Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

keyboard change after flash with other rom

OP mashi

21st July 2011, 03:40 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 157
 
195 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
Donate to Me
I got HTC Status. after i flash the euro or asia rom. the keyboard symbol changed. i fixed that. but there is no way to put back .com and camera right. anyone know how to fix it ?
22nd July 2011, 08:55 PM   |  #2  
Moody's Avatar
Recognized Developer
Flag Arnhem
Thanks Meter: 455
 
809 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mashi

I got HTC Status. after i flash the euro or asia rom. the keyboard symbol changed. i fixed that. but there is no way to put back .com and camera right. anyone know how to fix it ?

This one's gonna suck.. You can't. You will have to flash back your stock rom, because that containts the appropriate keyboard layout in /system/usr/.

Unless you are S-OFF and have my cwm port installed, in that case please try
update.zip
Last edited by Moody; 23rd July 2011 at 11:13 PM. Reason: Fixed with signed update.zip
23rd July 2011, 08:55 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
112 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
hi mikevhl, i see a german kl in your package,
will this give me back qwertz layout?
i got that device with already wrong software, so i'm on my was searching qwertz for chacha..
(s-off & recovery is working)
regards

Quote:
Originally Posted by Mikevhl

This one's gonna suck.. You can't. You will have to flash back your stock rom, because that containts the appropriate keyboard layout in /system/usr/.

Unless you are S-OFF and have my cwm port installed, in that case please try
statuskeyboardfix.zip

23rd July 2011, 10:30 PM   |  #4  
Moody's Avatar
Recognized Developer
Flag Arnhem
Thanks Meter: 455
 
809 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Mooozer

hi mikevhl, i see a german kl in your package,
will this give me back qwertz layout?
i got that device with already wrong software, so i'm on my was searching qwertz for chacha..
(s-off & recovery is working)
regards

I have no idea, I don't own the phone. If it doesn't work, try renaming
Code:
/system/usr/keychars/
chacha-keypad-ger.kcm.bin -> chacha-keypad.kcm.bin
Code:
/system/usr/keychars/
chacha-keypad-ger.kl -> chacha-keypad.kl
now signed the update.zip, forgot to do that before
update.zip
Last edited by Moody; 23rd July 2011 at 11:13 PM.
12th August 2011, 10:30 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 3
 
53 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
That doesn't work for me, Z and Y are still switched.
And the button next to enter, (normaly "?" and with fn ":") doens't work at all.

How can i correct and reactivate them?


Edit:

I flashed back to stock ROM, but Z and Y are still switched, but all keys work again. the special-chars are still on the wrong place, and the umlauts(, , ) are nowhere.

Does anyone have an idea, how i can get the standard-qwertz-layout back?
Last edited by ThiloH; 15th August 2011 at 09:38 AM. Reason: update
15th August 2011, 11:24 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
I have the same problem.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1219885
anybody know how to fix?
15th August 2011, 11:40 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by Mikevhl

I have no idea, I don't own the phone. If it doesn't work, try renaming

Code:
/system/usr/keychars/
chacha-keypad-ger.kcm.bin -> chacha-keypad.kcm.bin
Code:
/system/usr/keychars/
chacha-keypad-ger.kl -> chacha-keypad.kl

I tried to rename with Astro, but just got a Error Message "no authorization"

Any ideas?


Quote:
Originally Posted by Mikevhl

Unless you are S-OFF and have my cwm port installed, in that case please try update.zip

After try to Update I got a error message:

Installing: /sdcard/statuskeyboardfix.zip
Finding update package...
Opening update package...
Installing update...
E:Error in /sdcard/statuskeyboardfix.zip
(Status 6)
Installation aborted

Need help! :(
Last edited by Hamasaki; 15th August 2011 at 11:48 PM.
18th August 2011, 09:54 AM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 3
 
53 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Finally, it works!

I got the correct Files from another Forum, renamed the Files and it's working again.

Z and Y are still switched, but i can changed them in the files manually

PS: Don't forget to set the correct permissions and owner:group...
Last edited by ThiloH; 18th August 2011 at 10:07 AM.
18th August 2011, 08:12 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 24
 
362 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
What forum may I ask?!

Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
19th August 2011, 08:31 AM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 3
 
53 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by qbert456

What forum may I ask?!

Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk

http://www.android-hilfe.de/htc-chac...anden-rat.html

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes