The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

How to Root Android Wear 5.0.1 Lollipop Devices – XDA TV

The Lollipop update for Android Wear devices has hit the market and people are … more

Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Any way to tether TF with Android Phone after Carriers' Crackdown on Tethering?

OP doronster195

6th May 2011, 09:32 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
113 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Is there Any way to tether TF with Android Phone after Carriers' Crackdown on Tethering?

I have all the apps i could possibly need installed on my phone, yet even after paired with my transformer via BT, and the transformer showing it being connected to the internet. I get 0 data going from my phone to transformer.

I've tried PDAnet 3.0, Barnacle and WIFI Tether. No dice.

And you can rule out not knowing how to do it, I've been tethering for the past year only started being an issue after the crackdown.
6th May 2011, 09:40 AM   |  #2  
lithiasalesjs's Avatar
Senior Member
Flag Grand Forks
Thanks Meter: 4
 
107 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
3G Hotspot Hack

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk
6th May 2011, 09:43 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
113 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Not sure what you mean by 3g Hack... but i found something that works. Freezing data manager service with Titanium made everything work again. How exciting! Though, i think data transfer is super slow...
6th May 2011, 10:49 AM   |  #4  
wilbur-force's Avatar
Senior Member
Flag Lancashire
Thanks Meter: 108
 
811 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
Have I missed something? Crackdown on tethering?

Edit : looks like its US only at the mo.

Can a carrier tell if data is from the phone or via tethering????
Last edited by wilbur-force; 6th May 2011 at 10:56 AM.
6th May 2011, 10:57 AM   |  #5  
Jocelyn's Avatar
Senior Member
Orlando, FL
Thanks Meter: 222
 
930 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
Quote:
Originally Posted by doronster195

Is there Any way to tether TF with Android Phone after Carriers' Crackdown on Tethering?

One word: Sprint

Sent from my Asus Decepticon using Tapatalk
Last edited by Jocelyn; 6th May 2011 at 10:59 AM.
6th May 2011, 12:05 PM   |  #6  
graffixnyc's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer
Flag New York City
Thanks Meter: 5,498
 
5,852 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
I tether just fine on my mytouch 4g running cyanogen mod 7. I dont think carriers notice if you tether another android device because on their end it just looks like an android device accessing it, not a laptop or such. I think they check user agent strings. I've honestly never had a problem tethering on TMO and never got any text or anything about it being blocked. I do keep an eye on my data usage just to make sure I dont raise any red flags in their system. I havent tried tethering my laptop since the crackdown but I did install a plug in for firefox that allows you to change the user agent string so the servers think it's an android device accessing the network
6th May 2011, 01:36 PM   |  #7  
Member
Flag New Jersey
Thanks Meter: 10
 
53 posts
Join Date:Joined: May 2011
Hey Guys, been following this thread since I ordered from Best Buy, finally decided to join and post. I have mine coming on the 12th hopefully.

I read about the crackdown on tethering but from what I understand they are just making the tethering apps not show up in the market, they are not necessarily doing anything to prevent tethering.

I am currently using wireless tethering on my droid 2 with the Ipad 1 and have been for quite some time without a problem. Hope that helps and love this forum, thanks guys...
6th May 2011, 01:46 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
240 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Tethering with my iPhone via bluetooth. So far, no warrant of arrest yet from AT&T.
6th May 2011, 03:50 PM   |  #9  
kingwp1's Avatar
Senior Member
Flag Austin
Thanks Meter: 46
 
312 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by doronster195

Is there Any way to tether TF with Android Phone after Carriers' Crackdown on Tethering?

I have all the apps i could possibly need installed on my phone, yet even after paired with my transformer via BT, and the transformer showing it being connected to the internet. I get 0 data going from my phone to transformer.

I've tried PDAnet 3.0, Barnacle and WIFI Tether. No dice.

And you can rule out not knowing how to do it, I've been tethering for the past year only started being an issue after the crackdown.

One thing to note is that Honeycomb doesn't recognize Ad-Hoc networks. You may be having problems if you're trying to set up your phone as a wi-fi hotspot. Trying using the bluetooth tethering options.
8th June 2011, 09:20 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Hi, i've just found out how to connect my phone (xperia x10) to my just arrived transformer.
I've been looking all through the forum to find out how to share my phone's connection but i didn't find any solution so, i hope, my reply will help at least you not to waste time any further
Simply install "PdaNet Tablet" both on your tablet and your phone (yes, PdaNet TABLET also on your phone).
This is how it worked for me:
1) Start "pdanet tablet" on your transformer and set the proxy hostname and port as stated in the program (127.0.0.1 and 1234)
2) Start "pdanet for tablet" on your phone and click "enable pda server"
3) Wait a few seconds :P
4) Allow your phone to open bluetooth and be visible
5) On your tablet, on the "pdanet tablet" screen click "tap to discover new phones"
6) On your tablet click on your phone's name
7) DONE!

I hope this helped

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes