Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Touch Wiz update messed tab up please help!

OP tonyurquiza

5th August 2011, 08:45 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
24 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
ok so here is what happened i have a stock US retail wifi only 16gb tab no clockwork recovery or none of that , im kind of a noob when it comes to that stuff, so today i received the update cool i downloaded it but it didn't install the first time for some reason. The it said a previous update was sucessfully downloaded but did not install do i wish to instal so i clicked yest and it said tab is about to reboot, clicked ok and it took me to this black and grey screen like the boot screen only with a loadbar and it zoomed to 100 percent. then i got the original samsung galaxy boot logo and the noise but no animation then the screen goes to this nasty screen with alot of colorful lines and dots everywhere and i cant see anything looks terrible.

Heres what i can do i can go into the bootloader by pressing power and volume. and i already tried to do a restore/wipe but didnt help, i can also plug it in to the computer and use the sd card and put and remove files from tab. im wondering if i can somehow get the update put it in the tab and install from there and see if it works or if i can get stock honeycomb and try to see if that works because they guy at samsung was clueless he didnt get the fact that i cant use the OS and said i need to get it serviced when i know its a software problem.
5th August 2011, 09:28 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
21 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
exact same thing happened to me! keep me posted
5th August 2011, 09:33 AM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
I've just got absolutely the same problem. I have a stock wifi 32gb version.
5th August 2011, 09:33 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
133 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
If you can get to your bootloader and sdcard still then why don't you just install CWM and try flashing the stock 3.1 OTA?

All the files you need and instructions are here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1171089

Once you're done flash the stock recovery back and try the update again, or just wait for one of the devs to release a flashable zip.
5th August 2011, 09:47 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
24 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
sorry if im mistaken but dont i need to be able to use the tab and install something from the market place to be able to install CWM thats what im getting from what i read?
5th August 2011, 10:01 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
21 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
I can't even get my bootloader. Holy f**k am I pissed. Does anyone have any ideas??
5th August 2011, 10:05 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Ok. So I installed the Samsung Kies software. It recognizes the device and shows that the update is available. However, it says that the battery should be fully charged. So now I am waiting for the full charge to proceed.
Hope the Kies helps.
5th August 2011, 10:07 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
21 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
I'll try that too. ahh
5th August 2011, 10:15 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
133 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by tonyurquiza

sorry if im mistaken but dont i need to be able to use the tab and install something from the market place to be able to install CWM thats what im getting from what i read?

No.

Go to the thread I linked, download the files, watch the youtube video.

1. Install the GT-p7510_USB_Driver if you haven't already

2. Start Odin - untick the auto reboot option

3. Click PDA and choose recovery-cwm_4.0.0.4-sam-tab-10.1.tar.md5

4. Power up your tab and get it into download mode (power down + vol down, then vol up)

5. connect the tab to your PC, one of the boxes in odin should highlight yellow and say com 4 or whatever.

6. press start and it'll flash CWM to your tab

7. wait till it's done, it should only take a few seconds and the boxes will turn green.

8. power down your tab and unplug it from your pc

9. boot into CWM, (power down + vol down, vol down to select CWM, vol up to enter.

10. flash hc-3.1_ota-full_sam_tab_10.1.zip

11. do a factory wipe in CWM and wipe davlik just to be safe

12. reboot, and hopefully you'll be back to stock 3.1

From here you can do whatever you want.
5th August 2011, 10:17 AM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 5
 
68 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Connect it to a PC and there's a firmware recovery on KIES. Hope that works!

Sent from my GT-P7510 using XDA Premium App

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes