Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,344 Members 53,506 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How to reroot after the B&N 1.3 update

Tip us?
 
jnmoriginpoint
Old
#121  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 19
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by johnny15 View Post
Well, this whole 1.3 BN update has me completely frustrated. I've followed the directions in the first post exactly and cannot get this to work at all. 4.6.16a completely breaks my market forcing me to revert back to 4.5.18.
Also, I now have issues installing apps I had before because of the limited Market visibility issues. This has also cause some of my purchased apps from the Amazon App store to no longer show up as compatible with my Nook....
Wish I could just go away from the stock OS but can't because my kids love the Kids nook books....
I'm in the same boat. I'm assuming that there's no permanent, reliable fix yet to get market access using 1.3 and 4.6.16 as everything I've tried (including side-loading 1.3 then running 4.6.18 and/or 4.6.16) hasn't worked.
 
gsutton
Old
#122  
gsutton's Avatar
Member
Thanks Meter 14
Posts: 90
Join Date: Jan 2011
Location: East Tennessee
Fpga_guy:

The zip file on my nc main drive is there. The nc would not go to sleep nor install the file. Also, cwm said the file was corrupted when i tried to install that way. How did you get it going with your nc already rooted? Thanks.

Sent from my NookColor eReader Tablet
---------------------------------------------------------
Nexus 7 WiFi 32GB (2012)
DU_grouper_4.4.4_20140821.v7.9-Official
---------------------------------------------------------
 
jnmoriginpoint
Old
#123  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 19
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by gsutton View Post
Fpga_guy:

The zip file on my nc main drive is there. The nc would not go to sleep nor install the file. Also, cwm said the file was corrupted when i tried to install that way. How did you get it going with your nc already rooted? Thanks.

Sent from my NookColor eReader Tablet
I side-loaded 1.3 from the B&N site a few days ago. The steps are dead-simple.

1) download 1.3 to your computer.
2) plug in your NC to your coputer. Drag 1.3 over to the root folder of your nook.
3) after about 5 min. my NC shut down (I assume it had been installing all that time with USB mode still on).
4) I had 1.3 so I then nootered it, then 4.6.18 and 4.6.16'd it.
The Following User Says Thank You to jnmoriginpoint For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
gsutton
Old
#124  
gsutton's Avatar
Member
Thanks Meter 14
Posts: 90
Join Date: Jan 2011
Location: East Tennessee
Quote:
Originally Posted by jnmoriginpoint View Post
I side-loaded 1.3 from the B&N site a few days ago. The steps are dead-simple.

1) download 1.3 to your computer.
2) plug in your NC to your coputer. Drag 1.3 over to the root folder of your nook.
3) after about 5 min. my NC shut down (I assume it had been installing all that time with USB mode still on).
4) I had 1.3 so I then nootered it, then 4.6.18 and 4.6.16'd it.


Thanks. I did that, but will try again!

Sent from my NookColor eReader Tablet
---------------------------------------------------------
Nexus 7 WiFi 32GB (2012)
DU_grouper_4.4.4_20140821.v7.9-Official
---------------------------------------------------------
 
jnmoriginpoint
Old
#125  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 19
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by gsutton View Post
Thanks. I did that, but will try again!

Sent from my NookColor eReader Tablet
Could be your install file is corrupt. Sorry if it sounds obvious, but you didn't extract your zip right? It should remain as a zip file on the NC when you transfer it over.
 
gsutton
Old
(Last edited by gsutton; 27th September 2011 at 04:20 PM.)
#126  
gsutton's Avatar
Member
Thanks Meter 14
Posts: 90
Join Date: Jan 2011
Location: East Tennessee
Quote:
Originally Posted by jnmoriginpoint View Post
Could be your install file is corrupt. Sorry if it sounds obvious, but you didn't extract your zip right? It should remain as a zip file on the NC when you transfer it over.
Thanks. Tried twice. Guess it is like everything else with the nc. May or may not work. Will try again.

Edited: Can not get the update to flash... bad file error everytime.
---------------------------------------------------------
Nexus 7 WiFi 32GB (2012)
DU_grouper_4.4.4_20140821.v7.9-Official
---------------------------------------------------------
 
hikersc
Old
#127  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 52
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by jnmoriginpoint View Post
I'm in the same boat. I'm assuming that there's no permanent, reliable fix yet to get market access using 1.3 and 4.6.16 as everything I've tried (including side-loading 1.3 then running 4.6.18 and/or 4.6.16) hasn't worked.
I think this is a true statement. I have searched and have not found anyone with a rooted stock 1.3 with a fully working and populated market. I have also tried all the CM7 suggested fixes as well as the fix that includes clearing the data from Google Framework Services. So far, nothing works but I am hoping someone will come up with something. There are a lot of fans of the rooted stock that require and desire the B&N features.
The Following User Says Thank You to hikersc For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jnmoriginpoint
Old
#128  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 19
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by hikersc View Post
I think this is a true statement. I have searched and have not found anyone with a rooted stock 1.3 with a fully working and populated market. I have also tried all the CM7 suggested fixes as well as the fix that includes clearing the data from Google Framework Services. So far, nothing works but I am hoping someone will come up with something. There are a lot of fans of the rooted stock that require and desire the B&N features.
Thank god! While I'm sorry you too have problems, I'm glad somebody else seems to have the same feeling I have. I posted in the Q&A forum asking basically that - "Was there a reliable fix?" (and got shot down for not reading enough threads....lolz....I read dozens of threads completely and tried every bloody combination of things to get market). To me, it seems like everybody's got a slightly different problem and nobody has a Market that works across the board like back with B&N [1.2] with mNooter. It may just be part of Google's whole 'ID the device on the market before installing' thing they tried....frustrating. Hopefully some smart cookie in the community will have a "AHA!" moment. Until then my Nook is just a reader.
 
asveepay
Old
#129  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: Feb 2011
I spent the about 4 days trying to get this to work, and after getting stuck in boot loops for three of them, I finally found a procedure that worked without problems (thank god for CWM backups, otherwise i would have thrown this piece of **** out the window):
  1. Update to 1.2 stock with nemith's update zip
  2. Sideload the 1.3 update and let it install
  3. Root with 4.5.18
  4. Sign into market, but don't let it download the Adobe Flash update
  5. Install Titanium Backup and remove both Adobe Flash & Adobe Air
  6. Go back into market and install Adobe Flash
  7. Reboot into CWM and apply 4.6.16a
  8. Success

Thanks to jadehawk in this thread who set me on the right path.

Now, just like everyone else, time to get the market working.
The Following User Says Thank You to asveepay For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wpnyc2009
Old
(Last edited by wpnyc2009; 6th October 2011 at 09:22 PM.) Reason: my bad; rebooted now seems ok.
#130  
wpnyc2009's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 189
Join Date: Sep 2009
Location: Manhattan
Default Rooted 1.3 with MN X.X.X

10 chars......

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes