FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

★ ROMeOS3D ★ ICESLATED [02/04] [v1.3.4-FINAL] (-SENSE,+RTL,+BEATS,+BATT) [BUGS-FREE]

5,382 posts
Thanks Meter: 6,884
 
By monx®, Senior Member on 4th October 2011, 07:00 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
11th March 2012, 12:14 AM |#1001  
Senior Member
Thanks Meter: 124
 
More
Tried stock ROM kernel, Anryl 10.07 and LeeDroid 5.3.5 @ interactive 384 - 1,5 GHz + ondemand 384 - 1,5 GHz. (Same effect in both cases)
No screen of settings.

I noticed it in longer "pages" as in tapatalk, whatsapp ....
However,no problems in Opera mobile or the stock browser.

//edit: wiped my phone and flashed a clean image and still got the same lags :/

Is it normal that the cpu clocks to max. freq and is @ 90-100% usage when scrolling through my whatsapp history ?

//edit 2: TweakDeck is not even lagging a little bit.
Last edited by Traxex_; 11th March 2012 at 01:11 AM.
 
 
11th March 2012, 04:16 AM |#1002  
jcsy's Avatar
Senior Member
Flag Land of the Z1/EVO3D/GTAB10.1(2)
Thanks Meter: 950
 
Donate to Me
More
I noticed even on my HD 2, Cyanogen mode 7, 2.3.7 that tapatalk app lags every maybe, 7 seconds

It happens even on our evo 3d, and believe its an app coding


The CPU spikes / lags every few seconds, and returns to normal


If you don't believe me, and how do I know?

Install usage timeliness free
Set refresh to every 1 second
Make it appear on your notification menu
Read and reply something
Every few seconds, the CPU spikes to 100%
(This is actually happening many times to me as I type this)

I'm positive this happens to me for almost a year on any ROM


Watch usage tome

---------------------Tapatalk ----------------------
Sent my new HTC Evolution 3D running ROMeOS UNSENSED.
The Following User Says Thank You to jcsy For This Useful Post: [ View ]
11th March 2012, 05:05 AM |#1003  
Senior Member
Thanks Meter: 124
 
More
Tapatalk is still "usable", but whatsapp looks like this http://www.youtube.com/watch?v=iboMK8Oq_RU
Many other apps where I can scroll (n-tv,n24, ebay, amazon) are not really smooth too.

No problem with LeeDroids Sense Rom, ICS or MIUI, everything's smooth.

This ROM is really perfect (great battery life, stability and performance) except of this scrolling issue in many apps.
11th March 2012, 08:41 AM |#1004  
danny6514's Avatar
Senior Member
Flag Waterloo
Thanks Meter: 48
 
More
EDIT: ignore this
Last edited by danny6514; 11th March 2012 at 09:19 AM.
11th March 2012, 09:19 AM |#1005  
n3tcod3's Avatar
Senior Member
Flag Bad Neuenahr
Thanks Meter: 23
 
More
Quote:
Originally Posted by danny6514

hey, i'm new to this rom so might need some help. I am quite confused with all the a, b namings. I downloaded ROMeOS3D_v132XSE_a_FULL.zip, which by its name sounds like the full ROM. Then I also see ROMeOS3D_v132XSE_ab_MAINTENANCE-120308.zip, is this a patch or is it something else?

Right, thats the Full Rom. U can only download the b named version when u paying. Then u got beats. But use a EQ from Market, its the same.

infected NoSenseGingerDex 3v0
11th March 2012, 09:42 AM |#1006  
despotovski01's Avatar
Recognized Developer
Flag Skopje
Thanks Meter: 2,025
 
Donate to Me
More
Nice ROM! I'm definitely flashing this if the battery lasts longer that LeeDrOiD. My battery can't go past 22 hours. I need something that lasts 1-2 days. Does this ROM have great battery life?
Thanks in advance.
11th March 2012, 09:59 AM |#1007  
jcsy's Avatar
Senior Member
Flag Land of the Z1/EVO3D/GTAB10.1(2)
Thanks Meter: 950
 
Donate to Me
More
22 hours already is quite good , honestly on our EVO3D's

it also depends on how u use it , and what u use it for

for our smartphones today, 2 days (48 hours) is really tough but like i said, depends on how u use it

i generally use this to about 15-16hours before i go "BATTERYPANIC" mode
11th March 2012, 10:02 AM |#1008  
despotovski01's Avatar
Recognized Developer
Flag Skopje
Thanks Meter: 2,025
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jcsy

22 hours already is quite good , honestly on our EVO3D's

it also depends on how u use it , and what u use it for

for our smartphones today, 2 days (48 hours) is really tough but like i said, depends on how u use it

i generally use this to about 15-16hours before i go "BATTERYPANIC" mode

I use it for a couple of calls a day, for browsing the internet and for games.
I use powersave governor when the screen is off, but it doesn't help much.
Sent from my HTC EVO 3D X515m using XDA
11th March 2012, 05:13 PM |#1009  
Member
Thanks Meter: 24
 
More
Quote:
Originally Posted by Traxex_

Really can't figure out what's the reason then :/

Really guys? Ever used "Ctrl+F"?
Quote:
Originally Posted by Changelog

LeeDrOiD_3D_V5.3.0 14th February:
Disabled Scrolling Cache (Smooter UI)

11th March 2012, 05:20 PM |#1010  
danny6514's Avatar
Senior Member
Flag Waterloo
Thanks Meter: 48
 
More
Anyone experience lag when pressing the appdrawer icon? Instead of a smooth fade in, it gets really choppy and separates the effect into many frames.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using xda premium
11th March 2012, 05:29 PM |#1011  
jcsy's Avatar
Senior Member
Flag Land of the Z1/EVO3D/GTAB10.1(2)
Thanks Meter: 950
 
Donate to Me
More
i recommend trying this ROM, and flashing unity3b kernel
in my tests, unity3b gets best battery but has some bugs and multitouch glitches , followed by either leedroid 5.3.5 or anryl 10.07 which leedroid is better overall during use yet still getting to the end of the day, and anryl is better during idle and surviving a long day

for the disable cache, this is a global ROM thing or just the tapatalk app thing ?
where do we disable cache? lol

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes