Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,028 Members 38,070 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Can't flash HERCIMG.zip

Tip us?
 
bavman
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 40
Join Date: Sep 2009
Default Can't flash HERCIMG.zip

Im using the fastboot method to flash the original sprint RUU in zip format.
I used:

-fastboot oem rebootRUU
-fastboot flash zip HERCIMG.zip (or HERCIMG, HERCIMG.ZIP, hercimg.zip etc etc)

But i keep getting "Error: cannot load "HERCIMG.zip" or whatever i type.

Stuff i tried:

*Unlocked bootloader to s-off - still wont let me flash and zip files from the bootloader. I'm 100% ive done this before several months ago, and i even used the same HERCIMG file that i left in the /sdcard main directory.
*Delete the old HERCIMG and download a new one from the dev section of the hero forums.
*Manually placed in root of sdcard by mounting the sdcard on my computer.
*Used adb to push the HERCIMG file to the root directory of sdcard


Anyone can tell me whats going on?
Also right now i have CM7, bootloader 1.47 unlocked.

Maybe i have a bad version of fastboot.exe? I copied it from /tools/ folder of android sdk and placed it in /platform-tools/ since it needed adbwinapi.dll which is located in that folder along with adb.exe
Thanks for any help
 
bavman
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 40
Join Date: Sep 2009
Ok guys. I have no idea whats up, but eventually i was able to fix by loading the unlocked bootloader and running the RUU.exe from windows. Still wasnt able to flash the HERCIMG.
 
evilvoice
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 242
Posts: 515
Join Date: May 2008
Location: Conyers GA
I had a huge issue with HERCIMG not working for me. I noticed that I had HERCIMG.zip and changed it to HERCIMG.ZIP - make sure it is all caps on your sdcard, how it gets there does not matter, I copied it in windows. Next, you must boot into bootloader - there are many commands, but it has to be a white screen on your phone and text will scroll...at some point, it will ask you what you want to do with the file...This is all done on the phone. You must have s-off too. If you are not using the ENG hboot, I dont think fastboot will work, btw (and the eng hboot is 1.46)
 
laie1472
Old
#4  
laie1472's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 828
Posts: 4,540
Join Date: Feb 2010
Yup. Flash darchs eng-spl and you should be good to go. Oh and you have to take into account your radio/baseband ver. If its .29 then you have to flash it a certain way or downgrade your radio then flash it then hercimg your current radio again.

Locked & Loaded
 
bavman
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 40
Join Date: Sep 2009
Cool thanks for the help. Where can I get the eng-spl so i can flash from bootloader directly?
 
laie1472
Old
#6  
laie1472's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 828
Posts: 4,540
Join Date: Feb 2010
Well the last time I checked you have to flash it from recovery. If you search the hero dev section for it I'm sure you wil find it. Also I'd highly recommend Flashing it with Ra1.6/1.7 or Cwm2.5 and remember to check your baseband/radio version. If you can't find it let me know and I'll post it after church. But you should read as much as you can about the mod to get a better understanding of the risks and benfits of the mod.

Locked & Loaded
FdxRider Old
#7  
Guest
Thanks Meter 0
Posts: n/a
Don't forget that your SDcard has to be formatted to Fat32 so the bootloader can find it.
 
Drunkpilot
Old
(Last edited by Drunkpilot; 10th July 2011 at 04:10 PM.) Reason: Another thought
#8  
Drunkpilot's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 72
Posts: 631
Join Date: Dec 2010
Location: Newport Beach, CA
When I use/have used any HERCIMG.zip, I have never done it through fastboot, I have always done it by using the H-Boot screen. The HERCIMG.zip cannot say "HERCIMG.zip.zip (so don't name the zip file with a .zip in the name- check the details of the file to make sure).
If you are in the bootloader, press the volume button down to get into H-boot from the Fastboot or restart the phone (press volume and start button at the same time).

If you used Regaws to become S-off, then I know the H-boot method will work fine. As far as using fastboot commands, you would need to flash Darch's Eng Spl mod that changes the bootloader to 1.46.2. There is a thread by jasonmaloney that has to do with flashing an RUU from fastboot without being S-Off. This needs to be done from Windows, that's why jason includes fastboot.exe along with the RUU. Is the RUU you are using all images, or are there other files as well (binary types)?
Good Luck
Rom: (Jaybob's) TeamHeroC-7.2.0-RC1-22MAR2012
Governor: SmartAssV2 (352/710)
Baseband: 2.42.02.10.29
Keyboard: FlexT9 Text Input, SlideIT
FireRat's Partitions Mod: (MTD 105 2) with Sobe's Market Fix
Recovery: ClockWorkMod (Unofficial) 4.0.1.4 Orange Lantern
[COLOR="DarkOrange"]

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


[OTA] Nvidia Shield Tablet Receives its First Update

The Nvidia Shield Tabletis the latest toy from one of the largest desktop graphics … more

Quick Control Panel Updated, Adds Notification Support

As some of you may remember, earlier this year we spoke about Quick Control Panel by … more

Narrate Makes Note Taking Efficient and Beautiful

Technology has put life on the fast track. Whether its travelling to multiple places or … more

Android App Review: How to Speed Up Your Android Phone – XDA Developer TV

Is your Android device running slow? Is your Android device … more