Post Reply

[TUR]Disable Home key or change to Power key

OP sanixk

14th February 2012, 05:54 PM   |  #31  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Works great!
I am new to Android and acer tablets, (had an iphone for 2 years now) but the more i can customize and tweak this great little tablet the more of an android fan i become.
15th February 2012, 01:56 AM   |  #32  
Senior Member
Thanks Meter: 330
 
931 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
It works great!!

For those wanting more details how.

I used ROM Toolbox to do all this.

First I ran the Mount system read/write script on Scripter. Then I opened Terminal Emulator and issued these commands to backup the file. if the keyboard doesn't show, press menu and select toggle soft keyboard.

su
cd /system/usr/keylayout
cp gpio-keys.kl gpio-keys.kl.bak
exit
exit

then hit the on screen return button to get back to Rom Toolbox.
Now open Root Browser, navigate to the above directory. Long press on gpio-keys.kl file until a popup menu appears, select Open in Text Editor. Edit the file as instructed by sanixk.
Save.
Reboot.
Enjoy your new Home key function.

Sent from my A100 using xda premium
15th February 2012, 06:18 AM   |  #33  
Account currently disabled
Thanks Meter: 144
 
1,031 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
How can I set my volume buttons to act as my power button ? This would be useful for my a100 dash install since the button is on top instead of the side . Also would doing this affect ability to boot to recovery ?

Sent from my HTC Evo 3D with Beats Audio X515m using XDA App
16th February 2012, 01:28 PM   |  #34  
Junior Member
Flag Binghamton, NY
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
In-dash
Yeah, I'm putting my a100 in dash too, that's why I was subbed to this thread. If you read my posts a few back, I tell how to set the home key to power. unfortunately.. it doesn't really work the way you would hope.

Anyone else have any insight as to why the home key only works for power for a limited time after the screen is off?
17th February 2012, 03:27 AM   |  #35  
Account currently disabled
Thanks Meter: 144
 
1,031 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
It's because the homebutton works off the digitizer wich requires mod to the Rom to,keep it active wich would aeverly affect batt life I guess ill have to figure out some sort of button to be fabbed into the fiberglass adapter I'm building

Edit: You can change the volume buttons to wake the screen and to make sleep ,but when the device is off they do not power the device on.
Quote:
Originally Posted by JohnnyLongarms

Yeah, I'm putting my a100 in dash too, that's why I was subbed to this thread. If you read my posts a few back, I tell how to set the home key to power. unfortunately.. it doesn't really work the way you would hope.

Anyone else have any insight as to why the home key only works for power for a limited time after the screen is off?



Sent from my HTC Evo 3D with Beats Audio X515m using XDA App
Last edited by maek_it_happen; 17th February 2012 at 03:49 AM.
8th March 2012, 03:24 AM   |  #36  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
263 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Any way to improve the Home button as Power in term of touch ?
9th March 2012, 09:11 AM   |  #37  
Account currently disabled
Thanks Meter: 144
 
1,031 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by trichard

Any way to improve the Home button as Power in term of touch ?

Clarify this ?

Sent from my HTC EVO 3D using XDA
9th March 2012, 01:16 PM   |  #38  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
263 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by maek_it_happen

Clarify this ?

Sent from my HTC EVO 3D using XDA

As in the limited time issue that it will work ..
10th March 2012, 06:27 PM   |  #39  
Account currently disabled
Thanks Meter: 144
 
1,031 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by trichard

As in the limited time issue that it will work ..

the easy way would be to make the camera or volume button as a wake button because they are hardware buttons and are always active....to make this work with home button ...you would need to modify the kernel so that the ditizer stays awake all the time. There is an app on my evo 3d that allows slide to wake ...the dev had to make a kernel for it to work ....it doesn't use that much battery ....so its very possible but you would need a kernel dev to pitch in

Sent from my HTC EVO 3D using XDA
11th March 2012, 01:44 AM   |  #40  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
263 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
I just wonder is there anyone get the power button sploit due to press too much daily ......
Hence looking for alternate button....

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes