Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,812 Members 51,197 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Error (status 6) in CWM?

Tip us?
 
wgspoelstra
Old
(Last edited by wgspoelstra; 25th April 2011 at 11:39 AM.)
#1  
wgspoelstra's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 102
Posts: 282
Join Date: Feb 2011
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
Default [Q] Error (status 6) in CWM?

When trying to flash my own made update.zips through CWM, I get the error message: Status 6.
This points toward a mistake in my updater-script file, but I cannot find my mistake.. I tried multiple things and ended up with this.. But it seems to be wrong! I keep getting (Status 6) error.

Please take a look and tell me what I am doing wrong!

Quote:
ui_print("Google apps update for SuperSlim Edition");
ui_print("Performing Update");
ui_print("Mounting mount points");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");
show_progress(0.100000, 0);
ui_print("Installing applications and widgets");
package_extract_dir("system", "/system");
set_perm_recursive(0, 0, 0755, 0644, "/system");
show_progress(0.100000, 10);
ui_print("Unmounting mount points);
run_program("/sbin/busybox", "umount", "/system");
ui_print("Installation complete, please reboot");
 
wgspoelstra
Old
(Last edited by wgspoelstra; 25th April 2011 at 11:25 AM.)
#2  
wgspoelstra's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 102
Posts: 282
Join Date: Feb 2011
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
Fixed first problem.. Encountered a second. Posted it in first post.
Samsung Galaxy Note 2 (N7100)
ASUS Google Nexus 7 [2013]
Asus Transformer Pad (TF300T)
 
wgspoelstra
Old
#3  
wgspoelstra's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 102
Posts: 282
Join Date: Feb 2011
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
Bumping back to first page.. Can't anyone help?
Samsung Galaxy Note 2 (N7100)
ASUS Google Nexus 7 [2013]
Asus Transformer Pad (TF300T)
 
CallMeVentus
Old
#4  
CallMeVentus's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2,867
Posts: 9,969
Join Date: Jul 2011
Location: Singapore

 
DONATE TO ME
What editor are you using ?
Current phone: Sony Xperia SP LTE (C5303), Samsung Galaxy S Advance NFC (GT-I9070P)
Here's my Twitter. Follow me, block me, suit yourself.
Old phones: Galaxy R, Motorola Defy, Samsung Galaxy Ace, Motorola Backflip

Galaxy Ace newbie guide: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1225493

 
"The unholy offspring of lightning and death itself"
 
lufc
Old
#5  
lufc's Avatar
Senior Moderator / Resident Priest
Thanks Meter 1,485
Posts: 9,512
Join Date: Oct 2007
Location: Blackpool UK

 
DONATE TO ME
Please use the Q&A Forum for questions Thanks
Moving to Q&A
Pay attention and participate,Encourage,
not discourage, Listen to advice and accept instruction,
and in the end you will be wise.......... Prov. 19:20
 
insink71
Old
#6  
insink71's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 250
Posts: 605
Join Date: Nov 2010
Location: Greenville, SC

 
DONATE TO ME
The updater.script has gotten corrupted. Doesn't show as unix encoding; thus, the status 6 error. Also the reason a user asked you what editor you used.

Rob

Phones:
HTC:
  • Droid Eris - desirec
  • Droid Incredible 2 - vivow
  • EVO 4G - supersonic
  • Evo Design 4G - kingdom
  • Google G1 - dream
  • G2 - vision
  • One V - primoc
  • Wildfire S - marvelc & marvel
LG:
  • Google Nexus 4 - mako
Motorola:
  • Droid Bionic - targa
Samsung:
  • Google Galaxy Nexus - maguro

Tablets:
  • (Asus) Google Nexus 7 - grouper
  • B&N Nook Color - encore
  • HP Touchpad 32GB - tenderloin



The Following User Says Thank You to insink71 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
DarkNiz
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 288
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Town
Quote:
Originally Posted by insink71 View Post
The updater.script has gotten corrupted. Doesn't show as unix encoding; thus, the status 6 error. Also the reason a user asked you what editor you used.

Rob
How does it become corrupt? I'm getting the same error and can't seem to get it working. I'm using notepad++. Files are zipped and signed but I keep getting error.

---------- Post added at 09:36 PM ---------- Previous post was at 09:00 PM ----------

Solution - http://boardreader.com/thread/update...77jjXi0hq.html
Device: Samsung Galaxy S4
 
Waddle
Old
#8  
Waddle's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 161
Posts: 466
Join Date: Dec 2011
Location: Somewhere...
Does it give any more info after it gives you error status 6? Sometimes it will tell you exactly where the error is, although I don't see any errors in it.
If I helped, press thanks...
UnNamed Orange Theme http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1457742
Battery Mods for UnNamed, CM7, ICScrewD, and ShoStock http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1446170
 
DarkNiz
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 288
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Town
Found a solution - http://boardreader.com/thread/update...77jjXi0hq.html

It works.
Device: Samsung Galaxy S4

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Sony PS4 Remote Play Ported to All Android Devices

Im pretty sure that every informed gamer out there perked their ears up when Sony came out … more

Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more

Increase Your Multitasking Workflow with C-Floating Windows

Technology has put life on the fast track. Lazy, relaxed days have turned into … more

Compile Your Own Kernel From Source with Comprehensive Tutorial

One glance at any developer section of any device forum on XDA and youll find … more