Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,354 Members 41,662 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] No youtube app on Belgian Transformer, some help?

Tip us?
 
i_machine
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 55
Join Date: Dec 2009
Default [Q] No youtube app on Belgian Transformer, some help?

Hi all,

I have a quite annoying issue with my Belgian Transformer.

There is no YouTube app (no widget either) on it! Apparently it is due to the stupid Belgian copyrights protection organisation, called SABAM.

When I search for it in the Market, I can't find it. When I click on a direct Market link to the app, I can find the phone version, but when I try to install it, the Market can't find it anymore.

I also tried a hint from someone, he said to search for the wigdet, and then the app would show up in the app drawer.

I installed the Youtube 2.1.6.apk (for phones) on it, and it works, but it does not have the nice Honeycomb interface.

Is it possible to exctract the application from an onther TF (rooted or unrooted) so I can install it on mine?

If yes, would someone be that nice?

Thanks!
 
UKseagull
Old
(Last edited by UKseagull; 16th June 2011 at 08:38 AM.)
#2  
UKseagull's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 94
Posts: 1,254
Join Date: Apr 2008
I hope it's not against the rules for me to post this, but please delete it if it is.

This is the YouTubeTablet.apk extracted from the Prime_v1.2_US ROM (I just happened to have that one on my PC), it should work for you. If it's not what you want, head over to the development section, download one of the ROM's and extract the apk.

http://www.mediafire.com/?reg913u9uwqse6w
 
i_machine
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 55
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by UKseagull View Post
I hope it's not against the rules for me to post this, but please delete it if it is.

This is the YouTubeTablet.apk extracted from the Prime_v1.2_US ROM (I just happened to have that one on my PC), it should work for you. If it's not what you want, head over to the development section, download one of the ROM's and extract the apk.

http://www.mediafire.com/?reg913u9uwqse6w
Thanks for the help, I'll try it this evening !
 
nachtschicht
Old
#4  
nachtschicht's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 117
Posts: 824
Join Date: Jul 2009
@i_machine: Look for "Market Enabler" in market and set it to US. Then open market again and see if you can find Youtube now
P.S.: F**k those governments that try to censor your daily life! Stay out of my affairs, state! I'm the one who's paying you!
 
i_machine
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 55
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by nachtschicht View Post
@i_machine: Look for "Market Enabler" in market and set it to US. Then open market again and see if you can find Youtube now
P.S.: F**k those governments that try to censor your daily life! Stay out of my affairs, state! I'm the one who's paying you!
Thanks for the tip, but this requires root access, which I'm not planning to do in the near future.
 
kefje27
Old
#6  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 61
Join Date: Jun 2008
@I_machine,
Where did you buy your TF ?
I got mine imported fom US :) so no issues with stupid Sabam...

Nice to know a fellow Belgian is using the TF
 
Tutti-frutti
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 3
Posts: 111
Join Date: Nov 2008
AFAIK there is are no separate firmware update for BE. Don't know how they will detect that your device is a SABAM'ed one. Did you upgrade to 3.1 already?
Or will it just filter Youtube out as soon as you set your location to BE?
 
kefje27
Old
#8  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 61
Join Date: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by Tutti-frutti View Post
AFAIK there is are no separate firmware update for BE. Don't know how they will detect that your device is a SABAM'ed one. Did you upgrade to 3.1 already?
Or will it just filter Youtube out as soon as you set your location to BE?
I have an imported US model, youtube works fine on mine, but indeed in the market it isn't available so i guess future Youtube updates are also an issue for me I Guess.

regards

Kef
 
dversa
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2011
Location: Antwerp
I do find it strange that 1 TS bought in Belgium does not have the youtube app/widget where mine also bought in Belgium does have the youtube app/widget installed by default.
Am happy to see that I_machine finally got his app :)

I_Machine and had already a discussion about this subject on a dutch forum.
 
dversa
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2011
Location: Antwerp
Quote:
Originally Posted by Tutti-frutti View Post
AFAIK there is are no separate firmware update for BE. Don't know how they will detect that your device is a SABAM'ed one. Did you upgrade to 3.1 already?
Or will it just filter Youtube out as soon as you set your location to BE?
haha, maybe thats the cause, you just give me the answer i think.
Difference between me and I_machine is that i choose for the English installation and he obvious choose for the dutch (Belgian) configuration.

Only way to not install that youtube app is indeed looking for country specific setting.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Modernize Your Emails with Email Popup

SMS andHangouts messages likely won’t ever replace traditional Emails for more formal … more

Change Your Toast Notification Style with XToast

Android uses multipletypes of notifications. One of these isknown as a toast notification. … more

Port Sony Xperia Themes to CyanogenMod 11 with Ease

In addition the obvious proficiency with graphics, creating agood Android theme … more

Cell Phone SIM Unlock Bill Just Steps Away from President’s Desk

For all those who believe that Cinderella stories don’t actually … more