Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[APP][2.1+] BITS Widget - Need beta testers

OP DogSpots

22nd April 2011, 11:12 PM   |  #1  
DogSpots's Avatar
OP Retired Recognized Developer
Flag New York
Thanks Meter: 19
 
80 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
2011 08 19 EDIT: I'm starting a new round of testing for new weather forecast bits.

2011 08 11 EDIT: I've published a new General Release to the Android Market that includes all of the changes in the recent betas. Thanks to everyone who helped in testing.

2011 08 05 EDIT: The latest beta includes bits for battery temperature (F & C) and battery voltage (mV). It also includes a dedicated bit for shortcuts.

2011 07 06 EDIT: The latest beta can turn on or off any widget size from 1x1 to 4x4.

2011 07 01 EDIT: The latest beta can use any graphic from the sd card as a bit.

2011 06 26 EDIT: The latest beta version includes the ability to launch any shortcut from any bit. We need help testing this new feature.

2011 06 15 EDIT: The latest beta version includes integration with Tasker. We sure could use some help testing this new feature.

EDIT: BITS Widget is now version 1.0 and is available in the Android Market.

---Original Post---
I've been working on a widget for several months and I'm just about ready to show it to the world, but I want to make sure it's ready.

I've been running the widget on four different phones. The widget runs perfectly on all but one. On that one, it crashes (force close) about once a day at random times and I've been unable to track down the problem. I'm hoping to get the widget running on some different hardware and software combinations to see if a pattern emerges.

If you're interested in giving a hand, I would appreciate some help.

The name of the widget is BITS, which stands for Bits Is The Stuff.

BITS is a home screen widget with a WYSIWYG editor that allows the user to add, remove and arrange bits of information on the widget face.

Each bit can be configured to launch a shortcut when it is touched on the widget face.

Currently the widget can show the following bits of information:
  • Date
  • Time
  • Location (from GPS or locked to specific one)
  • Moon Phase (graphic)
  • Sun or Moon Phase (graphic, sun during daylight, moon phase at night)
  • Sun or Moon Phase with Weather (same as above with weather conditions superimposed)
  • Temperature (in C° or F°)
  • Cloud cover (text description)
  • Weather conditions (text description)
  • Humidity
  • Air Pressure
  • Wind Speed (kt)
  • Wind Speed (mph)
  • Wind Direction (deg)
  • Wind Direction (cardinal)
  • Weather Station
  • Sunrise (time at location)
  • Sunset (time at location)
  • Next Alarm
  • Battery Level (percentage)
  • Battery Charging (“charging” or “”)
  • Battery Temperature (in C° or F°)
  • Battery Voltage (mV)
  • Available RAM
  • Available file space
  • Available SD Card space
  • Rectangle
  • Rounded Rectangle
  • Last Weather Download (time and date)
  • Last Weather Observation(at the weather station, time and date)
  • Tasker Variable
  • Any graphic from SD Card
  • Shortcuts

Screen Shots








Video Demo



Market Links:
Mobile Link: market://details?id=com.bitswidget.BITS
Web Link: https://market.android.com/details?id=com.bitswidget.BITS"

Download: http://www.bitswidget.com/blog/downloads

Changelog: http://www.bitswidget.com/blog/downloads/change-log

Ideas List: http://www.bitswidget.com/blog/forum/ideas/

Last edited by DogSpots; 19th August 2011 at 06:59 PM. Reason: Need beta testers
The Following 9 Users Say Thank You to DogSpots For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2011, 11:45 PM   |  #2  
kay_kiat88's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 248
 
883 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
It FCs on my galaxy tab 7. Can't launch the app. Creating the widget doesn't take me to the settings for the widget either.

Sent from my GT-P1000 using XDA App
23rd April 2011, 12:01 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
196 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
FC on my Droid Eris, same as kay_kiatt88
23rd April 2011, 12:02 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Peterborough
Thanks Meter: 2,587
 
3,368 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Sorry buddy FC on my DZ as well.

Sent from my Awesome DZ using XDA Premium App
23rd April 2011, 12:05 AM   |  #5  
ddgarcia05's Avatar
Senior Member
Flag Edinburg / Mcallen, Texas
Thanks Meter: 126
 
2,252 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
FC four times on my thunderbolt here's the log of all four FC. Stock radio on das bamf 1.5 rom.

http://db.tt/mPIVwvg

Sent from my ADR6400L using XDA App
23rd April 2011, 12:34 AM   |  #6  
djeaton's Avatar
Senior Member
Flag Canton, GA
Thanks Meter: 15
 
170 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
It seems to work on my Inspire 4G, but the screen that allows you to choose the content doesn't display any text until you select the item. Makes it hard to configure and set up.
23rd April 2011, 12:36 AM   |  #7  
DogSpots's Avatar
OP Retired Recognized Developer
Flag New York
Thanks Meter: 19
 
80 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Unhappy Fixed
What a way to make a bad first impression.

I made a typo in my obfuscation script (which I don't use while programming and debugging) and didn't test the published version before I posted.

I'm so sorry.

If I haven't completely lost your confidence already, please try one more time with version 0.55 β or greater.

23rd April 2011, 12:39 AM   |  #8  
DogSpots's Avatar
OP Retired Recognized Developer
Flag New York
Thanks Meter: 19
 
80 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by djeaton

It seems to work on my Inspire 4G, but the screen that allows you to choose the content doesn't display any text until you select the item. Makes it hard to configure and set up.

Thanks so much for helping out. I appreciate it.

When you first go into the configuration, does the lower half of the screen show any text at all? It should start with, "Touch a bit to select it and ..."

If you are able to, would you mind posting a screen shot of what it looks like before you select an item?

Thank you,
23rd April 2011, 01:33 AM   |  #9  
jonwgee's Avatar
Member
Flag Dekalb
Thanks Meter: 17
 
65 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Here's what it looks like on DROIDX running libertyGb


Sent from my DROIDX using XDA Premium App
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1303515245518.jpg
Views:	1324
Size:	34.0 KB
ID:	575666  
The Following User Says Thank You to jonwgee For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2011, 02:16 AM   |  #10  
Member
Flag Santiago
Thanks Meter: 15
 
91 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Tried 0.55 beta on my X10 mini pro running CM Froyo, it FCs
Last edited by kuroyume_cl; 23rd April 2011 at 02:18 AM.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
android, beta, testers
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes