Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[GUIDE] GPS Fix for the GB Leak for the G2x

OP krylon360

15th May 2011, 05:51 AM   |  #41  
momentarylapseofreason's Avatar
Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 17
 
1,064 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
Quote:
Originally Posted by krylon360

Unless CM7 has a hidden menu for GPS, this fix will not work on it.

CM7 is pure AOSP, meaning, no LG hidden menu's.

While I understand that there are no LG branded menus, shouldn't there be a base Android application of some sort? Seems odd that there would be no way to adjust GPS settings without a MFG's application.

In addition, what would prevent us from adding the LG software back onto the phone in order to adjust things?
15th May 2011, 05:18 PM   |  #42  
Senior Member
Cincinnati
Thanks Meter: 7
 
109 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Changing the supl server to supl.google.com:7276 worked better than any of the other options.

I had the same problem on my Nokia N900. The default supl server was supl.nokia.com which is apparently Europe only. Why this was the default for the US N900 is beyond me. Changing it to supl.google.com reduced my gps fix time from 10-15 minutes to 5-10 seconds.
15th May 2011, 09:06 PM   |  #43  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by krylon360

So, after installing the GB Leak, I noticed that GPS was hosed. I was able to resolve this and get locks again by following the steps below. (This has also been confirmed by Atantian that it fixes GPS when going from the GB leak back down to 2.2.2)

dial 1809#*999#
Scroll down to GPS Test
Check Use Extended Conf File (this will be for gps.conf in /data/gps which I will include with the Bionix 2 release)
Click System Settings
Check Use XTRAS
Click SUPL Setting
Click SLP Server Setting
Here, you can test for best results. I am using the Spirent server
Hit back x3
Click Get Position
Hit Menu
Click Settings
Session Type> Single Fix
Oper Mode > MS-Based
Hit Back
Go outside in a clear view
Hit Menu
Hit Start.
Let it do its thing for 10-15...

You should be good to go.
Again, for SLP server, test each one out.

Once done, you can grab GPS Test from the market and should have instant locks.

Krylon I too, have issues when I enter the above mentioned code it just sit there searching ussd code; I entered the code exactly as stated also am on cm7 am an absolute noobe trying to keep up with you all but am lost with GB leak don't understand...please help
15th May 2011, 09:21 PM   |  #44  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by goldeman

i am using 'go dialer' ... i noticed it didnt work either until i went to the stock dialer, then ussd code worked ... to get to stock dialer go to your apps then contacts

Can you clear up how to go to apps then contacts....
15th May 2011, 09:35 PM   |  #45  
Senior Member
Thanks Meter: 27
 
482 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by legoman666

Changing the supl server to supl.google.com:7276 worked better than any of the other options.

I had the same problem on my Nokia N900. The default supl server was supl.nokia.com which is apparently Europe only. Why this was the default for the US N900 is beyond me. Changing it to supl.google.com reduced my gps fix time from 10-15 minutes to 5-10 seconds.

Google server definitely works faster for me. It took 5 seconds to get an accuracy on GPS Test, that is the real lock.
15th May 2011, 10:32 PM   |  #46  
Senior Member
Flag Waconia, MN
Thanks Meter: 245
 
1,113 posts
Join Date:Joined: May 2007
Donate to Me
More
Thanks this works great, but one problem I don't understand. The Use-Extebded Conf File, and Use XTRAS do not stay clicked after a reboot. I need to go back in and reclick them. Once they are clicked with the google server info i am getting great lock times.
Last edited by Prod1702; 15th May 2011 at 10:41 PM.
15th May 2011, 10:53 PM   |  #47  
momentarylapseofreason's Avatar
Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 17
 
1,064 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
Quote:
Originally Posted by catr8

Can you clear up how to go to apps then contacts....

He means that if you are using a dialer other than the factory one, open up the application drawer and go click on the contacts icon. Then select the dialer.

If you are running cyanogen mod, this hack won't work though
16th May 2011, 10:29 PM   |  #48  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
14 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Hi there. May I have some help? I'm using the GB leak. Do you need a /data/gps gps.conf file? Looked in the thread and couldn't find one. The settings don't stick when I go through the steps. Are they supposed be unchecked when I hit back?
16th May 2011, 11:39 PM   |  #49  
Neffstarr's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 122
 
502 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
thanks for this i am on stock and it helped me,,
16th May 2011, 11:44 PM   |  #50  
overground's Avatar
Moderator & Developer Committee / Recognized Developer - xxxda-developers Founder
Flag Oxnard, CA Likes: Los Angeles Lakers Dislikes: Heavy petting zoos
Thanks Meter: 1,294
 
5,333 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
For those having problems, this post may help. http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1299

The Following User Says Thank You to overground For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes