MultiROM Once Again Available for the Galaxy S4

Multiboot, or the ability to select betweenmultiple operating systems on a single device at … more

Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more
Post Reply

CWM: A thread of its own

28th May 2011, 03:39 PM   |  #1  
OP Senior Member
Huntsville
Thanks Meter: 9
 
146 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
OK, it goes without saying that to do rooting and flashing you need to have at least a basic understanding of the English language, a decent IQ and the ability to follow basic instructions.


However, with the CWM mod that's out there for this phone, there are dangers in trying to use for anything other than flashing. IMO, the problem is that those discussions are getting buried in long threads that were originally meant for other Subjects. I feel that CWM needs to have a thread of its on to benefit EVERYONE, especially the newbies. So I am starting it off with this simple instruction:

DO NOT TRY TO USE A ROM MANAGER AT THIS TIME! THE DEVS WILL LET YOU KNOW WHEN YOU CAN USE IT

ALSO; DO NOT USE CWM TO RESTORE AT THIS TIME YOU WILL BE BRICKED


#2 IF YOU WANT TO GET INTO CWM FROM START-UP TO FLASH A ROM - HOLD DOWN THE VOL UP BUTTON + HOME BUTTON + POWER BUTTON, WHEN YOU SEE THE SAMSUNG LOGO, RELEASE THE POWER BUTTON.

TO END THE CONSTANT QUESTIONS ABOUT THE "GO BACK" MENU OPTION: SCROLL COMPLETELY THROUGH ALL MENU OPTIONS TWICE, THE GO BACK OPEN WILL THEN APPEAR

I ask the devs to post info. here even if it has been posted in one of the threads.

Forum Management FTW!
Last edited by ShotgunSam; 1st June 2011 at 06:02 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to ShotgunSam For This Useful Post: [ View ]
28th May 2011, 03:42 PM   |  #2  
OP Senior Member
Huntsville
Thanks Meter: 9
 
146 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
If one of the devs could throw up the file to flash CWM and the instructions, that might be helfpful as well.
28th May 2011, 04:50 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
195 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Restoring currently has a bug that bootloops a device.

It should be noted that currently there is no go back option either. To enable this scroll through the menu 3x and select an option, go back will now appear.
28th May 2011, 04:59 PM   |  #4  
Recognized Developer
Thanks Meter: 2,347
 
1,901 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by boostedjti

Restoring currently has a bug that bootloops a device.

It should be noted that currently there is no go back option either. To enable this scroll through the menu 3x and select an option, go back will now appear.

So nandroids are not working, Sorry I dont have my Charge yet so I am only trying to get cleaification?
28th May 2011, 05:09 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 1,023
 
1,589 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by kejar31

So nandroids are not working, Sorry I dont have my Charge yet so I am only trying to get cleaification?

AfaIk thats correct. No one has reported a successful restore. People who have tried end up in stock recovery loop. Hopefully someone will come up with a solution for these folks soon.
28th May 2011, 05:19 PM   |  #6  
Recognized Developer
Thanks Meter: 2,347
 
1,901 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by hoppermi

AfaIk thats correct. No one has reported a successful restore. People who have tried end up in stock recovery loop. Hopefully someone will come up with a solution for these folks soon.

Huh?? So if you try a recovery it bricks your phone???? or are you still able to get into recovery and reinstall a ROM?

If your are unable to get into recovery can you at least restore and Odin?
28th May 2011, 05:20 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
195 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by kejar31

Huh?? So if you try a recovery it bricks your phone???? or are you still able to get into recovery and reinstall a ROM?

If your are unable to get into recovery can you at least restore and Odin?

Not sure an odin restore is helping people.

I have a theory on a way to fix a stock recovery bootloop but that would require a bootlooped device which I'm not willing to do...
28th May 2011, 05:21 PM   |  #8  
Keighles's Avatar
Senior Member
Flag Pasadena, MD
Thanks Meter: 15
 
140 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by boostedjti

Restoring currently has a bug that bootloops a device.

It should be noted that currently there is no go back option either. To enable this scroll through the menu 3x and select an option, go back will now appear.

I have found pressing the vol up and vol down at the same time enables the "go back" option. It will state that it is enabled.
It will pop up when you select another option first.

Sent from my voodoo Droid Charge ED2
The Following User Says Thank You to Keighles For This Useful Post: [ View ]
28th May 2011, 05:33 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 1,023
 
1,589 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
On the Fascinate when you flashed CWM, Stock recovery would come up the first boot, then you would flash an update.zip that took you to CWM and you could flash a compatible kernel and you were on your way no more stock recovery. I don't know if something like this could work to get ppl unlooped or not, just throwing it out there.

And ShotgunSam you might as well add don't restore w/ CWM in your big red warning.
28th May 2011, 05:42 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Orange County
Thanks Meter: 104
 
241 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by boostedjti

Not sure an odin restore is helping people.

I have a theory on a way to fix a stock recovery bootloop but that would require a bootlooped device which I'm not willing to do...

Well, I'm already stuck there, if your idea isn't too complex, I can try it out

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes