FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

HTC Unlock Is now working

6,113 posts
Thanks Meter: 6,008
 
By graffixnyc, Retired Forum Moderator / Recognized Developer on 18th August 2011, 08:23 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Not sure if anyone posted this but the HTC Unlocking procedure works after the OTA update. I unlocked my friend's bootloader using the directions on the htcdev site (even though it says unlocking is only available for the sensation currently)



 
 
18th August 2011, 08:25 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
More
I read on goodandevo.net that its supposed to erase all the contacts and everything else that you changed on the phone. that it basically reverts it to stock. is that true?
18th August 2011, 08:26 PM |#3  
graffixnyc's Avatar
OP Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag New York City
Thanks Meter: 6,008
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Johnabis

I read on goodandevo.net that its supposed to erase all the contacts and everything else that you changed on the phone. that it basically reverts it to stock. is that true?

I know it did it on the xoom. Not sure, I did it on my friend's brand new phone so there was no data on it. My phone is s-offed
18th August 2011, 08:26 PM |#4  
Retired Forum Moderator
Thanks Meter: 362
 
Donate to Me
More
Nice man...thanks for being the n00b...I mean tester...

Sent from my PG86100 using Tapatalk
18th August 2011, 08:27 PM |#5  
spencer88's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, SC
Thanks Meter: 220
 
More
Why does it say "unlocked" but it still says S-ON?
18th August 2011, 08:27 PM |#6  
XsMagical's Avatar
Senior Member
Flag Ft. Myers
Thanks Meter: 7,077
 
Donate to Me
More
I noticed that it says S-On, can you flash a custom recovery via bootloader?
18th August 2011, 08:28 PM |#7  
graffixnyc's Avatar
OP Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag New York City
Thanks Meter: 6,008
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by spencer88

Why does it say "unlocked" but it still says S-ON?

I guess that's their procedure. Before I unlocked it, it said "LOCKED" in the pink banner. TWRP didnt flash or boot but CWM did.
18th August 2011, 08:31 PM |#8  
graffixnyc's Avatar
OP Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag New York City
Thanks Meter: 6,008
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by XsMagical

I noticed that it says S-On, can you flash a custom recovery via bootloader?

I was able to flash clockwork mod. TWP didnt boot and just rebooted the phone when I tried to go into recovery. I dont have any roms here to flash and I'm leaving in a few for a final I have. BUT I did pop my memory card in there and am going through a restore now
18th August 2011, 08:31 PM |#9  
spencer88's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, SC
Thanks Meter: 220
 
More
Quote:
Originally Posted by graffixnyc

I guess that's their procedure. Before I unlocked it, it said "LOCKED" in the pink banner. TWRP didnt flash or boot but CWM did.

I wonder if you can run the fastboot command "setsecureflag" if that will change the S-ON to S-OFF.
18th August 2011, 08:32 PM |#10  
spencer88's Avatar
Senior Member
Flag Columbia, SC
Thanks Meter: 220
 
More
Quote:
Originally Posted by graffixnyc

I was able to flash clockwork mod. TWP didnt boot and just rebooted the phone when I tried to go into recovery. I dont have any roms here to flash and I'm leaving in a few for a final I have. BUT I did pop my memory card in there and am going through a restore now

You have some balls to use their method to unlock if that's your only EVO 3D lol
18th August 2011, 08:42 PM |#11  
mwalt2's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,519
 
More
Quote:
Originally Posted by spencer88

You have some balls to use their method to unlock if that's your only EVO 3D lol

Why? HTC makes the phone and software for it. Their methods are better than finding hacks and holes in the software to push the things needed for s-off, etc.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes