Post Reply

OTA from x.xxx.xx to 4.010.11 356mb

OP Bryan858

19th July 2011, 04:23 AM   |  #11  
killerapl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 59
 
461 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Do you have to be rooted and use cwm to do this?

Sent from my SCH-I500 using XDA App
19th July 2011, 04:25 AM   |  #12  
Brutus2TheMax's Avatar
Senior Member
Naperville, IL
Thanks Meter: 44
 
831 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by killerapl

Do you have to be rooted and use cwm to do this?

Sent from my SCH-I500 using XDA App

I did not use CWM and I was not rooted. Used stock recovery.
19th July 2011, 04:32 AM   |  #13  
killerapl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 59
 
461 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
[QUOTE=Brutus2TheMax;15778551]I did not use CWM and I was not rooted. Used stock recovery.[/QUOTE

I'm on 1.141. 02 version. Which you were also at a while ago. So what were your steps to get the latest update of 4.010.11?



Sent from my SCH-I500 using XDA App
19th July 2011, 04:40 AM   |  #14  
Brutus2TheMax's Avatar
Senior Member
Naperville, IL
Thanks Meter: 44
 
831 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
[QUOTE=killerapl;15778715]
Quote:
Originally Posted by Brutus2TheMax

I did not use CWM and I was not rooted. Used stock recovery.[/QUOTE

I'm on 1.141. 02 version. Which you were also at a while ago. So what were your steps to get the latest update of 4.010.11?



Sent from my SCH-I500 using XDA App

-Download 4.010.11
-Decrypt 4.010.11
-Extract update.zip from decrypted 4.010.11
-Place extracted update.zip onto root of sdcard
-Power down A500
-Hold volume+power and let it runnnnnnnnn!

Worked for me!
19th July 2011, 04:50 AM   |  #15  
Senior Member
Hanoi
Thanks Meter: 27
 
184 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Brutus2TheMax

CONFIRMED! Coming from 1.141.07, running the update.zip from 4.010.11 works! 3.1 baby! Had this thing a day and it's been driving me crazy not being up to date! I'm here though!

Can you clarify if you came from 1.104.02 or 1.141.07. I read your posts and understand that you failed to update from 1.104.02 to 1.141.07. Thanks
19th July 2011, 04:54 AM   |  #16  
Brutus2TheMax's Avatar
Senior Member
Naperville, IL
Thanks Meter: 44
 
831 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by duongla

Can you clarify if you came from 1.104.02 or 1.141.07. I read your posts and understand that you failed to update from 1.104.02 to 1.141.07. Thanks

I could not update to 1.141.07 from 1.104.02 so I upgraded from 1.104.02 to 4.010.11 with no problem.
19th July 2011, 05:02 AM   |  #17  
Senior Member
Hanoi
Thanks Meter: 27
 
184 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Brutus2TheMax

I could not update to 1.141.07 from 1.104.02 so I upgraded from 1.104.02 to 4.010.11 with no problem.

Thanks. So This may be a Full ROM and we can flash regardless of the current ROM version.
19th July 2011, 05:20 AM   |  #18  
killerapl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 59
 
461 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
[QUOTE=Brutus2TheMax;15778890]
Quote:
Originally Posted by killerapl


-Download 4.010.11
-Decrypt 4.010.11
-Extract update.zip from decrypted 4.010.11
-Place extracted update.zip onto root of sdcard
-Power down A500
-Hold volume+power and let it runnnnnnnnn!

Worked for me!

Sorry noob question but how did you decrypt?

Sent from my SCH-I500 using XDA App
19th July 2011, 05:37 AM   |  #19  
OP Senior Member
Thanks Meter: 15
 
125 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by Brutus2TheMax

I was using the 1.104.02_1.141.07... I open the decrypter, press input file, find 1.104.02_1.141.07 and press start. I open the new decrypted file and take out the update.zip and place on the root of my sdcard. That is what I was doing. Try going from 1.104.02 to 4.010.11?

Do not just open the decrypted file you have to unzip it first then take the update.zip file over to your external SD card. I just restarted mine to 1. 104. 02 and installed the update zip file directly through factory recovery so I can confirm this is a complete Rom and works on top of most builds.

Sent from my SO-01B using XDA Premium App
19th July 2011, 05:39 AM   |  #20  
OP Senior Member
Thanks Meter: 15
 
125 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Be sure you are unrooted and using factory recovery not cwm.

Sent from my SO-01B using XDA Premium App

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes