Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,145 Members 36,216 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[GUIDE] GPS Fix for the GB Leak for the G2x

Tip us?
 
krylon360
Old
(Last edited by krylon360; 14th May 2011 at 10:07 PM.)
#1  
krylon360's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 3,115
Posts: 2,216
Join Date: May 2010
Location: Provo

 
DONATE TO ME
Default [GUIDE] GPS Fix for the GB Leak for the G2x

So, after installing the GB Leak, I noticed that GPS was hosed. I was able to resolve this and get locks again by following the steps below. (This has also been confirmed by Atantian that it fixes GPS when going from the GB leak back down to 2.2.2)

dial 1809#*999#
Scroll down to GPS Test
Check Use Extended Conf File (this will be for gps.conf in /data/gps which I will include with the Bionix 2 release)
Click System Settings
Check Use XTRAS
Click SUPL Setting
Click SLP Server Setting
Here, you can test for best results. I am using the Spirent server
Hit back x3
Click Get Position
Hit Menu
Click Settings
Session Type> Single Fix
Oper Mode > MS-Based
Hit Back
Go outside in a clear view
Hit Menu
Hit Start.
Let it do its thing for 10-15...

You should be good to go.
Again, for SLP server, test each one out.

Once done, you can grab GPS Test from the market and should have instant locks.
If my post helped you, be sure to click the Thanks button.
Follow me on Twitter
Current Projects-
CYANOGENMOD for the NOOK COLOR

Past Projects
AOKP - Nook Color
RootzBoat - VZW GNEX
NEXUS S - PURE BIONIX 2.3.7 AOSP[/B]
SGS4G - CWM, Bionix Frost, Bionix Black Ice, Gingerbread Hacking. CM7
Samsung Vibrant - Past Project(s) - Bionix Frost, Bionix-V, 1.3.1, 1.3.0, Obsidian, Nero
LG G2X - Past Project - Bionix 2 / CWM
SK4G Past Project- CWM
The Following 24 Users Say Thank You to krylon360 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Atlantian
Old
(Last edited by Atlantian; 14th May 2011 at 09:59 PM.) Reason: I'm a sloth
#2  
Atlantian's Avatar
Member
Thanks Meter 6
Posts: 84
Join Date: Sep 2010
Location: Los Angeles

 
DONATE TO ME
Thanks Again,

Followed the instructions worked perfect.

I went from Stock > CM7 > Stock and my GPS would take forever to lock once back on my stock ROM.


I found Spirent option to be the best and insta locked 5 Satallites. (Checked via gps check application)

Confirmed 2.3GB to 2.2 Froyo works to fix GPS

Thanks Again!
TW / Krylon you are appreciated
 
mastermindx85
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 54
Posts: 675
Join Date: Jul 2007
Works on cm7?
 
Atlantian
Old
#4  
Atlantian's Avatar
Member
Thanks Meter 6
Posts: 84
Join Date: Sep 2010
Location: Los Angeles

 
DONATE TO ME
Yes, it should. I went from stock to CM7 and the Gingerbread messed my GPS up. I went back to stock and the GPS was still messed up. I then followed Krylons instructions and it fixed the issue.

If you are on CM7 - try it and tell us if it works. - you can always do it again and go back to Tmobile Sats if it doesnt work.


I tested the 2.3CM7 > 2.2stock I volunteer you for the CM7 Test lol =p
 
diablos991
Old
(Last edited by diablos991; 14th May 2011 at 11:46 PM.)
#5  
diablos991's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 619
Join Date: Mar 2010
Location: Utah
Quote:
Originally Posted by krylon360 View Post
So, after installing the GB Leak, I noticed that GPS was hosed. I was able to resolve this and get locks again by following the steps below. (This has also been confirmed by Atantian that it fixes GPS when going from the GB leak back down to 2.2.2)

dial 1809#*999#
Scroll down to GPS Test
Check Use Extended Conf File (this will be for gps.conf in /data/gps which I will include with the Bionix 2 release)
Click System Settings
Check Use XTRAS
Click SUPL Setting
Click SLP Server Setting
Here, you can test for best results. I am using the Spirent server
Hit back x3
Click Get Position
Hit Menu
Click Settings
Session Type> Single Fix
Oper Mode > MS-Based
Hit Back
Go outside in a clear view
Hit Menu
Hit Start.
Let it do its thing for 10-15...

You should be good to go.
Again, for SLP server, test each one out.

Once done, you can grab GPS Test from the market and should have instant locks.
Mine didn't work with the Spirent server after 15 minutes, now I am trying the T-mobile server.

EDIT: Didn't work with T-mobile server... Now I will try the last one...

EDIT 2: No server worked for me. I wonder what I am doing wrong. I am on the GB leak rom. When I press menu+start and let it sit for 15 minutes outside on a balcony, I come back to it and everything is still solid 0's and google maps still won't lock a signal...

EDIT 3: I think you missed a step. Before selecting "Get position" I selected Apply for Setting Values and things look like they are working in the test.

EDIT 4: I still can't get an accurate fix. The closest I have got is 96m. I get anywhere between that and 12,000m.
 
andrewNY
Old
#6  
andrewNY's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 44
Posts: 265
Join Date: Apr 2011
Location: New York
My GPS has been totally hosed since trying the GB leak and reverting back to 2.2.2, so I will give this a try! Thanks.
 
momentarylapseofreason
Old
#7  
momentarylapseofreason's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 1,064
Join Date: Apr 2007
Location: Chicago
How long should it be saying "ussd code running" before it comes up with the other screens? Waited 5 minutes and did a battery pull
 
instigator008
Old
#8  
instigator008's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 651
Join Date: Jan 2010
Location: Mississauga
Quote:
Originally Posted by momentarylapseofreason View Post
How long should it be saying "ussd code running" before it comes up with the other screens? Waited 5 minutes and did a battery pull
It shouldn't. Its not a ussd code. You're entering it wrong.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk
Current Phone: HTC One
ROM: Ordroid
Previous Phone: Galaxy Note 2 I317M
Carrier: Bell Mobility
 
diablos991
Old
(Last edited by diablos991; 15th May 2011 at 12:01 AM.)
#9  
diablos991's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 619
Join Date: Mar 2010
Location: Utah
This is giving me improved accuracy; however, when I attempt to get driving navigation from google maps, it stalls on "searching for gps" and can never get an accurate enough lock to function.

Again, I went from stock to GB leak and am still on GB leak.

EDIT: I changed the Session Type to Tracking instead of Single fix and now it locks 10+ satellites instead of 3. I will take this on a navigation run and report back.
 
momentarylapseofreason
Old
#10  
momentarylapseofreason's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 1,064
Join Date: Apr 2007
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by instigator008 View Post
It shouldn't. Its not a ussd code. You're entering it wrong.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk
When I enter the code itself, nothing happens. If I hit the send key, it then pulls up the USSD message. For what it's worth though, the CheckIn code still works no problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes