Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[TUTORIAL]How to make your own boot animations (with sound if you want)

OP despotovski01

24th September 2013, 06:27 PM   |  #831  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
does this work with desc.txt?
Does the bootsound method work with sounds set in desc.txt within bootanimation.zip?
24th September 2013, 06:56 PM   |  #832  
despotovski01's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,918
 
1,461 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by spotrevoc

Does the bootsound method work with sounds set in desc.txt within bootanimation.zip?

I don't think so. I might be wrong though, so try it.

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4
The Following User Says Thank You to despotovski01 For This Useful Post: [ View ]
24th September 2013, 07:53 PM   |  #833  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
no boot sound with liquidsmooth
Quote:
Originally Posted by despotovski01

I don't think so. I might be wrong though, so try it.

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk -

I'd rather not mess with init.rc if I don't have to.

For anyone interested, I tried replacing liquidsmooth's /system/bin/bootanimation binary with the stock android bootanimation binary but got some errors relating to missing libraries. Looks like liquidsmooth currently just doesn't have the ability to natively play boot sounds. Maybe in the future they will include support for boot sound in the ROM.
Last edited by spotrevoc; 25th September 2013 at 02:57 AM. Reason: typo
25th September 2013, 06:01 PM   |  #834  
Nidhal AKA the king's Avatar
Senior Member
Flag sousse
Thanks Meter: 231
 
420 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
hey!

i followed instructions carefully for the boot sound, and i got error, look at it the screenshot below!

can you figure this out and how i can solve it?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-09-25-16-54-42.jpg
Views:	311
Size:	71.4 KB
ID:	2282418  
25th September 2013, 08:49 PM   |  #835  
despotovski01's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 1,918
 
1,461 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by Nidhal AKA the king

hey!

i followed instructions carefully for the boot sound, and i got error, look at it the screenshot below!

can you figure this out and how i can solve it?

You need to mount the system as R/W before performing the operation.
26th September 2013, 09:09 PM   |  #836  
Nidhal AKA the king's Avatar
Senior Member
Flag sousse
Thanks Meter: 231
 
420 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by despotovski01

You need to mount the system as R/W before performing the operation.

good answer, but i'm a bootanimation maker, so u don't think so that my system isn't mounted

in my threads i always insist on users to check ROOT and SYSTEM MOUNT before throwing the bootanim in media folder... anyway! so, it's not about system mount!

as u saw the screen error i got, what it could be else except than what u thought?


thanks for help
13th October 2013, 10:02 PM   |  #837  
Robsworth's Avatar
Member
Flag visakhapatnam
Thanks Meter: 110
 
79 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
I always get a laggy boot animation . can anyone help
31st October 2013, 10:06 PM   |  #838  
ganjar1989's Avatar
Senior Member
Flag Tangerang
Thanks Meter: 30
 
237 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
boot sound not working on jelly bean 4.3
is anyone can help me with boot sound on jelly bean 4.3?
i have try with anything but this is not working
my devices is tilapia
i have try with like this
720 1280 30
p 1 0 part0
p 0 0 part1
s bootanim.mp3
and rebuild with winrar and compression method is zip and store
only animation that's working but sound is not...
how to make it's work?
thanks
2nd November 2013, 11:27 AM   |  #839  
keifus.rahn's Avatar
Senior Member
Flag West.TX.
Thanks Meter: 107
 
313 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ganjar1989

is anyone can help me with boot sound on jelly bean 4.3?
i have try with anything but this is not working
my devices is tilapia
i have try with like this
720 1280 30
p 1 0 part0
p 0 0 part1
s bootanim.mp3
and rebuild with winrar and compression method is zip and store
only animation that's working but sound is not...
how to make it's work?
thanks

*]Adding new boot animation using dsixda's Android Kitchen
1) Download and extract the bootanimation and samsungani file from Custom Booting.zip. http://www.mediafire.com/?giutirau5rkim51
2) Put them in the /system/bin folder and replace the existing files there
3) Now download any boot animation, and rename the bootanimation to “sanim.zip”.
4) Now, navigate to /system/media and replace the “ODEanim” with “sanim.zip”
You are done with the bootanimation change.
3rd November 2013, 07:31 PM   |  #840  
ganjar1989's Avatar
Senior Member
Flag Tangerang
Thanks Meter: 30
 
237 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by keifus.rahn

*]Adding new boot animation using dsixda's Android Kitchen
1) Download and extract the bootanimation and samsungani file from Custom Booting.zip. http://www.mediafire.com/?giutirau5rkim51
2) Put them in the /system/bin folder and replace the existing files there
3) Now download any boot animation, and rename the bootanimation to “sanim.zip”.
4) Now, navigate to /system/media and replace the “ODEanim” with “sanim.zip”
You are done with the bootanimation change.

Thanks Dude...
i will try it...
i will reported it back if this work or not...

Edited :
i have follow your instructions but my boot animation is blank screen and after that i'm going to home screen.
i have rename booanimation.zip to sanim.zip at system/media wiht permissions is rw-r-r, extract and moved samsungani and bootanimation to system/bin with permissions rw-rw-rw
if i'm run from terminal with samsungani, i got error found like this
CANNOT LINK EXECUTABLE: could not load library "libsurfaceflinger_client.so"
is anything else to try?
sorry for my bad english
Last edited by ganjar1989; 3rd November 2013 at 07:48 PM.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
android, boot animation, dead, despotovski01, optimus, theme
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes