as from log.

Here's log from modem i removed my IMEI though.
PHP Code:
11-26-2011 01:29:11.420 FileC:\Windows\system32\tapisrv.dllVersion 6.1.7600   
11
-26-2011 01:29:11.420 FileC:\Windows\system32\unimdm.tspVersion 6.1.7600   
11
-26-2011 01:29:11.421 FileC:\Windows\system32\unimdmat.dllVersion 6.1.7600   
11
-26-2011 01:29:11.421 FileC:\Windows\system32\uniplat.dllVersion 6.1.7600   
11
-26-2011 01:29:11.430 FileC:\Windows\system32\drivers\modem.sysVersion 6.1.7600   
11
-26-2011 01:29:11.430 FileC:\Windows\system32\modemui.dllVersion 6.1.7600   
11
-26-2011 01:29:11.438 FileC:\Windows\system32\mdminst.dllVersion 6.1.7600   
11
-26-2011 01:29:11.439 Modem typeLGE Mobile USB Modem
11
-26-2011 01:29:11.439 Modem inf pathoem29.inf
11
-26-2011 01:29:11.439 Modem inf sectionLGSI.Install
11
-26-2011 01:29:11.439 Matching hardware IDusb\vid_1004&pid_6000_modeminterface
11
-26-2011 01:29:11.470 460800,8,N,1ctsfl=0rtsctl=1
11
-26-2011 01:29:11.488 Initializing modem.
11-26-2011 01:29:11.488 CD is high while initializing modem.
11-26-2011 01:29:11.498 SendAT<cr>
11-26-2011 01:29:11.504 Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
11-26-2011 01:29:11.504 Interpreted responseOK
11
-26-2011 01:29:11.514 SendATE0V1&D2&C1S0=0<cr>
11-26-2011 01:29:11.526 Recv: <cr><lf>ERROR<cr><lf>
11-26-2011 01:29:11.526 Interpreted responseError
11
-26-2011 01:29:11.527 Session Statistics:
11-26-2011 01:29:11.527 -                Reads 15 bytes
11
-26-2011 01:29:11.527 -                Writes20 bytes
ATQ0V1E0 
OK
AT
+GMM 0
AT
+FCLASS=? - +FCLASS: (0-1)
AT#CLS=? - COMMAND NOT SUPPORTED
AT+GCI? - COMMAND NOT SUPPORTED
AT
+GCI=? - COMMAND NOT SUPPORTED
ATI1 
ManufacturerQUALCOMM INCORPORATED
       Model
0
       Revision
M6600A-SCAUTNZ-2.0.9720T  1  [JUL 15 2011 10:00:00MP:TRULGE_08.09.02R_MDM
       IMEI
: < removed >
       +
GCAP: +CGSM,+DS,+ES
ATI2 
ManufacturerQUALCOMM INCORPORATED
       Model
0
       Revision
M6600A-SCAUTNZ-2.0.9720T  1  [JUL 15 2011 10:00:00MP:TRULGE_08.09.02R_MDM
       IMEI
: < removed >
       +
GCAP: +CGSM,+DS,+ES
ATI3 
ManufacturerQUALCOMM INCORPORATED
       Model
0
       Revision
M6600A-SCAUTNZ-2.0.9720T  1  [JUL 15 2011 10:00:00MP:TRULGE_08.09.02R_MDM
       IMEI
: < removed >
       +
GCAP: +CGSM,+DS,+ES
ATI4 
ManufacturerQUALCOMM INCORPORATED
       Model
0
       Revision
M6600A-SCAUTNZ-2.0.9720T  1  [JUL 15 2011 10:00:00MP:TRULGE_08.09.02R_MDM
       IMEI
: < removed >
       +
GCAP: +CGSM,+DS,+ES
ATI5 
ManufacturerQUALCOMM INCORPORATED
       Model
0
       Revision
M6600A-SCAUTNZ-2.0.9720T  1  [JUL 15 2011 10:00:00MP:TRULGE_08.09.02R_MDM
       IMEI
: < removed >
       +
GCAP: +CGSM,+DS,+ES
ATI6 
ManufacturerQUALCOMM INCORPORATED
       Model
0
       Revision
M6600A-SCAUTNZ-2.0.9720T  1  [JUL 15 2011 10:00:00MP:TRULGE_08.09.02R_MDM
       IMEI
: < removed >
       +
GCAP: +CGSM,+DS,+ES
ATI7 
ManufacturerQUALCOMM INCORPORATED
       Model
0
       Revision
M6600A-SCAUTNZ-2.0.9720T  1  [JUL 15 2011 10:00:00MP:TRULGE_08.09.02R_MDM
       IMEI
: < removed >
       +
GCAP: +CGSM,+DS,+ES 
Last edited by CDMAAA; 26th November 2011 at 10:40 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes