Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[ROM][GUIDE] 3.1 TouchWiz UX for 10.1 WiFi [UPDATE: New WiFi Base Rom]

OP LevitateJay

10th July 2011, 01:31 PM   |  #1  
LevitateJay's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 44
 
243 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More

For the Galaxy Tab 10.1 WiFi Edition


Warning: I am not responsibile for any damage you may do! Use at your own risk!

Warning 2: Backup to your PC all files you want to keep unless you know what you're doing!

What you will need:

Update.zip Method:
Clockwork Recovery (See here or here)
Update.zip (Thanks pershoot! ) Mirror

Instructions:

Clockwork Recovery Method:
Code:
  1. Copy pershot's update .zip to your sdcard
  2. Power off your device
  3. Turn on your device by holding the power button and the volume down key at the same time
  4. Select the recovery option by using Volume Down to switch option and Volume Up to select
  5. Do a full wipe
  6. Choose a zip to flash from sdcard
  7. Once installed reboot system
  8. Wait 5 - 10 minutes for it to boot (be patient)
  9. Done! :D
Change Log:
Code:
14th July:
New WiFi base (No more sim card issues)
Removed Odin method

Initial Release:
3G Rom for WiFi Tab (Issues with sim card)
To Get Root:
Download and install this .zip in Clockwork mod

Current Issues:
... None so far!

TouchWiz Video:
http://youtu.be/hlLP3RXkmUQ

Screenshots:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SC20110711-125709.jpg
Views:	31755
Size:	52.1 KB
ID:	651179   Click image for larger version

Name:	SC20110711-125747.jpg
Views:	29443
Size:	61.2 KB
ID:	651180   Click image for larger version

Name:	SC20110711-125907.jpg
Views:	39606
Size:	27.3 KB
ID:	651181   Click image for larger version

Name:	logo.png
Views:	29562
Size:	25.6 KB
ID:	651186  
Last edited by LevitateJay; 14th July 2011 at 07:21 AM.
The Following 34 Users Say Thank You to LevitateJay For This Useful Post: [ View ]
10th July 2011, 02:38 PM   |  #2  
daddymatt's Avatar
Senior Member
Flag Warner Robins, Georgia
Thanks Meter: 240
 
972 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Where did you get it???

Sent from my GT-I9100 using XDA App
10th July 2011, 03:29 PM   |  #3  
mrmad23's Avatar
Senior Member
Flag Munich
Thanks Meter: 1,223
 
680 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
It's been posted in the general section.

http://forum.xda-developers.com/show...5&postcount=18
10th July 2011, 06:26 PM   |  #4  
LovellKid's Avatar
Senior Member
Spanish Fork, UT
Thanks Meter: 13
 
283 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
I want this bad!!

Lovellkid
10th July 2011, 06:47 PM   |  #5  
Account currently disabled
Southern California
Thanks Meter: 42
 
360 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Cant wait...
10th July 2011, 07:06 PM   |  #6  
mrmad23's Avatar
Senior Member
Flag Munich
Thanks Meter: 1,223
 
680 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Doesn't anybody know how to convert this image file into an update.zip that we could flash via ClockWorkMod? Doesn't any dev want to be the unforgattable hero posting the first instructions for TouchWiz on our beloved Galaxy Tab 10.1?
10th July 2011, 07:15 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Ajman
Thanks Meter: 85
 
453 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
you can restore the img file from backup/restore > advanced option of clockwork recovery! but first copy the img into clockworkmod >backup folder in sd card.
10th July 2011, 07:36 PM   |  #8  
mrmad23's Avatar
Senior Member
Flag Munich
Thanks Meter: 1,223
 
680 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
No, it says "MD5 mismatch"...
10th July 2011, 09:19 PM   |  #9  
stinky73's Avatar
Senior Member
Flag Courchevel
Thanks Meter: 116
 
361 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
OK, had a spare I/O tab lying around that I use for development and writing apps, so thought I'd try it....This is with Odin3 v1.3...obviously I have a tab that is not full of personal stuff so I just blasted it....If you want to do it on your one and only then for Pete's sake make sure you back up all data and apps before if you feel it's neccessary

Unzipped the file from the download link.
Select the downloaded .tar in PDA in Odin, connect tab and click start...don't hold your breath, you'll probably be dead before it's finished

When the Odin upload has finished the tab boots straight into recovery mode...I had a few warnings regarding efs and sd extension etc. but as this is a wifi only tab and does not have a removable sd card think that is probably normal.
In recovery the installation program automatically formatted the cache...
As I was strting from scratch I did a factory reset just for good measure.

After many years of mac, pc, prologue and now trying app development work I am a firm believer in "If a job's worth doing, it's worth doing properly"....loading upgrade upon upgrade on existing systems eventualy brings said system to it's knees, so better to start afresh.

Hit reboot from recovery and the usual fresh install scenario started with the pulsating Samsung logo as the dalvik was I suppose re-written

Then went to normal initial setup screen which for some reason started in Italian - I know I eat a lot of pasta and pizza and drink chianti from time to time but that's just ridiculous!!

Initial reaction to visual interface was "Wow!" Now I am a bit of a purist and Vanilla lover but I am not blinkered (never joined any of the blind rhetoric "mac is best", "pc is best" blah blah clubs being a scientist by origin) and I have to say in my opinion the visual interface is far better than vanilla honeycomb

Will run some standard tests and put up screenshots in an hour or so...gotta eat some pasta and drink a couple of bottles of chianti first...
Last edited by stinky73; 10th July 2011 at 09:24 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to stinky73 For This Useful Post: [ View ]
10th July 2011, 10:14 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
stinky73,

Same result on a Retail Tab 10.1 with a LOCKED bootloader, seeing that it works for me, it should be safe for everyone who wants to try without worrying about a brick.

NOTE: You have to do a factory reset, I got a bootloop but the problem was fixed by the reset

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes