Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,276 Members 44,345 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[08 April 2012] [CMR] Team Blue Droid V3.7 Sensation XL Gen3 EU & Tmobile SonyXloud

Tip us?
 
OwenHD2
Old
#12551  
OwenHD2's Avatar
Member
Thanks Meter 2
Posts: 74
Join Date: Nov 2010
Location: Cerritos, California, US
Quote:
Originally Posted by mentalityx View Post
This is the same exact partition I have on my recovery. Im also using the 8gb class 4 SD card. I created the SDEXT in fact I mistakenly created 2 of them.
I have 0 problems just a Wifi tether prob but that can be corrected using a 3rd party app. You SD card should be fine. I did make one change and that I use 4ext recovery. I converted my SD card to EXT4 and then repaired all bad blocks then I wiped everything on down. Lastly I flashed the ROM and all has been well. No problem here mate.

---------- Post added at 06:47 PM ---------- Previous post was at 06:43 PM ----------


Havent seen to many broads on here so I guess its just guys. What exact version of Gplay are you using?? Have you tried clearing your cache and data through Settings/Applications?? Have you tried upgrading to the new Gplay?? I think it is v3.5.16??
how do I convert my SD card to EXT4? btw the ROM is getting smoother now, i feel like my phone has a HDD instead of a SD card lol cause it feels like its being defrag and getting used to the ROM idk.. but i saw improvement
Current Device: T-Mobile LG G2 LG-D801
Stock KitKat

Previous Device: White Samsung Galaxy S3 T999
Everything stock

Previous Device: G2X P999
ROM: Weapon G2x 3.0_R1
Kernel: 2.6.32.9

Previous Device: HTC HD2 US
ROM: tytung's NexusHD2-Gingerbread V3.2a
Radio: 2.15.50.14
MAGLDR 1.13
The Following User Says Thank You to OwenHD2 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ccbm3
Old
#12552  
ccbm3's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 121
Posts: 646
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by OwenHD2 View Post
how do I convert my SD card to EXT4? btw the ROM is getting smoother now, i feel like my phone has a HDD instead of a SD card lol cause it feels like its being defrag and getting used to the ROM idk.. but i saw improvement
It's in the advanced menu if cwm. "Partition sd card"

Sent from my HTC Sensation XL with Beats Audio X315e using xda premium
Device: HTC Amaze (TMOUS)
ROM:
ViperAMAZE 1.6.3 (03/19/13)

Device: HTC HD2 T8585 (TMOUS)
Radio:
Leo_RADIO_2.15.50.14
ROM:
[08 April 2012] [CMR] Team Blue Droid V3.7 Sensation XL Gen3 EU & Tmobile SonyXloud

Don't forget to say Thanks!

 
Sneakyghost
Old
#12553  
Sneakyghost's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6970
Posts: 5,553
Join Date: Jul 2008
Location: InMyHead

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by joaopalmeira09 View Post
Hi guys!!

when the next update of the rom comes up i'm thinking about performing a hard-ass wipe to my hd2...

i've read something about MTTY that beside performing a full wipe to the phone also corrects bad blocks that exist on the unit.

after some flashing on my hd2 i got to know the bad blocks situation.

what do you guys think about the use of such app??

looking forward to hear from you guys,

Cheers!!
Read my docs, mate. I have been through most of the **** with MTTY and such.
Bad blocks are never corrected. They are called "Bad" blocks because they are bad, broken, unfixable. The Memory Controller is looking after them by itself. It flags unresponsive blocks as bad and redirects to a spare adress somewhere else in NAND. Every other layer above the Memory Controller then just writes around the Bad blocks. Also Task29 from MTTY or the LEOadvancedRUU or any other RUU (essentially, they all do the very same talk to chip) just write around those bad blocks. They MIGHT be improving filesystem structure aroundthose bad adresses but they never correct bad blocks. That is just a myth.
Take note of this: Irritatingly, my new HD2, which has bad blocks, is way more reliable then my old HD2 which had no bad blocks.
Most issues that look like bad blocks in NAND can, but don't necessarily have to be, actual Bad Blocks on SD. I have an SD that locks up every now and again and also drops the Mount on Phone and PC alike. Some tools say its bad sometimes. So i supsect it having one bad block somewhere. Sometimes, a repartition fixes that and the bad block never gets touched, the phone works brilliant. On other days, i already notice that bad block when moving the ROM.zip to card for preparing a new flash. I already know from experience, that when hitting the bad spot while copying basic files, the full installation will be faulty.
So i'd really go looking for bad behaviour of your card and if in doubt, check thoroughly with other cards. Run the ROM for a while on different cards.
Since Dan's or any other Sense ROM is highly dependent on SD-Cards (at least for the EU phone) it is only natural that cheapo bad cards affect the ROM very strong.
Also, i have the impression, that TmoUS owners who setup a native TmoUS layout without an SD-EXT come here complaining far less often than the EU users or those with an SD-dependent setup on a US phone.
Think about this mate.

---------- Post added at 04:25 AM ---------- Previous post was at 04:17 AM ----------

Quote:
Originally Posted by RCOO View Post
I'm actually afraid of using MTTY. I'm scared about what I might found. xD
MTTY info8 will output bad blocks from a limited adress range
MTTY task29 will do a full format except spl, radio and splash region and will thus notice more bad blocks than info8 and will also inform you if it finds any.
MTTY also has another task that formats all including the SPL part, which is very dangerous and bricked my phone, because that task is not well documented here and i only found out after using it, that it will kill the spl if it's hacked (Hard-SPL'ed with cotullas own SPL). So i will not write it here in public as i fear to be responsible for damage done to phones but if you want to try out i can tell you via PM which command that is.
Hint: i found all commands the Phone understands by taking the SPL.nbh apart and looking for a command list (that is not encrypted and in plain text strings). I then tried them all blindfolded and bricked my phone... It was so badly bricked that it was hard to recover even with jTag it took more than one try to get it online again.

---------- Post added at 04:27 AM ---------- Previous post was at 04:25 AM ----------

Quote:
Originally Posted by liehuo View Post
Hi there. May I know how do I remove unwanted app from the Rom file before flashing? Can I include the apk files that I want in the Rom so when I flash the Rom, it will be automatically installed? Thanks!

Sent from my Team Blue Droid V3.7 stock EU HD2
Reading the provided Documents actually does answer this question too.
The Following User Says Thank You to Sneakyghost For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mrpierrec
Old
#12554  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 90
Join Date: Feb 2010
Thumbs up thanks...

Dan and team,

I have installed stock 3.7 on my EU HD2 and all works perfectly.
The version is stable and smooth.
For me it is smoother thant 3.5..
This ROM is perfect...
Great job team...
Definitly, with this ROM, I will keep my HD2 for a long time...
Many thanks again for the great job
Phone: HD2 EU
Bootloader: MAGLDR 1.13
CWM: EXT4R v2.2.7 RC 5
ROM: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a
Radio: 2.15.50.14

Asus EEE Pad Transformer T300T (Rooted), 32 Gb, White
Android 4.1.2 - Asus Stock ROM
The Following User Says Thank You to mrpierrec For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
karaern
Old
#12555  
karaern's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 84
Posts: 837
Join Date: May 2008
Location: beyond northern pole
is there any application that makes full back up. i mean with application cashes, mail, settingsm programs, contacts everything.! titanium back up is not a good on that manner, or at least i couldnt manage to make a full back up with it..
any sugestions..
meanwhile i am on 3.6 stock and for a month usage seems still stable and smooth. no problems.
Samsung Note 10.1 / [N8010][4.4.2] Gnabo Rom V5
64GB HC1 class10 microSDCard

Samsung Galaxy Tab 2 p3110 / [P31xx][4.4.3] SlimKat+NEXT kernel 2.2
32GB HC1 class10 microSDCard

HTC HD2-Still theKING-seems forever / [22APR'12]★★★★HyperDroid-CM7-v6.0.0[a2sd][CM7 LEO 2.3.7][seader_R9]
16GB HC class10 microSDCard

Samsung Galaxy S4mini i9195 / kitkat 4.4.2 I9195XXUCNE6
16GB HC class10 microSDCard
 
sandymac
Old
#12556  
Senior Member
Thanks Meter 391
Posts: 1,416
Join Date: Jun 2008
Location: Ledbury
Quote:
Originally Posted by OwenHD2 View Post
how do I convert my SD card to EXT4? btw the ROM is getting smoother now, i feel like my phone has a HDD instead of a SD card lol cause it feels like its being defrag and getting used to the ROM idk.. but i saw improvement
Quote:
Originally Posted by ccbm3 View Post
It's in the advanced menu if cwm. "Partition sd card"

Sent from my HTC Sensation XL with Beats Audio X315e using xda premium
The ROM converts the sd-ext to EXT4. Using cwm will create an sd-ext but as EXT3. You do not need to format your sd-ext to EXT4.

---------- Post added at 09:53 AM ---------- Previous post was at 09:41 AM ----------

Quote:
Originally Posted by techguy29 View Post
Hi Guys and Girls I am having a problem where the market Updates my Maps and Titanium Backup to the Updated version and upon restarting it shows 2 Updates available and its the same Updates, i check and its using the old version again, Anybody else have a similar problem? Thanks.
Quote:
Originally Posted by techguy29 View Post
its GP 3.5.16 and yea i did clear everything cant figure why this is happening.
Quote:
Originally Posted by mentalityx View Post
That is quite odd. Havent read to much on this happening. Hopefully one of the other blokes can help you when they awake from their slumber. Do you have any other problems??
I have personally never experienced that problem. What you can do is use Titanium to clean up the Dalvik cache (settings/more). This should remove any redundant entries and advise you. You can also try Market Tools within Titanium.

Quote:
Originally Posted by techguy29 View Post
Yea I do at times when i plug it in to charge the screen freezes and need to remove the Bat and then it works fine charging after that its really random. Thanks for your Help.
Could be a contact problem but never, never remove the battery if you can avoid it. You will damage the contacts. Always use the red reset button.

---------- Post added at 10:10 AM ---------- Previous post was at 09:53 AM ----------

Quote:
Originally Posted by liehuo View Post
Hi there. May I know how do I remove unwanted app from the Rom file before flashing? Can I include the apk files that I want in the Rom so when I flash the Rom, it will be automatically installed? Thanks!

Sent from my Team Blue Droid V3.7 stock EU HD2
Quote:
Originally Posted by mentalityx View Post
You just go into the zip file, click on Parts1/apps_s and that has all the ROM apks in there. Delete at your own discretion.
If you want to add your own apk's to the ROM before flashing then place them in /data/app. This is where you will also find any additional apks that Dan has included and which you may wish to remove.
Sony Xperia SP C5303
Android 4.3
Build No: 12.1.A.1.205


Locked Bootloader with CWM and Root

Samsung 32Gb Class 10 SD Card
_________________________________________

If I have helped then please hit the Thanks button
 
tumuz
Old
#12557  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 79
Join Date: Mar 2006
Location: Gaziantep
Unhappy tether-hotspot

Quote:
Originally Posted by tumuz View Post
I cant connect my notebook (W7) to internet by using USB tethering or hotspot. I tried all suggestions from this thread. I tried wireless tether, wifi tether-beta, hotspot etc. How can I solve this?
Can everybody use Tether and Hotspot?
Feel the Sense
HD 2 EU

2*EXT4/256 swap
 
Sneakyghost
Old
#12558  
Sneakyghost's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6970
Posts: 5,553
Join Date: Jul 2008
Location: InMyHead

 
DONATE TO ME
no, noone can. You need to use a third-party app like Barnacle Wifi Tether for that purpose. The built-in HTC Hotspot still does not work.
Unsure about the USB tether though. Never tried, but i think i read somewhere it also doesn't work natively, you might need a usb tether app for that.
The Following User Says Thank You to Sneakyghost For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sandymac
Old
#12559  
Senior Member
Thanks Meter 391
Posts: 1,416
Join Date: Jun 2008
Location: Ledbury
Default TBD Sensation v3.7 Stock Colour Icon Set & Honeycomb Battery

All,

I have updated my colour icon set to version 1.4 which can be used on the TBD Stock v3.7 for all of you who like a bit of colour on Dan's Stock version. See my signature for the link and the attached for an example of the icons

Remember to backup your ROM before installing and enjoy
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Colour Icon Pack1.jpg
Views:	116
Size:	38.3 KB
ID:	1024070   Click image for larger version

Name:	Colour Icon Pack2.jpg
Views:	115
Size:	38.3 KB
ID:	1024077  
Sony Xperia SP C5303
Android 4.3
Build No: 12.1.A.1.205


Locked Bootloader with CWM and Root

Samsung 32Gb Class 10 SD Card
_________________________________________

If I have helped then please hit the Thanks button
The Following 4 Users Say Thank You to sandymac For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mentalityx
Old
#12560  
mentalityx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 51
Posts: 407
Join Date: Jun 2010
Location: Jville, FL
Quote:
Originally Posted by tumuz View Post
Can everybody use Tether and Hotspot?
Your can also use Easy Tether. It has a free trial but is limited. The full version has PW protection.
1-Luv
Primary: AT&T HTC One X
ROM: ViperXL 4.2.2
Hboot 1.15
Recovery: TWRP 2.7.1.0
S-Off
Kernel: Beastmod 3.5


The Following User Says Thank You to mentalityx For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Tags
htc stock input ready including chinese t, the no 1 sensation xl rom, very very good rom, waiting for tmous
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes