TechTalk Compiles All the Android News You Need in One App

If you’re as obsessed with mobile devices as the vast majority of our forum … more

Android App Review: Google Inbox to Improve Your Life – XDA TV

Recently, Google+ exploded with the announcement of Google Inbox, as … more

Damp the LG G3 Thermal Throttling

As our mobile devices grow thinner and more powerfulwith each passing generation, it’s inevitable … more

Google Play Developer Distribution Agreement Due Tomorrow

Every once in a while, Google updates theGoogle PlayDeveloper Distribution … more
Post Reply

WiFi Tether Reboots Phone

OP dito33

29th July 2011, 12:42 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 32
 
843 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
I'm having this problem for awhile, tried different things all end up when tethering my phone shuts off about 45min to 1h of tethering.
Currently on EC05, stock rom and wifi tether 3.0 pre 12 but tried them all and going down in version for more stable one.

Sent from my SPH-D700 using XDA App
29th July 2011, 01:15 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 1,654
 
3,911 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Settings, choose device build and select the Epic.

Also, make sure 4G radio is OFF before starting it.
29th July 2011, 08:37 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 32
 
843 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
I have all that selected still no luck.

Sent from my SPH-D700 using XDA App
29th July 2011, 08:39 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
351 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
this happened to me on ef02 it only worked when plugged in to a power source.
29th July 2011, 05:37 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 1,654
 
3,911 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I'd suggest uninstalling that one and switching to Barnacle Tether. I recall the WiFi Tether app having technical issues that the dev couldn't get around.
29th July 2011, 05:41 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Venice, California
Thanks Meter: 222
 
1,893 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by dito33

I'm having this problem for awhile, tried different things all end up when tethering my phone shuts off about 45min to 1h of tethering.
Currently on EC05, stock rom and wifi tether 3.0 pre 12 but tried them all and going down in version for more stable one.

Sent from my SPH-D700 using XDA App

http://code.google.com/p/android-wif...downloads/list

the latest beta works. unistall the stock one first. (manually like with root explorer) then install. then reboot.

will work fine =)
29th July 2011, 05:47 PM   |  #7  
greenmuggy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 302
 
1,300 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
I would suggest...... the sprint wifi hotspot hack, you can set time limits for usage & have up to 5 things runnin @ the same time(if u didnt already kno...lol) & it works with 4g!!!

Here's a link for ya
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1172576
29th July 2011, 06:28 PM   |  #8  
nadcicle's Avatar
Senior Member
Flag Nashville, TN
Thanks Meter: 24
 
176 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
Quote:
Originally Posted by greenmuggy

I would suggest...... the sprint wifi hotspot hack, you can set time limits for usage & have up to 5 things runnin @ the same time(if u didnt already kno...lol) & it works with 4g!!!

Here's a link for ya
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1172576

I second this motion...

All those in favor say "I"
29th July 2011, 06:55 PM   |  #9  
BeerChameleon's Avatar
Senior Member
Flag Tucson,Arizona.
Thanks Meter: 1,206
 
16,146 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by greenmuggy

I would suggest...... the sprint wifi hotspot hack, you can set time limits for usage & have up to 5 things runnin @ the same time(if u didnt already kno...lol) & it works with 4g!!!

Here's a link for ya
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1172576

Quote:
Originally Posted by nadcicle

I second this motion...

All those in favor say "I"

I!!!!

Its awesome!!!!!
29th July 2011, 08:08 PM   |  #10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 32
 
843 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Are you referring on 3.1 beta2 ver.

Sent from my SPH-D700 using XDA App

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes