Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,742,912 Members 40,247 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] How to create a Backup of a stock A500 ?

Tip us?
 
king.mark
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 15
Join Date: Jul 2010
Default [Q] How to create a Backup of a stock A500 ?

Hi fellow Android lovers

I'm still not sure how to make a proper backup of my completely stock A500 (HC 3.0.1).
My plan is:
1. Root with Gingerbreak
2. Install Acer Recovery Installer App
3. Backup my Recovery with the app
4. Install CWM with the app
5. Make a Backup with CWM

Is this a good/correct way to make a backup ?
What would be the best way ?

Thanks a lot for any useful input
 
FloatingFatMan
Old
#2  
FloatingFatMan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 530
Posts: 2,633
Join Date: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by king.mark View Post
Hi fellow Android lovers

I'm still not sure how to make a proper backup of my completely stock A500 (HC 3.0.1).
My plan is:
1. Root with Gingerbreak
2. Install Acer Recovery Installer App
3. Backup my Recovery with the app
4. Install CWM with the app
5. Make a Backup with CWM

Is this a good/correct way to make a backup ?
What would be the best way ?

Thanks a lot for any useful input
Yes. This is EXACTLY what you should do but with a step 6 added.

Make a copy of your shiney new backups to seperate storage, such as your PC.
No stupid giant pics here! Just two lines of text!
Current Devices: Samsung Galaxy Note II (N7100), ASUS T100TA Convertible Tablet
The Following User Says Thank You to FloatingFatMan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
king.mark
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 15
Join Date: Jul 2010
Cool ...
Thanks for answering.
Of cause I will safely store that backup on my PC.
 
Bec07
Old
#4  
Bec07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 90
Posts: 722
Join Date: Aug 2010
A little bit more detail so you don't miss your original recovery.img:

Those interested in getting back their OTA, properly backing up their original ROMS or restoring them, please follow the tutorials in this thread:

Going back to stock TUTORIAL

Sony J70 -> Nokia 3300 -> W800i -> 6230i -> Motorola A925 -> N82 -> 3GS -> SGS -> SGS2 -> ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
N900 -> A500 -> P7310 -> TF201 -> TF810C -> ...
 
da_maxx
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 23
Join Date: Jul 2011
Question Backup Help

I have rooted the device and installed the Acer Recovery app. Where's the backup function ? I can do the restore but how do I backup the device and cw install?

thanks,
 
erica_renee
Old
#6  
erica_renee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 497
Posts: 2,330
Join Date: Sep 2010
Location: Louisville

 
DONATE TO ME
you have to reboot into clockwork mod . Recovery .. then in there you can choose backup/recovery
They are my Nexus 7,Note 10.1 and Note 2 phone.
Get your own.Play nice and follow the rules or you WILL end up in the knob jail Cell
 
pfc.joker
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 10
Posts: 29
Join Date: Jun 2011
Location: Denver
Another thing to try and remember, if/when Acer Recovery updates with a new version of CWM - when you are putting this version on your device and updating recover, don't backup - it will overwrite your "stock" recovery backup with the previous CWM backup (which is likely not really needed with the new version of CWM) - leaving your only way back the final Acer Recovery option of "use stock <whatever version is included with that version of Acer recovery but may not match your recovery version>"

Learned that the hard way
Phone: HTC Droid Incredible running ◄ Stock Plus ► v2.6
Tablet: Acer Iconia Tab A500 32gb running Stock Honeycomb 3.1 (rooted)
If my post helped, please click the "Thanks" button
 
The Odom Project
Old
#8  
The Odom Project's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 53
Posts: 378
Join Date: Jun 2011
Location: Prescott AZ
Quote:
Originally Posted by pfc.joker View Post
Another thing to try and remember, if/when Acer Recovery updates with a new version of CWM - when you are putting this version on your device and updating recover, don't backup - it will overwrite your "stock" recovery backup with the previous CWM backup (which is likely not really needed with the new version of CWM) - leaving your only way back the final Acer Recovery option of "use stock <whatever version is included with that version of Acer recovery but may not match your recovery version>"

Learned that the hard way
I can, however, confirm that the stock recovery they have still works in all versions of 3.1. Just ran into that with the 4.010.13 update.
Devices:

Sprint Samsung Epic 4g Touch | AOKP Build 27, Swagger Enabled
Acer Iconia A500 | AOKP Build 27
Samsung Series 7 Slate | Windows 8 Build 8250
 
mangolia
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jun 2011
Default Cannot fullbackup in CWM

Hi all,
I did as follow:
install Acer recovery installer V 1.5
click Clockworkmod recovery rev 1.3.4 by thor...
install recovery image (recovey image installed successfully)
power off
press power and volume button enter CWM mode
highlight backup and restore
highlight full backup
it reply
clockworkmod recovery v5.0.0.0 (thor...)
Fixing A500 boot/recovery checksums
running itsmagic
done!
can't mount /sdcard
I really need help from you
thanks in advance
 
WereCatf
Old
#10  
WereCatf's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 206
Posts: 713
Join Date: Jun 2011
Location: Ilmajoki
Quote:
Originally Posted by mangolia View Post
Hi all,
I did as follow:
install Acer recovery installer V 1.5
click Clockworkmod recovery rev 1.3.4 by thor...
install recovery image (recovey image installed successfully)
power off
press power and volume button enter CWM mode
highlight backup and restore
highlight full backup
it reply
clockworkmod recovery v5.0.0.0 (thor...)
Fixing A500 boot/recovery checksums
running itsmagic
done!
can't mount /sdcard
I really need help from you
thanks in advance
Do you have a working SD card inserted?
Male hypocrisy: when guys suck it's a bad thing, but when girls do it it's suddenly an absolutely fantastic thing. Hm.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Slide Dial Replacement Dialer Lets You Make Calls from Anywhere

If you frequently make phone calls, your dialer (aka phone app)is one of the … more

Navigate with Your Samsung Gear 2 Using DMA Navi Watch

Whether you’re travelling to a new destination or exploring some previously … more

Xperia Z1 Stereo Speaker Mod, Cell Phone Unlocking Legal Again! – XDA Developer TV

Cell Phone Unlocking is legal again!! That and much … more