Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,559 Members 52,328 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Can't unlock officially, have error codes

Tip us?
 
xoltrix2000
Old
#1  
xoltrix2000's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 324
Join Date: Jul 2008
Default Can't unlock officially, have error codes

Hi. I followed the HTC Dev unlock guide, but this is what I get after trying a few hundred times:
Unlocking Bootloader Failed!Sorry it didn't work out. Here's why:
We're sorry, but it appears your attempt to unlock the bootloader on this device has failed. This could be caused by several factors including simple errors in the entry of the unlock token, problems with your device, or a lack of manufacturer support for the unlocking process. Please see the specific error code listed below, and try again if necessary.

Error Code: 160.
Error Reason: MID Not Allowed.
WTF. NOT one guy on Google search encountered such problem... and I can assure you I'm not making any typos. I'm copying-pasting exactly what it's asking to, ex format:

<<<< Identifier Token Start >>>>
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X1X
<<<<< Identifier Token End >>>>>

(Using replaced original code with X1s here only for purposes of privacy if that applies that is)

My info: Stock, just got this phone, EVO 3D (Rogers), Radio 1.20.631.2
Rooted with Revolutionary, HBOOT 1.49.1107

You're help is appreciated.
 
cruise350
Old
#2  
cruise350's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 573
Posts: 1,837
Join Date: Dec 2007
Location: Memphis, TN
If your rooted with revolutionary you can't use the HTC unlocker and why would you??? No wonder it doesn't work you are already unlocked and your hboot doesn't support the HTC unlocker you would have to take the OTA.
 
xoltrix2000
Old
#3  
xoltrix2000's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 324
Join Date: Jul 2008
That's the thing, I tried before and after rooting. It didn't make a difference. I got the same error.
 
tes5884
Old
#4  
tes5884's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 57
Join Date: Feb 2011
Location: Monsey NY
Dude,
If you unlocked with revolutionary why are you using htcdev tool. Its already unlocked!

Good luck!

Sent from my PG8610000 using xda premium
IRC: tzvi
 
xoltrix2000
Old
#5  
xoltrix2000's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 324
Join Date: Jul 2008
I uh... did not know Revolutionary recovery unlocks too... I thought it was just for root and s-off... (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1247392)

Only one way to test, need another carrier sim!
 
mwalt2
Old
(Last edited by mwalt2; 13th September 2011 at 04:50 AM.)
#6  
mwalt2's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1497
Posts: 2,137
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by cruise350 View Post
If your rooted with revolutionary you can't use the HTC unlocker and why would you??? No wonder it doesn't work you are already unlocked and your hboot doesn't support the HTC unlocker you would have to take the OTA.
You can be s-off through alpharev's tool, update to HBOOT 1.50, and unlock with HTC's tool/token just fine. I've done it myself just to see what would happen once other's said s-off was retained with HBOOT 1.50. I don't think HTC's method does much other then add a UN in front of LOCKED from a usability standpoint though.

Quote:
Originally Posted by xoltrix2000 View Post
I uh... did not know Revolutionary recovery unlocks too... I thought it was just for root and s-off... (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1247392)

Only one way to test, need another carrier sim!
Everyone answering here is CDMA, so unlocked to them means something different. I doubt HTC's method will sim unlock your phone. It just makes it so you can flash custom recoveries/roms/kernels/etc.
The Following User Says Thank You to mwalt2 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
deathscythevn
Old
#7  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 63
Join Date: Apr 2011
Location: Hanoi
I have same problem with xoltrix2000 and my HTC Evo 3D same to you. Can't unlock bootloader through HTCDEV
 
xoltrix2000
Old
#8  
xoltrix2000's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 324
Join Date: Jul 2008
What's odd is that other than deathscythevn and I, literally no one on the web has this issue, nothing at all! For a moment I felt special, but not in a good way.
 
deathscythevn
Old
#9  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 63
Join Date: Apr 2011
Location: Hanoi
xoltrix2000, I fix it already. You must flash ROM ship after you unlock with htcdev.
 
rpwarehime
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Dec 2011
Question Cant unlock officially, not giving me error cods

I have a sprint Evo3d and this is what i get when i try unlock

"We're sorry, but it appears your attempt to unlock the bootloader on this device has failed. This could be caused by several factors including simple errors in the entry of the unlock token, problems with your device, or a lack of manufacturer support for the unlocking process. Please see the specific error code listed below, and try again if necessary.
Error Code: .
Error Reason: . "

anyone know why ?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...