Post Reply

[GUIDE] Increase Speaker/Head Phone Volume

OP meww

9th June 2011, 12:35 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
56 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
All credit goes to Meltus from G1 forum. I use this on my G1 and gave it try my transformer and it worked great.

Please make a nandroid backup before you attempt this.
Please place files attached below in same directory as ADB!!!!!

adb remount (sudo adb remount for linux users)
- wait for the 'remount succeeded' message
adb push AudioFilter.csv system/etc
adb push AudioPara4.csv system/etc
adb push AudioPreProcess.csv system/etc

Please find files attached below.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=517745 original thread.
Attached Files
File Type: zip audio-fix files.zip - [Click for QR Code] (4.6 KB, 2972 views)
Last edited by meww; 9th June 2011 at 12:36 AM. Reason: had to add a link
The Following 4 Users Say Thank You to meww For This Useful Post: [ View ]
9th June 2011, 03:38 AM   |  #2  
loztboy's Avatar
Member
Thanks Meter: 2
 
87 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
thats great wonder how tinny they ate going to get at full blast after this mod.
9th June 2011, 03:51 AM   |  #3  
freeza's Avatar
Recognized Developer
Flag Pasadena, CA
Thanks Meter: 9,870
 
4,297 posts
Join Date:Joined: May 2006
Donate to Me
More
How big of a difference are we talking here?
9th June 2011, 06:13 AM   |  #4  
nicknowsky's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
711 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
its probaably the only thing Im really dissapointed about is the speakers on my Transformer. The speakers on my iPad 2 are so much better than these. A well deserved MOD
9th June 2011, 09:18 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 4
 
93 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Can't seem to get the adb remount command to work. Says I dont have permission.
9th June 2011, 09:27 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
i tried using everyting in the attached zip, but cannot tell a difference.

after i send the files.. is there a setting i have to turn on?
i tried powering off and on my transformer and theres no difference..


so i'm wondering if i am doing anything wrong?
9th June 2011, 10:35 AM   |  #7  
stuntdouble's Avatar
Senior Member
Flag Bristol
Thanks Meter: 535
 
1,739 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Donate to Me
I would assume that as this is dealing with system access you need to be rooted for this to work, so mentioning that in the first post might be advisable. Also, details on what it actually fixes might be nice. If it's just volume levels then this can easily be done with apps from the market. Cheers.
9th June 2011, 11:24 AM   |  #8  
hensk's Avatar
Senior Member
Flag Skopje
Thanks Meter: 27
 
1,030 posts
Join Date:Joined: Aug 2006
More
can you make flashable file m8
9th June 2011, 12:01 PM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by stuntdouble

I would assume that as this is dealing with system access you need to be rooted for this to work, so mentioning that in the first post might be advisable. Also, details on what it actually fixes might be nice. If it's just volume levels then this can easily be done with apps from the market. Cheers.

yes, root is required to push using adb..
9th June 2011, 12:11 PM   |  #10  
stuntdouble's Avatar
Senior Member
Flag Bristol
Thanks Meter: 535
 
1,739 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by avpmusic

yes, root is required to push using adb..

Well, not for everything. Only to protected areas of the filesystem.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes