Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,579 Members 42,925 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[RADIO] HTC Evo 3D (CDMA) Radios [PG86IMG.zip] (Updated: 31 July 2012)

Tip us?
 
tstack77
Old
#21  
tstack77's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 345
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago
Very strange, updated both the radio and wimax and now I don't have 3g or wimax. Both connect but neither pass data.

Tried resetting data (##3282#) but problem remains.

Ideas?
 
myndwire
Old
#22  
myndwire's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 617
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh
seems a lot of folks have had ok experiences flashing the latest radio.... did you ever get your issue resolved?




Samsung klte // Stock/rooted
Samsung d2lte // CyanogenMod 11 nightly
HTC jewel // CyanogenMod 10.1 nightly
HTC shooter // CyanogenMod 10.1 nightly
Samsung crespo4g // CyanogenMod 10.1 nightly
HTC supersonic // CyanogenMod 7.1
nVidia harmony/GTablet // TeamDRH JB
Logitech Revue // Stock Honeycomb 3.1
HP tenderloin // CyanogenMod 10.1 nightly
 
daneurysm
Old
#23  
Senior Member
Thanks Meter 317
Posts: 2,010
Join Date: Jun 2010
Okay guys, any results?

In the past with radios I had no results (on E4G for instance) but I sure did this time.

On the newest radio I got the lowest signal strength and the lowest data speeds.

On the stock radio. I got better signal strength and better data speeds.

On the oldest radio I get the same signal strength as stock but the fastest data speed. All 3g, 4g is a bad joke around here so I just update to latest and forget about it.

Keep in mind that none of these differences are staggering, but, they are noticeable. My signal sucks no matter what, I'm talking about difference between 0 bars and the first 2 bars. Though speed is a difference between 400-600kbps and 800-1400kbps(!)

Sent from my PG86100 using XDA App
 
igotroot
Old
#24  
igotroot's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 64
Posts: 837
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by tstack77 View Post
Very strange, updated both the radio and wimax and now I don't have 3g or wimax. Both connect but neither pass data.

Tried resetting data (##3282#) but problem remains.

Ideas?
Did you wipe dalvik cache, and cache? Some people say we should, and I agree.
Samsung Galaxy S4 i337 32GB + 64GB SDXC exFAT
Recovery: TWRP 2.5.0.2
ROM: KTU84P【4.4.4】GE【AOSP】by Danvdh, Kryten2k35 & Ktoonsez
Kernel: KToonsez GPE #1
Radio: I337UCUFNC1
Root Method: CASUAL
Carrier: AT&T

Old phone:
HTC Evo 3D
HTC Evo 4G (The OG)
Blackberry Curve
Motorola StarTAC & Razr, and the Oki 900

All Rights Reserved
 
R2D2 631
Old
#25  
R2D2 631's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 4
Posts: 131
Join Date: Aug 2007
Location: New York
Results anyone ???? I thought the radio that came with E3D upadte is weak..i could be wrong...would luv to flash one of these radios but need some input..
__________________________________________________

 
daneurysm
Old
(Last edited by daneurysm; 1st August 2011 at 01:37 PM.)
#26  
Senior Member
Thanks Meter 317
Posts: 2,010
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by R2D2 631 View Post
Results anyone ???? I thought the radio that came with E3D upadte is weak..i could be wrong...would luv to flash one of these radios but need some input..
651. 1 gave me best results... Better than stock, much better than the most recent update.

Edit : I am curious to know others results

Sent from my PG86100 using XDA App
 
tstack77
Old
#27  
tstack77's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 345
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by igotroot View Post
Did you wipe dalvik cache, and cache? Some people say we should, and I agree.
That might have solved the issue. What I did was simply flash a new ROM and then everything worked, and of course I wiped dalvik/cache beforehand.
 
dpg2001
Old
#28  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 60
Join Date: Sep 2010
tried the newest radio and wiped the caches and still crappy to no signal. started once i s-off'd. I'll try the other radios and see if that helps.
 
bigbiff
Old
#29  
Recognized Developer
Thanks Meter 3,742
Posts: 4,217
Join Date: Jun 2010

 
DONATE TO ME
Has anyone tried to flash the firmware zip from the .7 OTA in HBOOT?
Phone: OPPO Find 7 QHD
ROM: Cyanogenmod 11
64 GB Class 10 Sandisk



If you need help please, please, please, please post recovery.log.
1. adb pull /tmp/recovery.log or Advanced->Copy Log to SDCard
2. Upload /tmp/recovery.log or /sdcard/recovery.log to http://paste.tinyw.in

How to submit a bug report!

Support: Click http://webchat.freenode.net/?channels=twrp for support or join us in #twrp on Freenode IRC servers
 
ycats
Old
#30  
Senior Member
Thanks Meter 131
Posts: 1,568
Join Date: Feb 2007
Location: Cane Ridge, Tennessee
I too suffered with the bad 3G signal, until I did the PRL hack and am using 00001 PRL...........I'm getting a lot of bars where I only received 0-1 bar. Of course I'm data roaming all the time but it's worth it.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes