Lollipop Leak for Sprint Galaxy S5, TWRP for Micromax Canvas Magnus – XDA TV

Android 5.0 Lollipop has been leaked for the Sprint … more

Velocity is Like OpenTable on Steroids

We all enjoy a night out with friends or our significant other from time to time. However, there is … more

Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Problem! The process com.android.phone has stopped unexpectedly

OP krajova

14th October 2011, 11:01 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
38 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
I already read some other threads with the same name but nothing really like my problem.
I inserted another person's sim card and after i turned on the phone it started giving me "Sorry! The process com.android.phone has stopped unexpectedly... Force Close. "
But its showing up all the time, one after another. I press Force Close and then another pops up. I can';t even navigate in my phone, i can't do anything but turn it off.
Basiclly i am stuck with 400 euro, phone that just gives errors and is totally unusable.
My phone has stock software, not rooted.

When I got the phone I was so happy...and soon the bsod problems started and I was forced to buy a new one (I see what you did there LG) - but i chose Sony Ericsson this time.
14th October 2011, 12:03 PM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 50
 
51 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
Try to root your phone and install a Clockwork Recovery. Then from the Advanced menu in the recovery choose Fix permissions. Restart the phone and see if it is fixed. If it isn't just flash a custom ROM. This will probably do the job.
14th October 2011, 12:11 PM   |  #3  
Member
Flag Utrecht
Thanks Meter: 5
 
70 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
This might be a hardware problem or a software problem. Since you didn't root the device you can just go back to the store and ask them to repair it or send it to LG or whatever they can do (because you still have your warranty... right?). Why didn't you go back to the store in the first place?

Sent from my LG-P990 using Tapatalk
14th October 2011, 12:36 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
38 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
The problem is after i click on Force Close, it gives me another error too fast and i can't click on anything(I can't really install or use any app). Its like windows errors when you get one error like thousand times and you keep on clicking and clicking and there's no end.
Restarting the phone does nothing.

And yes I already talked with support and Im going to give it back for repair. I don't think its a hardware problem, its the crappy software LG made. I didn't send it back because I could live with 3-4 bsod per week, but now that... Plus im from Bulgaria and the user above knows how long it takes to get your phone back
14th October 2011, 06:46 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 50
 
51 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
Okay. Then, try these steps. You don't need to install anything on your phone. You will install a new stock firmware using smartflash. I think this is the only way to fix your phone in a situation like this. Follow the steps:

1. Download Smartflash and its drivers from here and after that install the drivers.
2. Now choose a firmware from here and download it.
3. Run the SmartFlashTool_P990.exe executable.
4. Turn off the phone, remove battery, plug USB in and hold the Power + Volume down keys until you see the software update message - the COM ports field in the SmartFlash program will be filled in automatically
5. Now follow this image:


There is a video lesson too.

Source - (bulgarian, вж. точка 5.2)
Всичко това се надявам да оправи проблема ти. След като инсталираш стоковия ROM и всичко е успешно, ако ти се занимава си сложи някой от последните GR Leak Custom-и. Успех
The Following User Says Thank You to gkostadinov For This Useful Post: [ View ]
24th December 2011, 10:43 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Same Problem
Hi, I have the same problem on my Samsung SGT5830(Galaxy ACE), but it pups up ones or twice, and stop puping up... My phone after that, working whitout problems... I can receive calls, sms, mms. Also I can call, send sms, mms... I can connect on WiFi, GPS is working too... What is a problem? What can I do? How to do it?
24th December 2011, 02:19 PM   |  #7  
Account currently disabled
Flag London
Thanks Meter: 94
 
561 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Yes do what gkostadinov said and that will fix your phone back to stock, then root and flash clockworkmod recovery you can use the clockworkmod app from android market to do this once you have rooted.

The pick a nice fast custom rom and profit.
24th December 2011, 03:37 PM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
38 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by extremecupavac

Hi, I have the same problem on my Samsung SGT5830(Galaxy ACE), but it pups up ones or twice, and stop puping up... My phone after that, working whitout problems... I can receive calls, sms, mms. Also I can call, send sms, mms... I can connect on WiFi, GPS is working too... What is a problem? What can I do? How to do it?

Id suggest using the samsung pc studio(I dont know if it does but there should be some support on updating the phone software) to flash stock rom. Or flash a custom rom if you prefer. If you are able to use the phone and click on the screen then its not a problem to do so.
This is your forum - http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1167
I think you will find all the information on rooting, flashing and so on.
My problem was different as my phone was basically unable to do anything.
I had it returned to service as I didnt saw gkostadinov reply on time.
28th December 2011, 03:00 PM   |  #9  
hisham027's Avatar
Senior Member
Flag Petaling Jaya - Malaysia
Thanks Meter: 124
 
470 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Same happened for me some time back. It was caused by google+. try uninstalling and re-installing the google+ app from the market.
28th December 2011, 04:29 PM   |  #10  
punyategar's Avatar
Senior Member
Flag jatinangor
Thanks Meter: 56
 
380 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
I once used hp kernel rc11 and got the same issues. I just reflashed it with the stable version (sr2). Problem solved.
Last edited by punyategar; 28th December 2011 at 04:32 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes