Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,337 Members 38,911 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Windows 31 & 95 Via Adosbox

Tip us?
 
DevCake
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 59
Posts: 466
Join Date: Mar 2008
Default Windows 31 & 95 Via Adosbox

Howdy all,

I know I know, why would anyone put windows 3.1 or 95 on the TF? Games. I have been able to run dos games bia Adosbox but came across this while searching for an android version or Warcraft I or II .

http://androidblog.therevolve.com/?p=12

The methods there should be similar to all devices. As I test and get it working I'll update the OP with instructions. Anyone want to help?

~DC
The Following User Says Thank You to DevCake For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
husker91
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 389
Posts: 934
Join Date: Oct 2008
Location: Crowley, TX

 
DONATE TO ME
I'm down with helping... I'm currently installing win3.1 on my computer using dosbox. When its finished, I'll copy it over to the transformer and try to run it! *crosses fingers*
 
husker91
Old
(Last edited by husker91; 15th May 2011 at 07:22 AM.)
#3  
Senior Member
Thanks Meter 389
Posts: 934
Join Date: Oct 2008
Location: Crowley, TX

 
DONATE TO ME
Success! Windows 3.1 is booting on my TF using aDosBox. Very simple progress. I'll post some screenies in a bit.

Pretty useless. Seems to have a problem loading .grp files.

I'll try windows 95 next.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P20110515011826[1].jpg
Views:	304
Size:	17.1 KB
ID:	596579   Click image for larger version

Name:	P20110515011918[1].jpg
Views:	301
Size:	28.9 KB
ID:	596580  
 
cd419
Old
#4  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 52
Join Date: Sep 2010
Can you try running doom or doom 2 on DOSBox. I'd be interested in seeing doom up and running on the TF! I'm at work but I'll give it a shot tomorrow afternoon!

EDIT: Just saw in the article it didn't run well on the droid. Lets hope the transformer has the ooomph needed to run doom.

Sent from my Transformer TF101 using XDA Premium App
 
husker91
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 389
Posts: 934
Join Date: Oct 2008
Location: Crowley, TX

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by cd419 View Post
Can you try running doom or doom 2 on DOSBox. I'd be interested in seeing doom up and running on the TF! I'm at work but I'll give it a shot tomorrow afternoon!

EDIT: Just saw in the article it didn't run well on the droid. Lets hope the transformer has the ooomph needed to run doom.

Sent from my Transformer TF101 using XDA Premium App
Running Doom through aDosBox is terrible, runs extremely slow. There are much better ports in the market.

But for the sake of it, I ran it and took a couple screenies.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P20110515015827[1].jpg
Views:	209
Size:	62.8 KB
ID:	596596   Click image for larger version

Name:	P20110515015904[1].jpg
Views:	239
Size:	39.7 KB
ID:	596597   Click image for larger version

Name:	P20110515015952[1].jpg
Views:	195
Size:	39.4 KB
ID:	596598  
 
Daniel 9999
Old
#6  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 82
Join Date: Apr 2007
Hai husker91,Where can i download win 3.1 ? Thks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Increase Your Multitasking Workflow with C-Floating Windows

Technology has put life on the fast track. Lazy, relaxed days have turned into … more

Compile Your Own Kernel From Source with Comprehensive Tutorial

One glance at any developer section of any device forum on XDA and youll find … more

WowWee Mip – Android Accessory Review – XDA Developer TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about … more

Stream Your Media Files with the New Version of Droid Sync Manager

Android is a Linux-based operating system, but this fact doesn’t put … more