Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Gaming Console with Lollipop? Ouya Gets an Android TV Port

Android is a very flexible platform, and it can be used on a large variety of … more

Android App Review: Manage Your Connections Automagically – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. … more

Official TWRP Recovery Lands on Micromax Canvas Magnus

With the recent release of Android One, Micromax and MediaTek released fully buildable … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] trying to tether my Transformer to HTC hero

OP seshmaru

26th April 2011, 09:57 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 359
 
1,251 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
trying to share my HTC heros connection with my transformer but it isn't working. Neither bluetooth or wifi.
Running 2.1 by the way.

Another option is if someone gives me a guide to set up internet sharing from windows 7, which I cannot find for the life of me.
26th April 2011, 10:31 PM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 359
 
1,251 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
no one? ):
26th April 2011, 10:35 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
100 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Google bridge connections on win 7. I'm not telling you how to do it. You have to do some of the work yourself :)

Sent from my GT-I9000 using XDA App
26th April 2011, 10:50 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 359
 
1,251 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by blader3759

Google bridge connections on win 7. I'm not telling you how to do it. You have to do some of the work yourself :)

Sent from my GT-I9000 using XDA App

googled that before, I can find PC to PC and mostly for windows XP, but nothing on how to create a bluetooth bridge to the transformer ):
26th April 2011, 10:58 PM   |  #5  
case0's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 129
 
720 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Your hero is rooted right? Mine tethers over Bluetooth fine using 'wireless tether for root users'.
26th April 2011, 11:01 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Running rooted 2.3.3 on the hero, the updated transformer cant see airshare adhoc network. Wirelessteather also failed in the same way.

Wirelessteather does work with bluetooth.
26th April 2011, 11:37 PM   |  #7  
Senior Member
Ottawa
Thanks Meter: 156
 
1,330 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Quote:
Originally Posted by seshmaru

trying to share my HTC heros connection with my transformer but it isn't working. Neither bluetooth or wifi.
Running 2.1 by the way.

Another option is if someone gives me a guide to set up internet sharing from windows 7, which I cannot find for the life of me.


can you tether your hero to your laptop? does your phone's wifi hotspot work? it is disabled from some carriers
26th April 2011, 11:41 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 359
 
1,251 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
wifi hotspot doesnt work but, I've flashed froydvillain (2.2) and gonna give bluetooth tether a try. And nice to see some hero users in here.
30th April 2011, 11:16 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 3
 
32 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by seshmaru

trying to share my HTC heros connection with my transformer but it isn't working. Neither bluetooth or wifi.
Running 2.1 by the way.

Did you have any success in the end?

My Transformer's just arrived, and I'd like to tether to my rooted Hero, but can't figure it out.

If I choose WiFi mode, the Transformer can't see the Hero in the list of WiFi networks.

If I choose Bluetooth mode, I can pair the devices, but then what? How to I create the network connection? In Settings -> Wireless & networks -> Tethering & portable hotspot I turned on Bluetooth tethering, but it's not clear to me if that's to allow the Transformer to be the hotspot (i.e. server instead of client).

(Running VillainROM v13 on my Hero)
Last edited by davedontmind; 30th April 2011 at 11:26 AM.
30th April 2011, 05:17 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Mobile, AL
Thanks Meter: 11
 
326 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
More
This has been a problem for many of us....it has been discussed in a few other threads also. Honeycomb (by default) won't connect to adhoc wifi networks.

I will donate to anyone who can create a hassle-free turnkey solution for this. Many of us have Android phones that are rooted, so a solution would benefit many. And I am using a Tilt 2, whose Android ROMs do not support BT. So this tethering solution needs to support wifi.

Sent from my Tilt 2 using XDA App

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes