FORUMS

Google Photos ‘Unlimited’ Storage Reportedly Being Capped

When Google Photos was announced, many of us thought very highly … more

Sprint Moves to Lift Video Streaming Limit for All-In

Yesterday, Sprint announced a new unlimited scheme that offered customers an … more

Xiaomi Releases Kernel Source Code For Mi4i

If you’ve been following the XDA News Portal lately, you might have noticed an … more

How to Listen to Beats 1 on Android Right Now

If you felt a bit left out by Apple launching their own online radio station Beats 1 … more

HDMI Adapter Problems/Flickering Output

165 posts
Thanks Meter: 3
 
By NightFire123, Senior Member on 19th August 2011, 09:13 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi
I just recieved my Adapter but something seems to be faulty on this,
when I connect it with several HDMI cables the mirrored picture starts to jitter or the connection break for a few seconds.
The cables are not decoupled and not really expensive, I have no other HDMI device to test them but I dont think that they are buggy.
The TV connected to is a Philips PFL8404
Some suggestions what I'm doing wrong?
The GT is rooted and on stock ROM.
Greets Nighty
 
 
20th August 2011, 07:24 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
i have the same issue. i tried two different hdmi cables and two different hdtvs and the issue is still happening. at this point i think its a defective adapter. Im gonna exhange it.
The Following User Says Thank You to playaed For This Useful Post: [ View ]
20th August 2011, 09:04 PM |#3  
bucketachicken's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 27
 
More
I had a similar issue back when I had a Xoom (which I ended up returning cause of weight). I am debating over ordering the adapter for my Tab, and if they are doing this, too, then I'd be fairly dissapointing. I always figured maybe the Xoom had a loose connection or the cable sucked, but maybe it's something else?
21st August 2011, 06:16 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Got my HDMI adapter for my Galaxy Tab 10.1 yesterday also. It flickers and looses connection so much it useless. I've tried several new HDMI cables, and 3 different TVs. All flicker and blink. I'm sure it's a bad adapter. Will be returned shortly.
21st August 2011, 06:46 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
More
i would like to see someone post positive things about the hdmi adapter, have been thinking about getting one, but so far all these posts make me believe that its now worth it?
thanks
23rd August 2011, 02:03 PM |#6  
OP Senior Member
Flag Braunschweig
Thanks Meter: 3
 
More
recieved a second adapter and still the same, seems to be a problem with the GT itselve or with some drivers build in, may the root crashed something, will trx out.
23rd August 2011, 06:30 PM |#7  
OP Senior Member
Flag Braunschweig
Thanks Meter: 3
 
More
just ttryed another 40 bucks cable and still the same, dont think thats a hardware fault by the adapter. The only thing I can test now is to unroot to stock. Will test later and update.


UPDATE: Unrooting doesnt work
Last edited by NightFire123; 23rd August 2011 at 07:50 PM. Reason: UPDATE
24th August 2011, 05:25 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
it doesnt seem like the people with the verizon hdmi adapter are having this issue. I wonder if its made differently?
25th August 2011, 01:37 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I just received my adapter from Verizon and I can confirm the same issues so its not related to where you buy it.

Anyone notice what the status of their battery life is when using the adapter? Mine glitched the first time I tested it out and I had just taken the Tab off the charger. I kept getting a notification to unplug the Tab because it had reached 100% charge, which I haven't seen before. When I tried it later in the day it wasn't fully charged and it seemed fine. I haven't had a chance to try it longer than 10 minutes yet so not sure if its battery charging related. I know it doesn't work without a power supply so maybe once the Tabs at 100% it rejects power and cuts the HDMI off. Just a thought, I may be wrong.
26th August 2011, 05:33 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I just tried it with 30% battery life and still having the same issue. does anyone have one that works?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes