Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,543 Members 38,192 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Rooted Kernels and Loss of Service

Tip us?
 
wingzfan
Old
(Last edited by wingzfan; 20th September 2011 at 04:11 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 44
Posts: 500
Join Date: May 2008
Default Rooted Kernels and Loss of Service

We're trying to determine the "root" (pun intended) of the problem so if you wanna come in here and start a fight go find a local bar to do so. We need to try and locate the source of the problem so either post something useful or walk away.

There seems to be some confusion and I dont know if its being ignored or what but theres an issue with these kernels that needs to be looked into further before new ones continue to be released.

Theres an obvious problem for a good amount of people and everytime I look I see comments that there isnt a problem. So heres everything I could quickly find regarding it.

Now Im not trying to be a dick about this but I dont get how the issue is unheard of when its one of the biggest topics in this section. And so we're clear, this is happening in ALL kernels. Unfortunately its been more profound in Zedos because it seems more people went with his method.

All Im asking is before more and more kernels are released that someone at least acknowledge the problem and see if it can be addressed before more and more people root and start complaining because they were told there was no LO.S. bug

Quote:
Originally Posted by zedomax View Post
data drop? dunno about that, this shizzle will not drop. It's ZEDOMAX!
Quote:
Originally Posted by zedomax View Post
jump and we will find out. no they should be worked out. there was no data loss kinks in da first place, where did u get that?
__________________________________________________ __________________________________________________ ____

Quote:
Originally Posted by joetemp75 View Post
Man I was fine then I flashed v5 and got the no signal issue

Quote:
Originally Posted by SupahDave View Post
Everything seemed to be fine last night but today I've had 4 separate times now where my phone has lost signal all together and needed to be rebooted to get phone/data back. When this has happened I tried going into About-->Status to see if I could see anything odd and I kept getting a FC of com.android.phone
Quote:
Originally Posted by jimbobtexas View Post
I did. No love. I'm without a signal, period.
Quote:
Originally Posted by MILH0U5E View Post
Got the no signal issue here too. I put it in airplane mode overnight and upon waking this morning the no signal circle was there. I had to do a reboot to get 3g and cell signal back.

Looking forward to seeing this process develop.

Sent from my SPH-D710 using XDA App
Quote:
Originally Posted by wbyrd View Post
Yeah this just happened to me too, everything was fine this morning then I played a game of solitaire and after going back to my home screen I saw the circle. Rebooted phone and everything came back on. It's possible that the circle was there before I played the game of solitaire but I didn't notice until right after I quit playing.

Hopefully it gets straightened out soon. At least rebooting fixes the problem, I can handle rebooting for a little while if needed.
Quote:
Originally Posted by plmiller0905 View Post
I can't really deal with the issue of having no service. My daughter has a heart issue and can't afford to miss a call. It's not like I walk around all day literally looking at my phone's screen seeing if I have service or not.

I did reboot...so like your's my service is back up.

But I definitely hope this gets fixed soon. I'd rather have root with broken heptic feedback than the inability to receive calls.

But I'm sure the Op the get it fixed...

Quote:
Originally Posted by volwrath View Post
I've had a dead call issue and also tday my radios were just dead and there was a circle in the middle of the notification barr. A reboot fixed the issues each time, but I think it might be a problem. I thing newer kernels will also fix said issues. Still very satisfied
Quote:
Originally Posted by JLine05 View Post
I am having the issue of the phone (voice) and sms not working. Strange because everything else is working fine. Does anyone have any ideas? Thanks.
Quote:
Originally Posted by mcflargen View Post
Still seems to have the data drop issue. Popped it on the second u dropped it, was great till a min ago. least a "restart" fixes it.

Sent from my SPH-D710 using xda premium
Quote:
Originally Posted by joetemp75 View Post
Man I just lost data again. This sucks

Sent from my SPH-D710 using xda premium

Quote:
Originally Posted by kindaskimpy View Post
I'm giving this one a try because with the zedomax kernel I kept losing 3G and CDMA calling and not even noticing it unless someone told me they'd been trying to reach me for hours. A quick reboot would solve the issue but then it would happen again.

I'll report back and let you guys know if this one is giving me the same issue.
Quote:
Originally Posted by bbedward View Post
I did this one because losing service on the other one, haven't lost it yet but its only been a couple hours

Sent from my sprint galaxy s2
Quote:
Originally Posted by fordmanck View Post
I tried both, i'm back on this one. I lost service with zedos twice and haven't on this at all.


Sent from my SPH-D710 using XDA App
The Following 3 Users Say Thank You to wingzfan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kpkimmel
Old
#2  
kpkimmel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 138
Posts: 911
Join Date: Jun 2010
Location: Detroit
Telling you right now someone is going to come in here and go "this belongs in General" then a mod will move your thread and deduct 5 points from something, not sure...but just a heads up
Beer Me Button Below

 
dutchman71
Old
(Last edited by dutchman71; 20th September 2011 at 07:16 PM.)
#3  
Senior Member
Thanks Meter 74
Posts: 379
Join Date: Apr 2007
Location: South Jersey
I also see a lot of people having issues, but I'm now on day 2 of flashing Zedo V1 and have yet to experience any of these issues. Not sure what I did different, but everything just works... The only thing I did was after rooting was getting my MSL from Sprint and erased the proxy servers in the ##3282 menu.

EDIT: Ok, I just lost service 1 1/2 day after rooting... Bug finally hit me..
 
wingzfan
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 44
Posts: 500
Join Date: May 2008
I dont mind it being moved and I have no clue what the deduction in "points" does but I'll deal with it.

Now Im getting much better battery but I know people are still losing service on the new OC kernel. My roommate happens to be on e the unlucky ones.
 
plmiller0905
Old
(Last edited by plmiller0905; 20th September 2011 at 02:19 PM.)
#5  
plmiller0905's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 240
Posts: 5,046
Join Date: Apr 2010
Location: Janesville,Wisconsin
Man...thanks for posting this. Hopefully the mod doesn't close this thread. This definitely is a concern and a serious matter. I don't care if these kernels are, "use at your own risk" these kernels should've been listed as betas, and/or the bugs should've been listed and further testing should have been. If those steps were taken, I bet a lot of people would've held back from flashing them. I know I would have.

Shabby posted this earlier in the other thread (post 160):

http://forum.xda-developers.com/show...267762&page=16


One thing that got to me was this morning I woke up, hoping to see a stock kernel and/or a way to return to stock. And instead, I see a new overclockable kernel. To me that's just not right. I think that you have to prioritize. That's like putting out a rom that has all data broke. Then instead of fixing it, you put out another rom...while disregarding the issues with the first rom. At least acknowledge the issue and let everyone know it's been worked on....don't just blow it off.

I know some of the devs over in the Evo forums was good about this....if something went haywire with one of their roms or mods...they were all on top of it to get the issue fixed and they also communicated with posting updates on the matter.

Like I said, hopefully the mods don't close this.

I'm definately gonna follow this thread...thanks Wingzfan
 
superhtchd2
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 164
Join Date: May 2010
i rooted yesterday using zedomax method, did the OC kernel last night.. havent had any issues so far ..
The Following User Says Thank You to superhtchd2 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wingzfan
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 44
Posts: 500
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by plmiller0905 View Post

Shabby posted this earlier in the other thread:

http://forum.xda-developers.com/show...267762&page=16

post 160


I'm definately gonna follow this thread...thanks Wingzfan

Bubby does have the stock kernel pulled. I was testing it till 1:30 in the morning but he's gotta recompile it. It was bootlooping so today thats his first order of business.

As for the kernels, I flashed it by choice. I dont blame the devs for ANYTHING, Im just saying acknowledge theres a bug and lets see how to resolve it.
 
OrygunGal
Old
#8  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 81
Join Date: Apr 2011
I've been reading through the rooted kernel threads as well prior to jumping on the root wagon and have seen several people mention that they are not rooted and have experienced the loss of service so it seems that the issue may not be exclusive to the rooted kernels...possibly a Samsung bug?
 
wingzfan
Old
#9  
Senior Member - OP
Thanks Meter 44
Posts: 500
Join Date: May 2008
Very possible which is why im hoping we can get an idea of how man people are rooted vs non rooted having it. Now the only thing is I cant find any complaints online about nonrooted phones doing it except a few here and youd think it'd be widely discussed

Sent from a Galaxy far far away...
 
plmiller0905
Old
#10  
plmiller0905's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 240
Posts: 5,046
Join Date: Apr 2010
Location: Janesville,Wisconsin
Quote:
Originally Posted by OrygunGal View Post
I've been reading through the rooted kernel threads as well prior to jumping on the root wagon and have seen several people mention that they are not rooted and have experienced the loss of service so it seems that the issue may not be exclusive to the rooted kernels...possibly a Samsung bug?
Yeah...I read those too. However, I never lost any service at home with any android phone I've owned..Nexus S 4g, all Evo's, Epics etc. Then today I wake up and I have no service....maybe it is a samsung bug, but I'd rather return to stock myself to see if the issue was still there.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes