5,603,591 Members 35,753 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[i9003] Odin stuck on "setup connection"...

Tip us?
 
OrbitalDroid
Old
#1  
OrbitalDroid's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 147
Join Date: Jul 2011
Location: Toulouse
Unhappy [i9003] Odin stuck on "setup connection"...

Hi !

This is my problem : my current rom is a i9003XXKP9 and it's laggy, 3G is slow, 90% of apps won't run, battery drains fast, camera doesn't work... so I want to go back to a FroYo version (i9003XXKB3) but Odin (1.82) gets stuck at "setup connection". My i9003 is connected in Download mode, I removed SIM and SDCard, changed USB port (7 out of 7 actually...) but still stuck at the first step of the flash... This fills me with despair... Oh and I also have my drivers up to date

Please help me, I never had a problem flashing all my WM phones...

Thank you
The Following User Says Thank You to OrbitalDroid For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
gfacer
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 37
Posts: 224
Join Date: Jan 2011
Location: Vancouver and area
Well I don't have a 9003 but make sure you do not wait too long to start the flash after connection to the computer. It will still show as connected but it seems the i9000 at least stops looking for the download after a little while.

Also try another version of Odin. I had one that just never worked.
G

Wow I'm a "Senior member" Thank me if it helped. From one unlucky hacker to the next!
The Following 8 Users Say Thank You to gfacer For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
grofOgnen
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 24
Join Date: Oct 2010
Location: Prilep
Try move the sd card...
 
Einride
Old
#4  
Einride's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 101
Posts: 327
Join Date: Sep 2010

 
DONATE TO ME
I've had that before, usually solved by removing the battery for a couple of minutes and then booting into download mode again.

Also, start Odin (as administrator to be sure) before you plug in the phone. It's sometimes very picky about that it seems.
Lay down your soul to the Gods rock n roll!
The Following 5 Users Say Thank You to Einride For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Giri.R
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 19
Join Date: Jun 2011
Location: Chennai
Thumbs up I am able to get past Odin "setup connection" issue for I9003

Hi!

I had this issue for more than a week and now I managed to find a solution for this. Previously I was working with Windows 7 and had no issues while using Odin for flashing the ROMs. But when I shifted to my old machine having WinXP I had the issue in Odin which get stuck on "setup connection".

Yes, I tried re-installing the drivers, made sure that Kies is not running in task manager, searched in google for solutions and followed all methods suggested, but still no luck whatever I did. Then finally I tried this and it worked...

After putting my phone in the download mode, I first tried to flash with Odin3 v1.82. Once it got stuck on "setup connection", I simply closed Odin3 v1.82 and opened Odin3 v1.83 and tried flashing again. Now it worked... I didn't disconnect the phone during this process of changing the Odin. I tried many times today and this method worked for me all the time. You can first try with any version of Odin. If that version doesn't work, simply close it and try with the other version.

Hope this helps someone who has this issue...
The Following 3 Users Say Thank You to Giri.R For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
aroekene
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 7
Join Date: Jan 2011
Turn off antivirus Did the trick for me.
The Following User Says Thank You to aroekene For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
yani2000
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 423
Join Date: Jul 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by gfacer View Post
Well I don't have a 9003 but make sure you do not wait too long to start the flash after connection to the computer. It will still show as connected but it seems the i9000 at least stops looking for the download after a little while.
This fixed the problem for me!
Didn't know you had to be real quick.
Thanks!

Samsung Galaxy S GT-i9000 Android OS v4.0.4 (AOSP):
ROM: Slim ICS v4.2
KERNEL: Semaphore ICS v1.3.0s
MODEM: I9000XXJW4

Point Of View Mobii 10.1" Tegra (3G) (Advent Vega clone) Android OS v4.1.2 (AOSP):
ROM: VegaBean Beta 6
 
devilrulz4ever
Old
#8  
devilrulz4ever's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 81
Posts: 335
Join Date: Oct 2011
Location: Mumbai
removing the sdcard and sim worked for me
The Following User Says Thank You to devilrulz4ever For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Lucasred
Old
#9  
Lucasred's Avatar
Member
Thanks Meter 11
Posts: 76
Join Date: Sep 2011
Location: Santiago del Estero
Default My case with this kind of problems

Let me tell u about a problem i have all the time, on my first flashes with Odin i always got stuck on the setup connection, but it was a problem with my USB ports, it turns out that not all ports are 2.0, which is the recommended for doing this kind of things.....
When i found out this, i tried on all of my 8 ports 'till i found the right one
Another issue, at least with my device, is that the USB cable doesn't "grab" well and it happened to me that at least 5 times the flashing was interrupted by this kind of problem.

I use Windows 7 Enterprise and Windows 7 Ultimate in my desktop PC and in my laptop respectively......
 
jschatte
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 7
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by gfacer View Post
Well I don't have a 9003 but make sure you do not wait too long to start the flash after connection to the computer. It will still show as connected but it seems the i9000 at least stops looking for the download after a little while.

Also try another version of Odin. I had one that just never worked.
I have an i9000 as well, and I can confirm this did the trick. Fire up odin as soon as you get the phone into download mode!

The Following 2 Users Say Thank You to jschatte For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Tags
i9003, setup connection
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes