5,593,876 Members 46,955 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

HTC Unlock Is now working

Tip us?
 
graffixnyc
Old
#1  
graffixnyc's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4009
Posts: 5,247
Join Date: Jan 2011
Location: New York City

 
DONATE TO ME
Default HTC Unlock Is now working

Not sure if anyone posted this but the HTC Unlocking procedure works after the OTA update. I unlocked my friend's bootloader using the directions on the htcdev site (even though it says unlocking is only available for the sensation currently)




One day some of the kids from the neighborhood carried my mother's groceries all the way home. You know why? It was outta respect." -Henry Hill

Devices:
 


Google Glass

Current Phones:
HTC One M8 Gray 32GB + 64GB SD
HTC One M7 Silver 64GB

Current Tablets:
Sony Z Ultra GPe (Phone but use as a tablet)
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition 32gb


All new members should watch this:
http://www.youtube.com/watch?v=JmvCpR45LKA


Follow me on twitter! http://www.twitter.com/graffixnyc

G+: http://gplus.to/graffixnyc
 
Johnabis
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 142
Join Date: May 2011
I read on goodandevo.net that its supposed to erase all the contacts and everything else that you changed on the phone. that it basically reverts it to stock. is that true?
 
graffixnyc
Old
#3  
graffixnyc's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4009
Posts: 5,247
Join Date: Jan 2011
Location: New York City

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Johnabis View Post
I read on goodandevo.net that its supposed to erase all the contacts and everything else that you changed on the phone. that it basically reverts it to stock. is that true?
I know it did it on the xoom. Not sure, I did it on my friend's brand new phone so there was no data on it. My phone is s-offed

One day some of the kids from the neighborhood carried my mother's groceries all the way home. You know why? It was outta respect." -Henry Hill

Devices:
 


Google Glass

Current Phones:
HTC One M8 Gray 32GB + 64GB SD
HTC One M7 Silver 64GB

Current Tablets:
Sony Z Ultra GPe (Phone but use as a tablet)
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition 32gb


All new members should watch this:
http://www.youtube.com/watch?v=JmvCpR45LKA


Follow me on twitter! http://www.twitter.com/graffixnyc

G+: http://gplus.to/graffixnyc
 
bwcorvus
Old
#4  
Retired Forum Moderator
Thanks Meter 348
Posts: 1,519
Join Date: Jun 2010

 
DONATE TO ME
Nice man...thanks for being the n00b...I mean tester...

Sent from my PG86100 using Tapatalk
Done
 
spencer88
Old
#5  
spencer88's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 220
Posts: 1,645
Join Date: Apr 2010
Location: Columbia, SC
Why does it say "unlocked" but it still says S-ON?
If you sign up for Copy, we both get more space! Sign up here https://copy.com?r=iffgs6

Quote:
Originally Posted by TMFGO45 View Post
Wow. I would ask if you have ever heard of the internet, but clearly you are using it.
 
XsMagical
Old
#6  
XsMagical's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6305
Posts: 5,564
Join Date: Apr 2011
Location: Ft. Myers

 
DONATE TO ME
I noticed that it says S-On, can you flash a custom recovery via bootloader?
 
graffixnyc
Old
#7  
graffixnyc's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4009
Posts: 5,247
Join Date: Jan 2011
Location: New York City

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by spencer88 View Post
Why does it say "unlocked" but it still says S-ON?
I guess that's their procedure. Before I unlocked it, it said "LOCKED" in the pink banner. TWRP didnt flash or boot but CWM did.

One day some of the kids from the neighborhood carried my mother's groceries all the way home. You know why? It was outta respect." -Henry Hill

Devices:
 


Google Glass

Current Phones:
HTC One M8 Gray 32GB + 64GB SD
HTC One M7 Silver 64GB

Current Tablets:
Sony Z Ultra GPe (Phone but use as a tablet)
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition 32gb


All new members should watch this:
http://www.youtube.com/watch?v=JmvCpR45LKA


Follow me on twitter! http://www.twitter.com/graffixnyc

G+: http://gplus.to/graffixnyc
 
graffixnyc
Old
#8  
graffixnyc's Avatar
Forum Moderator / Recognized Developer - OP
Thanks Meter 4009
Posts: 5,247
Join Date: Jan 2011
Location: New York City

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by XsMagical View Post
I noticed that it says S-On, can you flash a custom recovery via bootloader?
I was able to flash clockwork mod. TWP didnt boot and just rebooted the phone when I tried to go into recovery. I dont have any roms here to flash and I'm leaving in a few for a final I have. BUT I did pop my memory card in there and am going through a restore now

One day some of the kids from the neighborhood carried my mother's groceries all the way home. You know why? It was outta respect." -Henry Hill

Devices:
 


Google Glass

Current Phones:
HTC One M8 Gray 32GB + 64GB SD
HTC One M7 Silver 64GB

Current Tablets:
Sony Z Ultra GPe (Phone but use as a tablet)
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition 32gb


All new members should watch this:
http://www.youtube.com/watch?v=JmvCpR45LKA


Follow me on twitter! http://www.twitter.com/graffixnyc

G+: http://gplus.to/graffixnyc
 
spencer88
Old
#9  
spencer88's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 220
Posts: 1,645
Join Date: Apr 2010
Location: Columbia, SC
Quote:
Originally Posted by graffixnyc View Post
I guess that's their procedure. Before I unlocked it, it said "LOCKED" in the pink banner. TWRP didnt flash or boot but CWM did.
I wonder if you can run the fastboot command "setsecureflag" if that will change the S-ON to S-OFF.
If you sign up for Copy, we both get more space! Sign up here https://copy.com?r=iffgs6

Quote:
Originally Posted by TMFGO45 View Post
Wow. I would ask if you have ever heard of the internet, but clearly you are using it.
 
spencer88
Old
#10  
spencer88's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 220
Posts: 1,645
Join Date: Apr 2010
Location: Columbia, SC
Quote:
Originally Posted by graffixnyc View Post
I was able to flash clockwork mod. TWP didnt boot and just rebooted the phone when I tried to go into recovery. I dont have any roms here to flash and I'm leaving in a few for a final I have. BUT I did pop my memory card in there and am going through a restore now
You have some balls to use their method to unlock if that's your only EVO 3D lol
If you sign up for Copy, we both get more space! Sign up here https://copy.com?r=iffgs6

Quote:
Originally Posted by TMFGO45 View Post
Wow. I would ask if you have ever heard of the internet, but clearly you are using it.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes