Post Reply

[TEAM XPOSED] [MOD] Native Screenshot

15th August 2011, 07:03 PM   |  #1  
freeza's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Pasadena, CA
Thanks Meter: 9,731
 
4,273 posts
Join Date:Joined: May 2006
Donate to Me
More
Want native screenshots (power+home)? You've come to the right place

All it requires are a few files:
libScreenshotUtil.so
MySketcher.apk
Modified build.prop

Credit goes to the Sensation forums/ROMs and tons of PM questions to random people :P

The flashable zip below puts the first two files where they need to be, but the build.prop edit needs to be done manually, as everyone has a different build.prop and replacing yours with mine will undoubtedly change things your ROM chef has put into their own build.prop.

Use root explorer or your file explorer of choice and add this line in your build.prop:
ro.htc.framework.screencapture = true

I recommend adding it somewhere at the bottom, but be careful; your build.prop needs a blank line at the very end.

Once the zip is flashed, and the line is added into build.prop, a final reboot will make everything work (unless you do it all in one go).

To use:
Press and hold the power button followed by the home capacitive button. You will then hear a camera snapshot sound, and a toast message will follow. Snapshots can be found in JPEG form in the camera shots folder in your gallery.
Attached Files
File Type: zip freEVO 3D nativescreen.zip - [Click for QR Code] (189.0 KB, 874 views)
Last edited by freeza; 23rd October 2011 at 04:00 AM.
The Following 27 Users Say Thank You to freeza For This Useful Post: [ View ]
15th August 2011, 07:08 PM   |  #2  
jrmatics's Avatar
Senior Member
brooklyn, ny
Thanks Meter: 63
 
648 posts
Join Date:Joined: May 2009
Awesome, thanx

Sent from my PG86100 using XDA Premium App
15th August 2011, 07:49 PM   |  #3  
-viperboy-'s Avatar
Recognized Developer
Flag PA
Thanks Meter: 12,843
 
7,684 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Donate to Me
More
Hey freeza, great work. I couldn't get this working, I assume it's because I didn't have the .apk - I don't have time to flash this now, but can you do anything with the app or it's just like a service? Thanks again, keep up the good work!
15th August 2011, 07:59 PM   |  #4  
jrmatics's Avatar
Senior Member
brooklyn, ny
Thanks Meter: 63
 
648 posts
Join Date:Joined: May 2009
Working great. Have not seen any conflicts yet on synergy/3d...Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1313434808867.jpg
Views:	859
Size:	92.0 KB
ID:	689801

Sent from my PG86100 using XDA Premium App
15th August 2011, 08:01 PM   |  #5  
freeza's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Pasadena, CA
Thanks Meter: 9,731
 
4,273 posts
Join Date:Joined: May 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by -viperboy-

Hey freeza, great work. I couldn't get this working, I assume it's because I didn't have the .apk - I don't have time to flash this now, but can you do anything with the app or it's just like a service? Thanks again, keep up the good work!

Can't do anything with the app .. at least not directly. Maybe there's a way to either mod it into the settings menu or mod it to save in PNG, but as it stands now, no GUI or way to change any settings.
15th August 2011, 08:03 PM   |  #6  
il Duce's Avatar
Recognized Developer / Contributor / Themer / Retired Moderator
Flag Twin Cities, MN
Thanks Meter: 16,445
 
16,696 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
worked like a charm

all the ROM threads should just add this to their OP and credit, thanks!
15th August 2011, 08:28 PM   |  #7  
Abracastabya's Avatar
Senior Member
Flag Corona, CA
Thanks Meter: 12
 
402 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Works like a champ! Using WTSB V1.2



Sent from my PG86100 using XDA Premium App
15th August 2011, 08:59 PM   |  #8  
redtrk's Avatar
Senior Member
texas
Thanks Meter: 403
 
383 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
" [MOD] Native Screenshot
Want native screenshots (power+home)? You've come to the right place"



Yep... works great. Thank You!
Last edited by redtrk; 29th November 2012 at 05:13 AM.
15th August 2011, 09:07 PM   |  #9  
TrofeoSC's Avatar
Senior Member
Flag Folsom, CA
Thanks Meter: 297
 
656 posts
Join Date:Joined: Jan 2006
More
Freza,

I have the Viper ROM and all I did was flash your zip file and it works perfectly!!

Thank you for all your hard work.

Great app!!
15th August 2011, 09:31 PM   |  #10  
-viperboy-'s Avatar
Recognized Developer
Flag PA
Thanks Meter: 12,843
 
7,684 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by freeza

Can't do anything with the app .. at least not directly. Maybe there's a way to either mod it into the settings menu or mod it to save in PNG, but as it stands now, no GUI or way to change any settings.

Thanks for the info, I didn't know it was that simple. I'm going to toss this in my next ROM and credit you, if that is ok?

Quote:
Originally Posted by TrofeoSC

Freza,

I have the Viper ROM and all I did was flash your zip file and it works perfectly!!

Thank you for all your hard work.

Great app!!

Thanks for posting this! Anyone who has my ROM should have no problem flashing this!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes