5,597,937 Members 38,658 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Erratic battery reporting on 2.3.4 update

Tip us?
 
nateohio
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 89
Join Date: Jan 2011
Default Erratic battery reporting on 2.3.4 update

I flashed the newest update (2.3.4) this last weekend and although its been great with battery life, I cant seem to get the actual reporting to settle in.

When I take it off the charger its reporting 100%, and throughout
the day it obviously drains the battery. The problem is when I reboot the phone, it starts back up reporting 10-20% higher battery life then when I shut it down. So in reality, I have more battery life left then whats being reported.

I charged to 100% and wiped battery stats using bootstrap. Then drained the battery all the way, and charged all the way back to a full charge.

Can you guys think of anything else that may fix this issue?


Sent from my DROID X2 using xda premium
 
buddyfriendo
Old
#2  
buddyfriendo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 37
Posts: 177
Join Date: Apr 2011
Location: Massachusetts
I noticed this as well, I thought it was my Mugen Power battery giving false reports but it looks like it isn't the case..

I just don't reboot as often now, can't say I've noticed any problems other than that. My battery life has been excellent!
 
ilovesoad
Old
#3  
ilovesoad's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 47
Posts: 512
Join Date: May 2011
Location: Plano, TX
Quote:
Originally Posted by cheesebeard View Post
I noticed this as well, I thought it was my Mugen Power battery giving false reports but it looks like it isn't the case..

I just don't reboot as often now, can't say I've noticed any problems other than that. My battery life has been excellent!
I normally can go about 14 hours or so off the charger. This past cycle, I went 36 hours, with normal use

Sent from my DROID X2 using Tapatalk
Nexus4 AOKP 4.2.2 with FrancoKernel
B&N Nook HD+ Hybrid SD CM10
 
K33pw1shen
Old
#4  
K33pw1shen's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 100
Join Date: Jul 2011
Location: Orangeville PA
Same thing here I had 80% rebooted and had 100 so I wiped battery stats this morning and I'm working on killing it now lol ......so far 8 hours and 70% left

X2gingerfuncked
 
ashclepdia
Old
#5  
ashclepdia's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1370
Posts: 4,199
Join Date: Aug 2011
Location: under philadelphia above Delaware, beer heaven
Quote:
Originally Posted by ilovesoad View Post
I normally can go about 14 hours or so off the charger. This past cycle, I went 36 hours, with normal use

Sent from my DROID X2 using Tapatalk
Standard battery? Wow

I have never seen a number higher than 14hrs for me. But then again I am CONSTANTLY on my phone.
I want an extended battery but I like my otterbox to much. So I just carry a spare in my wallet.
Off topic gone??? Mods got you down??? Visit motcher41's
Google+ Droid Friends & General Help Community
Anyone and virtually anything welcome there!
My GALAXY NEXUS(huzzah!) is running

Don't get left in the dark!
 
ilovesoad
Old
#6  
ilovesoad's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 47
Posts: 512
Join Date: May 2011
Location: Plano, TX
Quote:
Originally Posted by ashclepdia View Post
Standard battery? Wow

I have never seen a number higher than 14hrs for me. But then again I am CONSTANTLY on my phone.
I want an extended battery but I like my otterbox to much. So I just carry a spare in my wallet.
Must have been a fluke. Today isn't the same story.

Sent from my DROID X2 using Tapatalk
Nexus4 AOKP 4.2.2 with FrancoKernel
B&N Nook HD+ Hybrid SD CM10
 
stick1300
Old
#7  
stick1300's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 100
Posts: 470
Join Date: Jun 2010
I've noticed the same thing, since flashing Eclipse v1.0
 
hapyman
Old
#8  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 46
Join Date: Jul 2011
Seems to be a bug in the SBC file. Hopefully we have a fix after the soak test. Or maybe nitro will take a stab at it.

Sent from my DROID X2 using XDA App
 
Raw Dodge
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jan 2011
Mine is doing it too.
 
X0dus
Old
#10  
X0dus's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 690
Join Date: Apr 2011
Location: Cornvoy
This is a very annoying bug. I went back to 2.3.3 until it's fixed.

Sent from my DROID X2 using XDA App
What you're entitled to as a member of XDA
VZW Samsung Fascinate - CM7 and OTB oc/uv kernel
VZW Moto Droix X2 - Liberty ROM w/ locked bootloader
VZW SGSII Stock - Wife's Phone
AT&T LG NitroHD - HO!NO! Full Throttle v9 1512Mhz; -75uv 192Mhz to 1512Mhz; GPU OC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Android Control Center Becomes Quick Control Panel, Brings Host of New Features

You may recall that back in August of last year, we talked … more

Polish Your Custom Themes with Theme Debugger

Creating a custom Android theme from scratch can be quite the laborious task. In addition to … more

Clean Up Your Logcat Code with Lib Cleaner

Some of you may think that writing code is the hardest part of development. It’s not, as the … more

Tweak Your Xperia Device’s Camera App Yourself

We’ve come to expect nearly perfect cameraperformancein our modern day … more