Post Reply

[ROM] Simple Streak 1.2 - Lite ROM

6th June 2011, 10:57 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 79
 
65 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Donate to Me
Simple Streak ROM

Modified official ROM. Removed Dell Stage Launcher and other unneeded applications. ROM includes the Launcher Pro and the left Swype. I made primarily for myself, but maybe someone else will like it


USE AT YOUR OWN RISK, ABSOLUTELY NO GUARANTEE.


INSTALLATION:
  1. make a backup
  2. copy .zip to SD card
  3. update via StreakMod Recovery
  4. do Factory reset

UPGRADING FROM PREVIOUS VERSIONS:
  1. make a backup
  2. copy .zip to SD card
  3. update via StreakMod Recovery

DOWNLOAD:
rom.spidla.info or MultiUpload (First, make a full backup)


DONATE TO DEVELOPMENT:
If you like Simple Streak, you can contribute to development through PayPal. Thank you.


CHANGELOG:
1.3 (size ? MB) - in testing
- updated Maps (v5.9)
- removed Swype
- new build Simple Streak kernel (many changes)

1.2 (size 91 MB) - 19. 6. 2011
- custom kernel (based on the official, simplified, overclocking option, slightly undervoltage (for longer battery life)). Original kernel is available here.
- removed QuickOffice

1.1a (size 94 MB) - 10. 6. 2011
- removed forgotten drivers that caused problems when using the camera with the "performance update"

1.1 (size 94 MB) - 10. 6. 2011
- Swype is the default keyboard
- more cleaned (removed Facebook, etc...)

1.0 (size 97 MB) - 7. 6. 2011
- based on official 354
- rooted
- cleaned
- adjusted build.prop and init.streak.post_boot.sh
- black taskbar (partially used GingerKrad from user Krad)
- change default orientation to portrait (according to instructions from user jhotmann)


KNOWN ISSUES:
- after the start to be switched on / off the display rotation settings


NOT WORKING?
Are you sure you've done a factory reset? You have to do a factory reset on the first screen (from Dell) of the recovery mode.

Still not working or causing problems (button still lights)? Maybe you're old baseband, try to download new here and upload using fastboot command.
Code:
fastboot -i 0x413c flash amss amss.mbn
Last chance. If you still have problems, try loading the original ROM ver. 354 and then reload the Simple Streak ROM. This may work



OPTIONAL MODIFICATIONS (update via StreakMod Recovery)
Landscape mode - return back to the default display orientation
Stage UI - return back to the default launcher from Dell
STK Tools - return back to the Sim Toolkit
Original kernel - if you have any problems, you can try the original kernel from Dell.


DJ-Steve KERNEL

Install the kernel from DJ_Steve ROM (thanks for his great work) and adjust some settings. After the update default frequency is set at 1.19 GHz and smartass CPU governors (can be changed via the tools available (SetCPU)). The update will not lose any user data.

DJ-Steve KERNEL INSTALLATION:
  1. you have already installed the Simple Streak ROM (ver. 1.0, 1.1, 1.2)
  2. copy perfupdate.zip to SD card
  3. update via StreakMod Recovery
If update does not work, try the version without the default overclocking.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SimpleStreak.jpg
Views:	9971
Size:	24.5 KB
ID:	617695  
Last edited by Spidla; 16th May 2012 at 10:08 AM.
The Following 39 Users Say Thank You to Spidla For This Useful Post: [ View ]
6th June 2011, 11:36 PM   |  #2  
macqueyl's Avatar
Senior Member
Flag USA - CA, San Francisco
Thanks Meter: 14
 
232 posts
Join Date:Joined: Aug 2006
Donate to Me
More
Thumbs up Good to See....
other custom ROM choices emerging for our beloved Streak!
7th June 2011, 04:08 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
172 posts
Join Date:Joined: Jan 2007
Anyone try this yet?
7th June 2011, 04:56 AM   |  #4  
Strephon Alkhalikoi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 416
 
1,385 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Based upon what I've done with 351 (completely ripped out the Stage UI, Dell Sync, Amazon MP3, CoPilot Live, Evernote, Napster, Oovoo, PageOnce, Roxio Now, and Zinio Reader), leaving Swype and adding LauncherPro, the Streak should be very fast and very responsive, especially when shutting it off.
The Following 2 Users Say Thank You to Strephon Alkhalikoi For This Useful Post: [ View ]
7th June 2011, 05:30 AM   |  #5  
netomx's Avatar
Senior Member
Flag Monterrey
Thanks Meter: 23
 
253 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
can you test netflix?
7th June 2011, 07:13 AM   |  #6  
Senior Member
Flag whitehaven
Thanks Meter: 11
 
169 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
Quote:
Originally Posted by fastwanabe

Anyone try this yet?

yeah ive had it on my phone for a few hours....
ive been using 354 since it come out & streakdroid before that & i think 354 is great so i jumped on this when it come out

ive got to admit i havnt done a factory reset yet as i dont want to lose my setting (i might tonight when i dont need my phone)

EDIT
portrait pics
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	screenshot.jpg
Views:	5555
Size:	20.8 KB
ID:	618052   Click image for larger version

Name:	screenshot_1.jpg
Views:	4905
Size:	27.4 KB
ID:	618053   Click image for larger version

Name:	screenshot_2.jpg
Views:	4833
Size:	24.2 KB
ID:	618054   Click image for larger version

Name:	screenshot_4.jpg
Views:	4878
Size:	21.9 KB
ID:	618113   Click image for larger version

Name:	screenshot_6.jpg
Views:	4481
Size:	26.0 KB
ID:	618114  

Last edited by scdsone; 7th June 2011 at 10:08 AM. Reason: added more pictures
The Following User Says Thank You to scdsone For This Useful Post: [ View ]
7th June 2011, 09:18 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 4
 
31 posts
Join Date:Joined: Jan 2007
Thumbs up
A very clean rom. Simple and fast.

I really like it and didn't find any problem as of this moment, phone works, GPS works.


Is that possible for add adhoc network support in the next version?

Thanks Spidla, keep up the good work
7th June 2011, 11:17 AM   |  #8  
zac68's Avatar
Member
Flag Perth, WA
Thanks Meter: 20
 
87 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Seems pretty solid, the only issue I have, is after a reboot, it is seems to be stuck in Landscape and wont auto rotate on the home screen. When I eventually get it to go Portrait everything is fine. I cleared the program cache, fixed permissions and cleared the dalvic cache, but that didn't fix the issue. Apart from that all my apps restored fine with Titanium backup root (after installing busy box) and they all work OK, there has been no force close issues either. Great work, thanks

Zac
7th June 2011, 11:51 AM   |  #9  
Krad's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 98
 
914 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Disregard..................
7th June 2011, 12:36 PM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 2
 
47 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
italian?

The Following User Says Thank You to scippaculi For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes